Probao malopre igru, stigao sam do mesta kad prvi put zamrznem vodopad u zamku.
Utisci su sledeći:
Grafika je super za current gen naslov, a animacije su odlične, motion capture je super odrađen i sve nekako veoma glatko deluje.
Iako teksture nisu baš hi res (nisam proveravao da li je ista priča i kad isključim high res pack u opcijama), kao i to što se ljudi žale na pikselizovan blur i neke tako detalje, to su sitnice kad se pogleda kako generalno igra izgleda.
S obzirom da je ovo current gen naslov, igra izgleda sjajno, kao neke od najboljih UE3 igara, iako je ovde u pitanju Mercury engine 2, on po meni ima veoma sličan šmek sa UE3 engine-om, zbog toga ih i poredim.
Igra je prepuna raznih efekata, magle, dima, refleksije su sjajne, voda takođe, prskanje krvi brutalno dobro izgleda... sve u svemu, uzevši sve okolnosti u obzir, veoma sam zadovoljan što se tiče prezentacije.
Platformisanje je sada dosta tečnije, a Gabrijel-Drakul deluje dosta agilnije. U prvom delu su me malo smarali ti delovi, ali ovde sve nekako tečno ide, tako da su to lepo unapredili.
Posebno su dobre animacije tokom platformisanja, tako da sada sve deluje mnogo tečnije, iako malo haotično, u smislu da je par puta penjanje išlo toliko brzo da nisam ni video one hint-ove gde treba da se zakačim, skočim, već sam samo cepao ka gore i op, op, op, eto ga na vrhu.
Dakle, malo haotičnije i brže deluje platformisanje, ali je celokupan utisak dosta bolji nego kod prethodnika (pogotovo zbog animacija prilikom skakanja, hvatanja itd.), gde je sve nekako bilo tromo i usporeno.
Borba je brutalna kao i u prošlom delu, ali mi se sviđaju noviteti, kao što je pritiskanje "A" da se brže izdigneš iz knockdown-a kad te protivnik obori. Sviđa mi se i što kad dodžuješ ka protivniku, on mu odradi shoulderbash i obori ga (barem ove manje vitezove iz tutorijala). Mislim da su generalno super ispeglali borbu i dodali neke fine detalje koji je čine zanimljivijom nego u prvom delu. Kao da sadašnji sistem manje oprašta pokušaje buttong mashing-a, tako da treba više da se vodi računa i kod grupice manjih neprijatelja. Dakle, nema više opuštanja, već još više pažnje treba da se posveti vezivanju udaraca, blokiranju, dodžovanju itd.
Ona prva stealth sekcija je bzvz, ali ne i toliko loša da bih sad batalio igru zbog toga. Nadam se samo da ih neće biti puno, tj. da će ih biti samo u nekoliko navrata dok Drakul ne ojača malo.
Znači, nije baš katastrofa, ali stvarno im nije bilo potrebno da petljaju sa stealth-om.
Muzika je standardno dobra, mada mi još uvek odzvanja u ušima ona tema kad stignem do prvog titana u prošlom delu, tako da nisam baš preterano obraćao pažnju na nju do sada.
Ako muzika iz drugog dela bude približna prethodniku, biće super.
Kamera malo zeza, ali ništa strašno, ista je situacija s većinom sličnih igara. Napominjem da igram s gamepadom, a još uvek se nisam navikao da malo laganije drndam desni stick kad pomeram kameru.
Prošli deo mi je bio prva igra koja nije vožnja ili fudbal, a koju sam odigrao s gamepadom i oduševio sam se koliko je prijatnije iskustvo nego s KB & M kombinacijom, barem za ovakav tip igara, gde ima dosta makljanja, a nema mnogo "aim-ovanja".
Što se tiče priče, rano je još za neki sud, ali glasovna gluma je ok, ni manje ni više. Patrik Stjuart mi se nije svideo ni u prošlom delu, jer je bio previše teatralan i videlo se da to odrađuje preko one stvari, ali to su već lični ukusi.
Nemam krupnih zamerki na voiceovere do sada.
Dakle, prvi utisak je i više nego pozitivan, pogotovo uzevši u obzir kako je do sada igra ocenjena.
Videćemo kako će se dalje stvari razvijati, pogotovo po pitanju priče i character development-a, ali za sada je po meni ovo solidno odrađen nastavak, uprkos svim zamerkama.
Nadam se samo da neće biti nekih neprijatnih iznenađenja do kraja kampanje, koja bi eventualno pokvarila dosadašnji utisak.