Šta je novo?

Castlevania: Lords of Shadow 2

Podobro kaskaju na polju grafike, na prvi pogled ocigledno..

Pa sta ocekujete od last gen naslova po pitanju grafike ;)

Sto volim kad ljudi ovako izbace DEMO pa ti mozes ko covek da vidis kako radi i sta... Za one koji ne znaju ima DEMO na Steam-u

Od Dragon Age 2, vise ni demoima ne verujem :-devil-:
Pravi demo je cela verzija igre sa piratskog zaliva :p

Nije mi samo jasno koj moj su trpali stealth elemente i kompletne nivoe u ovakvu igru.

Umesto da su samo popravili kameru iz prvog dela i malo nadgradili sve uspešne elemente prethodnika... da su više poradili na priči i character development-u (pogotovo posle onog obrta s kraja prethodne igre, tj- dlc-a), atmosferi u novom setting-u itd., oni su odlučili da ubace stealth elemente, (pa čak i cele stealth nivoe, koliko sam skapirao) u pokušaju da pridobiju i neke kupce koji ne potpadaju pod njihovu standardnu ciljnu grupu... da bismo na kraju izgleda dobili neku papazjaniju koja nikoga neće u potpunosti usrećiti.

Ovo mi nešto ne miriše na dobro, a činilo mi se sve vreme da ne mogu da omanu i da će nastavak biti pun pogodak u maltene svakom pogledu.

Ako igra zaista ispadne polu-fail, bojim se da će to biti samo potvrda da je i ova igra pretrpela izdavačko silovanje nad developerima.

Zaista nisam ovo očekivao, ali dobro de.... igra svakako mora da se proba, a onda ćemo da vidimo koliko su je zaista ukakili u odnosu na prethodnika, a on mi je inače baš lepo legao.

Nadam se da me ovi stealth momenti (i možda još neke od tih novina koje i nisu baš nahvalili) neće ubiti u pojam, pošto se baš radujem dobroj makljaži i atmosferi, što je prvi deo veoma efektno isporučio.

Poslednja izmena:
Ko proba neka javi da li je ostao samo i jedino Xbox layout ili moze i KB+M da se postavi.
I da li vam radi block na Shift.

Da ne skidam bez veze.

Joj, jedva čekam da je probam. Samo da nema mnogo tih stealth gluposti i da priča ne ispadne baš bzvz na kraju.

Iako je dosta sajtova napljuvalo igru, vidim da je user score generalno dosta veći nego critic score, kao što je slučaj s metacritic-om na primer.

Samo da nije mnogo lošiji od prethodnika i biću zadovoljan.

Poslednja izmena:
Pa ovde nema neke velike razlike u detaljima, malo je ostrija senka na PC-ju ^ Gledao sam review na IGN-u, stvarno je shit sto su ubacili stealth elemente... Nek bude zanimljiv kao prvi deo i ja sam srecan, dugo cekam ovu igru i nadam se da me nece razocarati :) Ono sto sam probao u demou mi se svidelo, bar sto se tice grafike i kamere

Poslednja izmena:
List of current problems with the PC port:

- Resolution does not support widescreen/eyefinity monitors. Very minimal support of resolutions above 1920x1080 (2560x1080 not supported for example). First LoS game for PC supported this and was made on the same engine.

- SHIFT key does not work if you play with a keyboard, you have to map the "Block" button to a different key JUST TO GET PAST THE TUTORIAL.

- No option to change mouse sensitivity in-game, you have to do it in the config file.

- High Definition Textures do not work, there is no difference with it on and with it off.

- During the gameplay, even if you are playing with a keyboard, it will show you Xbox button prompts. For example, to block, it will say press LT even though you are using a keyboard. This is the "shift button" but "shift" does not work, as noted above. For other actions such as jumping, instead of the space bar it says "Press A".

Sve mi je jasno, ne znam kako mogu da izbace igru u ovakvom stanju.

Vidi se da ih bole pedu za PC port kad ih je mrzelo da promen Xbox dugmad... Drago mi je sto sam je uzeo na PS3 a ne za komp, dvoumio sam se

Sve to stoji, ali greh je igrati ovakvu igru sa tastaturom i mišem.

Ja sam isto tako sve igrao s KB & M ali sam prošli deo odigrao s xbox wirelless gamepadom i oduševio se.

Ovakve igre više ni u snovima ne bih igrao bez gamepada.

Shvatio sam da koliko je mučenje neke igre (fps, rpg, strategije itd. itd.) igrati s gamepadom, toliko je mučenje neke igre (H&S, vožnje, sport itd. itd.) igrati bez gamepada.

Ali stvarno bzvz da ovako odrade port.

Svakako se uskoro i ja pridružujem s nekim ličnim utiscima, nadam se da ću popodne stići da je isprobam.

Auu koji problemi sa portom k/m kombo neradi kako valja xD

*hugz his x360 pad*

Probao malopre igru, stigao sam do mesta kad prvi put zamrznem vodopad u zamku.

Utisci su sledeći:

Grafika je super za current gen naslov, a animacije su odlične, motion capture je super odrađen i sve nekako veoma glatko deluje.

Iako teksture nisu baš hi res (nisam proveravao da li je ista priča i kad isključim high res pack u opcijama), kao i to što se ljudi žale na pikselizovan blur i neke tako detalje, to su sitnice kad se pogleda kako generalno igra izgleda.

S obzirom da je ovo current gen naslov, igra izgleda sjajno, kao neke od najboljih UE3 igara, iako je ovde u pitanju Mercury engine 2, on po meni ima veoma sličan šmek sa UE3 engine-om, zbog toga ih i poredim.

Igra je prepuna raznih efekata, magle, dima, refleksije su sjajne, voda takođe, prskanje krvi brutalno dobro izgleda... sve u svemu, uzevši sve okolnosti u obzir, veoma sam zadovoljan što se tiče prezentacije.

Platformisanje je sada dosta tečnije, a Gabrijel-Drakul deluje dosta agilnije. U prvom delu su me malo smarali ti delovi, ali ovde sve nekako tečno ide, tako da su to lepo unapredili.

Posebno su dobre animacije tokom platformisanja, tako da sada sve deluje mnogo tečnije, iako malo haotično, u smislu da je par puta penjanje išlo toliko brzo da nisam ni video one hint-ove gde treba da se zakačim, skočim, već sam samo cepao ka gore i op, op, op, eto ga na vrhu.

Dakle, malo haotičnije i brže deluje platformisanje, ali je celokupan utisak dosta bolji nego kod prethodnika (pogotovo zbog animacija prilikom skakanja, hvatanja itd.), gde je sve nekako bilo tromo i usporeno.

Borba je brutalna kao i u prošlom delu, ali mi se sviđaju noviteti, kao što je pritiskanje "A" da se brže izdigneš iz knockdown-a kad te protivnik obori. Sviđa mi se i što kad dodžuješ ka protivniku, on mu odradi shoulderbash i obori ga (barem ove manje vitezove iz tutorijala). Mislim da su generalno super ispeglali borbu i dodali neke fine detalje koji je čine zanimljivijom nego u prvom delu. Kao da sadašnji sistem manje oprašta pokušaje buttong mashing-a, tako da treba više da se vodi računa i kod grupice manjih neprijatelja. Dakle, nema više opuštanja, već još više pažnje treba da se posveti vezivanju udaraca, blokiranju, dodžovanju itd.

Ona prva stealth sekcija je bzvz, ali ne i toliko loša da bih sad batalio igru zbog toga. Nadam se samo da ih neće biti puno, tj. da će ih biti samo u nekoliko navrata dok Drakul ne ojača malo.
Znači, nije baš katastrofa, ali stvarno im nije bilo potrebno da petljaju sa stealth-om.

Muzika je standardno dobra, mada mi još uvek odzvanja u ušima ona tema kad stignem do prvog titana u prošlom delu, tako da nisam baš preterano obraćao pažnju na nju do sada.

Ako muzika iz drugog dela bude približna prethodniku, biće super.

Kamera malo zeza, ali ništa strašno, ista je situacija s većinom sličnih igara. Napominjem da igram s gamepadom, a još uvek se nisam navikao da malo laganije drndam desni stick kad pomeram kameru.

Prošli deo mi je bio prva igra koja nije vožnja ili fudbal, a koju sam odigrao s gamepadom i oduševio sam se koliko je prijatnije iskustvo nego s KB & M kombinacijom, barem za ovakav tip igara, gde ima dosta makljanja, a nema mnogo "aim-ovanja".

Što se tiče priče, rano je još za neki sud, ali glasovna gluma je ok, ni manje ni više. Patrik Stjuart mi se nije svideo ni u prošlom delu, jer je bio previše teatralan i videlo se da to odrađuje preko one stvari, ali to su već lični ukusi.
Nemam krupnih zamerki na voiceovere do sada.

Dakle, prvi utisak je i više nego pozitivan, pogotovo uzevši u obzir kako je do sada igra ocenjena.

Videćemo kako će se dalje stvari razvijati, pogotovo po pitanju priče i character development-a, ali za sada je po meni ovo solidno odrađen nastavak, uprkos svim zamerkama.

Nadam se samo da neće biti nekih neprijatnih iznenađenja do kraja kampanje, koja bi eventualno pokvarila dosadašnji utisak.

Igrica je odlicna, combat sistem ludilo, kamera ispravljena u odnosu na prethodni deo, radi bolje nego demo verzija koja je bila pustena. Inace izgleda sasvim pristojno (u poredjenju sa trenutnim next gen igricama), za last gen odlicno. S obzirom na "fantazije" danasnjih developera o dx11 i bla, bla, bla, ja u zadnje vreme videh vise "lepote" u dx9 igricama, tipa enslaved, batman aa, ac, a sada i castlevania nego u njihovim cod-ovima i ostalim dx11 napucanim igricama. Naravno cast izuzecima ima i kvalitetnih dx11 naslova.Sve u svemu obavezno odigrajte ako ste fanovi H&S! :)

Konami je očito na neki način razljutio recenzente, ocene igrača su svuda uglavnom pozitivne, a rezenzije po pravilu negativne. :)

Konami je očito na neki način razljutio recenzente, ocene igrača su svuda uglavnom pozitivne, a rezenzije po pravilu negativne. :)

Tako ispade. Ja sam se posle tih recenzija baš začudio da su toliko nazadovali u odnosu na prethodni deo, ali posle malo gemblanja shvatio sam da to ipak nije slučaj.

Ali dobro, bolje i to nego da je recezenti nahvale na sva vrata, a da igra ne valja.

Biće ovo dobra zabava, samo je pitanje da li će na kraju biti više "vau" ili "meh" efekta, s obzirom da dosta kritikuju priču i likove. Treba ipak napraviti valjani closure trilogije, a videću kako su to izveli kad dođem do kraja.

Igra je dobra skroz, jeste da sam hteo par puta da izlupam stolicu jer smaraju sa onim sunjanjem, pogotovo sa jednim boss-om. Grafika je stvarno dobra, motion capture animacija takodje, glasovna gluma... sve je na nivou. Videcemo kako ce biti na kraju, sad sam presao Toy Maker-a... sve vreme igram na M&K, al treba neki kontroler pa sam hteo da pitam jel neko imao iskustva sa ovim modelom, *** na prvi pogled deluje kvalitetno http://game-s.rs/pc/pc-oprema/gamepad-speed-link-xeox-pro-usb-pc-HGP00129-detail Ili uzeti xbox kontroler za PC koji ce me kostati jedno 4600

Poslednja izmena:
Bajice, je l' ima mnogo tih delova sa šunjanjem? Da se pripremim unapred na stresove... :d

A što se tiče kontrolera, ja bih mogao jedino da ti preporučim originalni xbox gamepad, u wired ili wirelless varijanti.

Pre njega sam imao (imam ga još uvek, nikako da postavim oglas da ga prodam) log rumblepad 2 i xbox ga šije u svakom pogledu.

Ja sam moj uzeo odavde http://www.kupujemprodajem.com/Xbox360-Originalni-Kontroleri-i-Oprema-1821502-oglas.htm?filter_id=1086556

Uzeo sam ovaj model "Crni Wireless Kontroler with Transforming D-pad + Play & Charge Kit" + PC Wireless Controler adapter za pc i prezadovoljan sam. Čim prodam rumblepad 2, poručujem još jedan. Lik daje i godinu dana garancije preko serijskog broja.

To je svakako dosta jeftinije nego bilo gde kod nas, gde je samo običan wirelles kontroler sa risiverom bio 6400 din (i to baš u istoj radnji s tvog linka za speedlink), a ovde za maltene iste pare dobiješ i Play & Charge Kit, a to je punjiva baterija sa kablom od 2.8 metara tako da ako ti nestane baterija u sred gemblanja, udeneš kabl i nastaviš s igranjem dok ti se baterija puni. Isto tako može da koristi i obične AA baterije umesto ove punjive, tako da predstavlja kompletno rešenje i nikad ne ostaneš bez baterija tako.

Jeste da košta, ali meni je i ovaj logi trajao godinama, tako da verujem da će i ovaj.

Ovaj s tvog linka ne deluje loše, ali ja bih ti opet pre preporučio makar wired xbox gamepad, koji je kod ovog lika s KP skuplji možda par stotina dinara od tog speedlinka.

Poslednja izmena:
E bas sam gledao pre neki dan ovaj oglas :) Verovatno cu kod njega naruciti, al ovaj zicani jer sad sam u frci sa parama. Sto se tice igre, ne znam kakav si sa zivcima, al ja sam se smorio sa Panovim bratom ;) Hvala na savetima

Nazad
Vrh Dno