Šta je novo?

Caspersky i LAN

R2D2

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2004
Poena
301
Elem,ispale mi oci od trazenja slicnih problema i resenja,tako da ne moj da je neko rekao da je to vec bilo!

U pitanju je mrezas od tri komps XPSP1,D-link swich,i sve je to radilo perfektno dok ja nisam zamenio moj Norton Antivirus sa Casperskim i zone alarm sa Anti Hacker,ne pitajte zasto,sad sam se zainatio i dok ne proradi ne menjam,inace isti Caspersky je na ostala dva kompa 5.0.156 tacnije,i problem je sto blokira sam Antivirus share samo mojih foldera gde ni gasenje ne pomaze nego samo uninstall!
Da napomen da je mreza radila najnormalnije i radi najnormalnije kad uninstaliram Caspersky,jel ima neko resenje ideja ili da se vratim na Norton?
I zasto samo kod mene?

A koji konkretno od ta 2 ti pravi probleme?
KAV ili Anti-Hacker?
Kod KAV-a ima neka dodatna podesavanja za LAN, pa moze isto i da se ugasi.
A ako je problem do Anti-Hacker-a, onda treba videti u njegovim podesavanjima za trusted LAN i proveriti da li je ugasen XP-ov FW...

Crni je napisao(la):
A koji konkretno od ta 2 ti pravi probleme?
KAV ili Anti-Hacker?
Kod KAV-a ima neka dodatna podesavanja za LAN, pa moze isto i da se ugasi.
A ako je problem do Anti-Hacker-a, onda treba videti u njegovim podesavanjima za trusted LAN i proveriti da li je ugasen XP-ov FW...

Problem pravi najverovatnije KAV jer sam probao sve varijante instala i uninstala i zakljucio da on pravi problem.Pokusavao sam da nadjem ta podesavanja ali ih nema nesto,uostalom valjda bi trebalo sa njegovim iskljucenjem da nestanu svi problemi a ne da ga deinstaliram da bi proradilo!

Mislim da je poslednja verzija KAV Personal-a (ako se ne varam taj koristis) 5.0.227. E sad, nisam siguran da li su vec u toj 156 verziji to ubacili, ali potrazi pod Settings opciju Configure Real Time Protection settings, pa klikni na Troubleshoot, pa pogasi sve sto ima veze sa mrezom i resetuj masinu, pa proveri da li ti onda pravi probleme. Sve to probaj sa deinstaliranim Anti-Hacker-om da bi bio siguran da li je do KAV-a problem posto on u sebi ima pojednostavljenu FW komponentu ;)

Nazad
Vrh Dno