Šta je novo?

Casemod - phase 3

• Začetnik teme Začetnik teme loco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Samo reci pohvale. uuuaaauuuu covece.....ala sam se napalio :eyebrows: Mozda cu da pocnem i ja malo da se igram sa time.
Aj nam reci sada koliko kinte si ulozio u to kuciste.
Poz.

Nije bitna kinta koliko kreativnost samog coveka!

Sve pohvale za MOD,kreativnost na prvom mestu!!

Poz

Po meni si jedino trebao da ubacis kruznu neonku iza prednjeg otvora
od subwoofera, odnosno otvor za hlađenje i imao bi bolje osvetljenje
prednjeg pleksija. 🙂

ako ti nije problem, ajde prosledi mi broj tog tvog ortaka poshto i meni treba takva mreža samo bi ja uzimao sa još sitnijim rupama, i ta žica bi mi služila kao filter za pražinu, pa šta uhvati svaka mu čast, ali barem bi lepo izgledalo.

sikili je napisao(la):
Po meni si jedino trebao da ubacis kruznu neonku iza prednjeg otvora
od subwoofera, odnosno otvor za hlađenje i imao bi bolje osvetljenje
prednjeg pleksija. 🙂
Jos samo da mi kazes gde da je nabavim 😉

Sto se tice ulozenih para, samo u pocetku sam imao veca ulaganja kada sam pazario kuciste (82€) i gotovu providnu stranicu (23€) (tada bas i nisam imao u planu DIY modovanje). Kasnije sam kupio neonke za 900din, 4 fan-a (4x300din), rounded kablove (po ~250-300din), plexi (500-600din, ne secam se tacno) i razne sitnice (buzire, srafove, diode, pasta za poliranje...etc) za neke sitne pare. Ostatak materijala sam nabavljao za dzabe ili sam vec imao. Bitna stavka je alat (busilica, turpije, smirgle, noz za plastiku, skalper, i ostalo) koji uglavnom, sav imam.
Sada vidim da sam pogresio sto nisam u startu ofarbao unutrasnjost kucista, jer me sada mrzi da sve rasturam pa cu najverovatnije tek na prolece ili leto to da uradim.
@_/Neo\_ : Na zalost, tip nema toga na prodaju, meni je dao jedno parce, a on kupuje od nekog privatnika iz cacka koji se bavi poluproizvodima od aluminijuma. Verujem da ima negde da se kupi, ali nisam nasao. Inace, ovo je najsitnija (ima krupnijih) i ne moze da ti sluzi kao filter. (pre nego sto sam nabavio mrezu, padalo mi je na pamet da kupim u knjizari onu zicanu ofis korpu za otpatke i rasturim 😉 Video sam kasnije da i na zapadu moderi to rade - sto da ne.
Sad mi je zelja da uzmem neki jeftin krsh od kucista i da ga zbudzim (posto je mnogo lakse i opustenije kasapiti jeftino kuciste od chiefteca ,) )

Bilo je u Imtelu na Novom Beogradu
Neonsko svetlo zeleno Speeze, kruzno za ventilator 7.1€ 660din

Poslednja izmena:
Mreza je ispala super!
Meni se licno ne svidjaju neonke i sareni kablovi: sve to izgleda vrlo kich i decije. Imas super ideje, mogao si i bez toga da zbudzis jos lepse kuciste.

BTW, imam ja neko kuciste od fujitsu-siemens scenic-a, onako obicno i napred sa gornje strane ima neku ruznu poluprovidnu zelenu masku (koju mozes odmah da iskasapis). Jedino nema napajanje, jer sam ga izvadio iz kucista zajedno sa kompom (p3 700 itd, moja sadasnja masina) jer zajedno cine super sistem za skoro necujno hladjenje 🙂 Lim je bas dobar, i lepo je reseno unutra.
Ako te interesuje, baci mi pm, sta ja znam nekoliko stotina dinara i nosi, ne znam ni koliko to vredi bez napajanja (ako ista vredi 😀).

Mislim da je stvar ukusa.
Takodje mislim da nije previse sareno. Trudio sam se da imam samo dve boje (ljubicasto-plavu i narandzastu) koje inace dobro idu u kombinaciji.
Mozda vam se cini zbog toga sto su fotke radjene produzenom expozivcijom pa sve to sljasti mnogo vise nego u prirodi. Uzivo je mnogo manje napadno.
Ali, ipak mislim da je stvar ukusa.
Btw, sticajem okolnosti kuciste je videlo troje ljudi sa likovne i primenjene (ne brucosi 🙂) i bili su odusevljeni. Tako da mi je to dovoljan pokazatelj.
Geek, znam koje je to kuciste i zainteresovan sam, ali ove nedelje nemam vremena, kontaktiracu te sledece (bez napajanja mi odgovara).
Poz

Ok, kad budes hteo, ti mi baci pm.

Nema sumnje da tvoje kuciste super izgleda, nego ja cisto ne volim kad svetli 🙂 To sam hteo da kazem 🙂

Poslednja izmena:
Loco gde si nabavio onaj zuto-crni plexi koji si nalepio na gornju stranu bocne strane,BASH mi se svidja. Koje napajanje imas? Uzgred GREAT MODD.....

loco ajde ako ti nije problem, da pitash tog ortaka kako se strucno zove ta aluminijumska mrezica koju ti je on dao, da mogu ovde da trazim, mozda i nadjem.

Idi bre u neki Auto Tuning Shop (NS na primer) i kupi te mrezice, ima je dovoljno za prednju masku bilo kog auta, tako da ce i tebi biti dovoljno za kuciste. Za cenu nisam siguran, mislim da nije bas jeftina, ali ako ti je to jedina mogucnost onda vredi.

Nisam iz NS-a, a ovde u SM sumljam da ima neki Auto Tuning Shop. Ako znaš neku zamenu za takvu žicu slobodno javi, pošto bi stavljao tu žicu jel mi sa njom izgleda namunjeno. Prvenstveno sam milio da nađem žicu za sito pša da je ofarbam, ali ona je baš gadna jel je kockasta, a ova žica ima oblik romba, pa mi je to mnogoo lepše.

Poslednja izmena:
A onu za komarce sto se stavlja na prozore i vrata? 😀

Ozbiljno, uzmes srebrni sprej o ofarbas je, ima da izgleda odlicno (nadam se)

Toga barem ima svugde

Mrezica

Neo ja imam mrezicu koja se koristi pri izolaciji kuce (moj kum to radi ja sam mu ukrao :d )Slicna je onoj za komarce, dosta je razredjenija, lepsa, ali je savitljiva. Pogledaj u prodavnicama koje prodaju boje za zidove... Evo ti slike:
:type:

Prilozi

• Slika005.webp
    Slika005.webp
    24.5 KB · Pregleda: 107
a koliko je debela? nadam se da nije previše, s' ozirom da se koristi za izolaciju kuća

Poslednja izmena:
Duplo je deblja od lista papira.

Pa to je dosta tanko, taman koliko mi treba. Znači može se seći makazama, a može i da se ofarba?

Aha. Sece se kao papir. Nisam je farbao meni i treba plava.

OK hvala. potražiću kod mene, znači u farbarama, a ako tamo nema gde bi onda mogao da nađem, i dali je cena neka preduvana, recimo 1500din/m2 ili je normalna cena. Ovo pitam pošto će mi trebati skoro 1m2, pošto ću je seći pod uglom od 45* da bude drugačije.

Evo ti par slika mog kompa (ako ih vec nisi video) Posalji i ti koju tvoju pa cemo razmenjivati ideje.

http://www.benchmark.co.yu/forum/at...tachmentid=4502

Sutra cu pitati kuma kolika je cena (ne verujem da je skupo), pitacu ga i gde jos moze da se nabavi, pa cu ti javiti.Idem da spavam jutros sam bio polozajnik ustao sam u 10. :S: Poz ... :wave:

neradi ti link

@NiTro: Zuto-crni plexi je u stvari zuti pleksi na kome sam ofarbao crne linije uz pomoc lepljive trake i spreja.
Btw, ja sam gledao tu mrezu za izolaciju i nije mi se svidela, previse je retka. Koliko znam, ovo sto sam ja koristio se zove aluminijumska mreza, ne znam za drugi naziv. Ako nema tuning shopova u SM, zamoli nekoga koga znas u BG ili NS da ti nadje.

@Loco: Da li si te LED diode kupio u BG? Kod nas u Sapcu vecina i ne zna sta je LED, a kamoli da ih prodaju 😡 Koliko je komad najsvetlijih na 5v? :wave:

Nazad
Vrh Dno