Šta je novo?

casemod - faza 1

• Začetnik teme Začetnik teme loco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Very nice ! 😀

Nije lose samo sto to i nije neki mod. Mislim kupis par vec gotovih delova i postavis ih u kuciste🙂 Za napajanje si mogao da se potrudis da nadjes onaj UV Vantec Sleeving Kit posto vec imas UV lampu. Ja ipak vise ocekujem od Phase II. 😉

LUC1FER je napisao(la):
Nije lose samo sto to i nije neki mod. Mislim kupis par vec gotovih delova i postavis ih u kuciste🙂 Za napajanje si mogao da se potrudis da nadjes onaj UV Vantec Sleeving Kit posto vec imas UV lampu. Ja ipak vise ocekujem od Phase II. 😉
Pa zato sam i napisao "Decja faza", "Adolescencija"... 😉
Pravi zahvati su tek u pripremi. **** me pronalazenje potrebnih stvari. A vantec cu da pazarim prvom prilikom kad budem isao do US 😀 Ili kada nasi trgovci, biznismeni i "zastupnici" pocnu svoj posao da shvataju malo ozbiljnije.

e samo da te pitam na shta si nakachio 4 80mm fana?
To pitam jer meni ima mesta(na plochi) samo za dva tj.fan za procesor i jedan za kucishte
dok na kucishte mozhe da se nakachi 3 ili 4......Jel to zavisi od ploche ili kako?

MA meni na ploci ima 3 konektora za kulere.Jedan za CPU, i druga dva za kulere (80x80..ili ko kakv ima)..a on je ostala dva prokacio preko mulexa na napajanje 😉
Poz...

Ja bih te zamolio da mi kazes gde si uzeo ona crna creva za sabiranje kablova?

P.S.Imam isto kuciste,a ja sam ubacio samo jednu plavu neonku.Slikao sam to,ali ne moze na slikama da ispadne toliko dobro,tako da verujem da je i tvoje kuciste (osvetljenje) uzivo ipak bolje....

Samo napred...

Lepo, lepo... obecava. 🙂
Takodje me zanimaju ta crna creva. Koliko si platio (metar)?
Gde si uzeo UV neonku?

Pozdrav!

Ova crijeva imaju da se uzimaju na pijaci , berem kod nas je tako.A sto se tice neonke meni se cini da je rekao da je uzeo u Imtelu...
p.s. crijevo je u oovoj situaciji je najeftinija investicija 😉
Poz...

Ima adaptera koji omogućuju da se klasiačan tropinski priključak poveže na Molex priključak. A ima i ona divča varijanta koje je vrlo rizična, sa žice od fana direkt u Moleks.

Stvorenje je napisao(la):
Ima adaptera koji omogućuju da se klasiačan tropinski priključak poveže na Molex priključak. A ima i ona divča varijanta koje je vrlo rizična, sa žice od fana direkt u Moleks.

Nije to rizichno ako obavijesh dobro gole zice da bi imale kontakt i da se ne razdvajaju na minimalno cimanje. Posle samo obavijesh izolir trakom...

A mozesh i kao ja da zalemish zice pa da stavish preko termo skupljajucu izolaciju

Lepo nema sta!!! kad ide druga epizoda.

pppp da budem iskren.. ne svidja mi se puno... stranica ima da se kupi...stavise ima da se kupi celo takvo kuciste sa sve stranicom i kosta oko 80€ a creva su socijalna 🙂 ta creva koriste inace za izolaciju kablova od vlage itd ... ili kad se kabl tura u zidove il u zemlju 🙂 pojma nemam po meni los izbor...mnogo su mi bolja ona metalna creva kao za tush... izgledaju lepse i sjaje u mraku pod neonskim svetlom...nije lose ali nisi se trudio ni malo 🙂

bgillegal je napisao(la):
...mnogo su mi bolja ona metalna creva kao za tush... izgledaju lepse i sjaje u mraku pod neonskim svetlom...
Metalna su najbolja. Po mogucstvu da ih bude sto vise i sto vise da dodiruju plocu, graficku,... dok je komp upaljen. 😉

nisi me skapirao...to nisu ona stara paistorijska creva vec preko imaju i prvidan sloj gume!

To vec moze 🙂 Samo treba seci krajeve kablova, pa progurati kroz crevo, pa onda lemiti nazad na molex... Ko voli nek izvoli. 🙂

ne treba seci, mozesh da izvuchesh kablove iz molexa
kad utisnesh ona dva "krilca" sa strane svakog konektora on izleti napolje iz plastike. Ovo moze da se radi sa dva tanka shrafcigera (ja ovako praktikujem) a moze da se nadje/kupi/napravi i alat za ovo... i dalje je lako...

po ko zna koji put ponavljam http://forums.bit-tech.net

pozdrav

U pravu si! Zaboravio sam na to da moze da se izvuce (neki se i sami od sebe izvlace).

Pozdrav!

A koliko kostaju ta metalna crijeva koja su odblozena gumom i dje ona IMAJU DA SE KUPE (najcesce) ...???

Faza 2

Izvinjavam se sto me nije bilo par dana 😉 , ali drugi su uglavnom odgovorili umesto mene. Creva su klasicni elektricarski buziri koji imaju da se kupe svuda i kostaju 5-6 din/m. Dodatne fanove sam nakacio na molex (pomocu adaptera koji se dobija uz fanove).
Razmisljao sam i ja o metalnim vodoinstalaterskim crevima, ali sam odustao iz vise razloga. Inace, sva takva creva koja sam video oblozena su gumom iznutra a ne spolja!!! Otkri' nam tajnu gde si to video.
Faza dva je gotova (nije kraj! Bice i konacna faza 3 uskoro), mozete videti na istom linku, druga strana ili direktno na: faza 2

Poslednja izmena:
sto se tice onih creva....buvljak 🙂 sta vise da vam kazem 🙂

Nazad
Vrh Dno