6. Hlađenje i ostalo...
Kako što sam rekao, kućište poseduje 12cm hdd koji se nalazi na donjem delu prednje strane kućišta. Njemu se pristupa lako, jer se prednja maska kućišta lako skida, jednostavnim povlačenjem donje ivice ka napred.
Kao što možete videti, ulazi za 5.25" uređaje imaju metalne zaštitne mrežice, osim četvrtog (najvišeg), koji je bez zaštitne mrežice. I ovde možemo da vidimo Xigmatekovo uzaludno bacanje materijala (kao i kod limčića slotova za proširenje), jer svrha ovih mrežica nije najasnija, barem meni.
Ko zna, možda je Xigmatek hteo da dobije na težini kućišta i time dodatno privuče mušterije
Na slici isto možete videti da je CELA prednja strana prekrivena filterima za prašinu! Ovo je veliki, ako one i NAJVEĆI plus ovog kućišta u odnosu na druga kućišta ovog cenovnog ranga.
Filteri se nalaze i ispred preinstaliranog ventilatora na 5.25" mestima, tako da je celo kućište zaštićeno od prašine. Nakon 2 dana korišćenja računara, na prednjoj strani sam primetio dosta naslagane prašine u obliku kruga, na mestu ventilatora koji ubacuje vazduh. Jednim potezom ruke

P) sam skinuo prašinu sa maske, a kada sam otvorio kućište, zaista, nije bilo ni gram prašine na hdd-ovima, što znači da filteri rade svoj posao.
Filtere možete i lako skinuti i oprati pod vodom, tako da je Xigmatek ovo lepo odradio.
Držači 5.25" maskica imaju "klik-klak" držače, tako da se neće desiti da prilikom pritiska 5.25" poklopaca, isti ubacite u kućište

(ako se nekom to desilo na nekom kinezu, zna šta pričam

)
Inače, u kućište, osim ove preinstalirane 12ice možete dodati još maksimalni 3 ventilatora od 8,9 ili 12 cm. Od toga, jedan ventilator se smešta na poleđinu kućišta, a dva ventilatora bočno. Problem nastaje kada imate veći cpu kuler, kao ja, tada, zbog širine kućišta možete staviti samo jedan ventilator sa strane. Bitno je reći da ako stavljate 12cm ventilator, isti morate pomeriti 2cm dole, niže od predviđenih rupa, jer inače ne može da stane. Ovde je Xigmatek isto mogao da stavi filtere za prašinu, ali opet..kućište košta 3.5k dinara, bilo bi mnogo

Inače, svi veći kuleri staju u kućite. Ja imam dva Asgarda i u jednom je Vendetta2, a u ovom Fenrir, i oba su stala bez problema.