jafazec
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.04.2007
- Poena
- 320
Citam poslednjih dana forum uglavnom prelistavajuci sve moguce clanke o ventilatorima jer treba mi jedan koji ce ici napred kao usisni u ovo moje SopranoRS101 kuciste..Vidim svi predlazu Noctuu,medjutim iako bih trenutno mogao mozda nekako da je priustim,ne znam koliko mi je zapravo potrebna Noctua..Vidim da se uglavnom prica da ona ima najbolji odnos protok/tisina,zato i imam problem da se odlucim da li da se ispruzim za Noctuu ili da uzmem nesto drugo..Elem,meni je ipak bitniji protok.Naravno,ne treba zanemariti tisinu ali ipak protok mi je najbitniji.Sve sto je jednako tiho TT ventu koji dolazi uz kuciste mi odgovara.
Takodje imam pitanje u vezi funkcionalnosti tog venta na ovom kucistu,zbog toga sto se ispred kulera nalazi filter,mrezica i na kraju vratanca?Da li ce on dovoljno dobro uvlaciti vazduh u ovoj situaciji?Trenutno imam samo zadnji vent koji izbacuje + vent na napajanju koji takodje izbacuje vazduh..
I onako,usput,kako da sprecim da prasina upada kroz onaj tunel na bocnoj stranici koji ide do venta na box cooleru?Napominjem da mi je tunel bitan jer sa njim imam par stepeni nizu temp..
Znaci,nije bitno da li sljasti ili ne,bitan je protok ali ipak i tisina koliko toliko
Koji 120mm fan bi ste mi preporucili da uzmem do nekih 1000din?Svaki savet dobrodosao!
Pozdrav!
Takodje imam pitanje u vezi funkcionalnosti tog venta na ovom kucistu,zbog toga sto se ispred kulera nalazi filter,mrezica i na kraju vratanca?Da li ce on dovoljno dobro uvlaciti vazduh u ovoj situaciji?Trenutno imam samo zadnji vent koji izbacuje + vent na napajanju koji takodje izbacuje vazduh..
I onako,usput,kako da sprecim da prasina upada kroz onaj tunel na bocnoj stranici koji ide do venta na box cooleru?Napominjem da mi je tunel bitan jer sa njim imam par stepeni nizu temp..
Znaci,nije bitno da li sljasti ili ne,bitan je protok ali ipak i tisina koliko toliko
Pozdrav!
Poslednja izmena: