Šta je novo?

Case vent/fan?

jafazec

Slavan
Učlanjen(a)
02.04.2007
Poena
320
Citam poslednjih dana forum uglavnom prelistavajuci sve moguce clanke o ventilatorima jer treba mi jedan koji ce ici napred kao usisni u ovo moje SopranoRS101 kuciste..Vidim svi predlazu Noctuu,medjutim iako bih trenutno mogao mozda nekako da je priustim,ne znam koliko mi je zapravo potrebna Noctua..Vidim da se uglavnom prica da ona ima najbolji odnos protok/tisina,zato i imam problem da se odlucim da li da se ispruzim za Noctuu ili da uzmem nesto drugo..Elem,meni je ipak bitniji protok.Naravno,ne treba zanemariti tisinu ali ipak protok mi je najbitniji.Sve sto je jednako tiho TT ventu koji dolazi uz kuciste mi odgovara.;)
Takodje imam pitanje u vezi funkcionalnosti tog venta na ovom kucistu,zbog toga sto se ispred kulera nalazi filter,mrezica i na kraju vratanca?Da li ce on dovoljno dobro uvlaciti vazduh u ovoj situaciji?Trenutno imam samo zadnji vent koji izbacuje + vent na napajanju koji takodje izbacuje vazduh..
I onako,usput,kako da sprecim da prasina upada kroz onaj tunel na bocnoj stranici koji ide do venta na box cooleru?Napominjem da mi je tunel bitan jer sa njim imam par stepeni nizu temp..
Znaci,nije bitno da li sljasti ili ne,bitan je protok ali ipak i tisina koliko toliko:)Koji 120mm fan bi ste mi preporucili da uzmem do nekih 1000din?Svaki savet dobrodosao!
Pozdrav!

Poslednja izmena:
illidan uzima jedan od 140mm :)

Mad ako uzimas 120mm vidi da li imaju 140mm pa uzmi meni jedan :D
u Nova Computers nemaju jos uvek 140mm

Kaže čovek da očekuje Noctua ventove ali će im i cena biti oko 1400RSD što mi je nepotreban trošak ako nije mnogo bolji od Fractal-a.
Proveriću za 140mm.

Poslednja izmena:
Vule,kolika je zapravo razlika u protoku izmedju Fractala i P12,pritiska?Tj koji po tebi moze bolje da sluzi kao usisni vent na veoma nezgodnom mestu(iza vratanca,maske,filtera..)?

To sad već ne bih mogao da znam tačno, nisam probao ni jedan ni drugi iza bilo čega, probao sam ih ovako na prazno i na TRUE, i mogu ti reći da na 1100rpm (koliki je i maksimum za Fractal) imam osećaj da duvaju skoro isto, samo je Fractal malo tiši, ko će ga znati kako... Naravno, ovo je kad su oba montirana na TRUE, kad se probaju ovako na prazno Noctua možda maaaalo bolje duva, ali i to je možda neki moj trip... Situacija se naravno menja kada se Noctua stavi na 1300rpm, onda radi dosta bolje, ali se čuje...

P.S.

IMG_0337.jpg

,)

Poslednja izmena:
U sto lepo izgledaju,a i Kokishka je tu:D Sto bi rekli,u zdravlje da te sluze:)
Ne znam,dvoumim se koji da uzmem,dizajn mi nije bitan jer se fan uopste nece videti,a opet koliko sam upucen razlika u ceni postoji i ona je na strani Fractal-a.A opet sa druge strane ne zelim ni da pogresim i prakticno "bacim" pare..Ali po ovome sto ti kazes,ne bi trebalo da Fractal bude toliko slabiji od P12 u ovom mom slucaju.

Imam isto kućište kao jafazec i shvatio sam da treba da uzmem fractal za naprijed.
Ali me zanima koje bi ste neke fancy sa diodama preporučili da nakačim na providnu
stranicu sa strane(ali da imaju 3pin konektore zbog kontrolera). Takođe 12cm

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno