Šta je novo?

[CASE] Antec P182

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Evo konačno je stiglo kućište... Da se nadovežem na ovu temu, nisam hteo tamo da pišem ovo sve jer će biti puno slika (to ste tražili :)) pa mi se čini da je bolje ovako, da bude lepo posebno, bar će biti preglednije.

Da krenemo. Hm, ne znam ni odakle da krenem, još sam pod utiskom :) Ajd' od kutije i pakovanja. Nema šta puno, fino urađena kutija (u boji), slično Chieftecu, a iako je samo kućište malo manje od Medium serije Chiefteca, kutija je malo veća :p Evo kako to izgleda:

A sada eksterijer... Ja zaista ne mogu da opišem koliko sam oduševljen iako sam već dugo dugo "naložen" na ovo i pročitao sam sve moguće testove i video sve moguće slike, opet sam se razduševio kada sam ga otvorio i video kako izgleda, i spolja i iznutra. Zaista, ovakav kvalitet izrade još nisam imao prilike da vidim, stranice su toliko kvalitetno napravljene (dvoslojne ili troslojne, šta već piše na sajtu, nisam siguran), razlikuju se od svega što sam do sada video i "kucnuo", stiče se utisak da se kucka u neku 1cm debelu ploču od drveta, sa nekom plastikom preko, ne znam ni kako da opišem, ali znam samo da se čuje jedno kratko duboko "tup", bez ikakvih vibracija, čangrljanja i zvonjave, kao što je slučaj kod klasičnih, pa i Chieftec i nekih CM kućišta.

Inače, interesantna je jako ta boja, neki "Gun Metal" finiš, ako nema dovoljno svetlosti u prostoriji izgleda kao da je potpuno crno, samo malo lakirano/polirano, ali zato kada dobije malo blica ili se stavi na jače dnevno svetlo, izgleda perverzno...

Da pređemo na enterijer, koji je ustvari i razlog zbog koga sam promenio sjajni LCX i kupio ovog Anteca... Raspored je bukvalno kao da sam ja sebi crtao unutrašnjost, sve je napravljeno sa toliko pažnje, trudili su se do najsitnijih detalja, ima toliko rešenja koja nekome kome je komp "samo komp" deluju možda nebitno, ali mogu da se svrstaju pod kategoriju "sitnice koje život znače" :D

Prvo, posebna komora za napajanje, za koje je napravljen i poseban kavez sa silikonskim trakicama i podloškama kako se vibracije ne bi prenosile na kućište, pa u nastavku jedan 120mm fan koji vazduh vuče sa prednje strane, preko donje komore za hard diskove, koji se takođe nalaze na silikonskim podloškama, da bi se umanjile vibracije, a samim tim i buka. Ovo inače u praksi zaista sjajno funkcioniše, ovaj 5000AAKS hard je (iako je već utišan preko acoustic managementa) tek sada potpuno, bukvalno 100% nečujan. Takođe, ni napajanje više ne prenosi vibracije kojih je bilo, doduše jako malo, ali ih je bilo. Ovde doduše imam i jednu zamerku, a to je nedostatak još jednog ležišta za 120mm fan koji bi, po meni, trebao da se nalazi ispred donje komore za hardove, a ne iza, ili bar ne samo iza, kako bi ipak vazduh malo bolje strujao preko samih diskova. Ima i sada protoka, meni je temperatura harda za 2-3C manja nego u Chieftecu (bez hlađenja), tako da sigurno tu pomaže taj fan, ali bi se maksimalno iskoristio tek kada bi se nalazio ispred. Okretanje fana ne bi bilo dobra ideja iz prostog razloga što em ne bi imao odakle da vuče vazduh, em bi duvao napolje kroz filter za prašinu, a onda taj vazduh usisavao onaj gornji fan, tako da ta mogućnost otpada.

Evo i nekoliko slika unutrašnjosti, prvo prazne:

A zatim i malo popunjene, za početak:

Kada sam ubacio ploču i video koliko je Hyper 212 ustvari visoko, prepao sam se, bio sam ubeđen da neće moći da se zatvori stranica i već su mi se u glavi vrteli neki drugi kuleri :D ali je ipak sve prošlo kako treba, doduše jedva, mislim da bukvalno skoro dodiruje stranicu, ali staje...

Što se tiče ugradnje 5.25" i 3.5" uređaja, poprilično je jednostavno, nije tool free, mora da se šrafi, ali koga briga, to je mala cena koja mora da se plati da bi se imalo ovako nešto :D Lako se barata sa uređajima kasnije kada se zašrafe šinice, izvlače se sa prednje strane, odlično rešenje. Naravno, još uvek morate da ih isključite iznutra, ali protiv toga nisu mogli...

Evo kako izgleda posle ugradnje DVD rezača i čitača kartica:

A tu su i vratanca iza kojih se kriju dva filtera za prašinu, čiju efikasnost ćemo tek da proverimo...

Iskreno, nikada u životu se nisam ovoliko potrudio oko sklapanja neke mašine, zaista sam se pomučio i izgubio barem dva dobra sata, ali je definitivno vredelo, cable management je fenomenalno osmišljen, sve se lepo kači sa zadnje strane i za sve ima dovoljno vezica i mesta za njihovo kačenje. 24pin kabel sa LCP6550GP mi je dohvatio bez problema, ostalo je viška poprilično (lepo se vidi na sledećim slikama koliko "okolo" ide kabel), a i sve ostalo sam uspeo da povežem taman kako treba da ni jedan kabel ne viri i ne štrči.

Evo konačno i slika završene mašine:

Ne znam šta vi mislite o ovome, meni deluje sjajno, kao u apoteci :) Kao da je fabrički ovako napravljeno :) Jedino mi malo smeta onaj molex što ide od rezača, spaja se sa molexom od grafičke (jer sam morao da spuštam tog Zalmana na taj način na 7V), ali to jednostavno zbog dužine kablova nisam mogao nikako drugačije da rešim. Sve u svemu, ja sam izuzetno prezadovoljan :p

Evo još nekoliko slika, sadržaj kutije (šinice, svi potrebni šrafovi, "spojler" za gornji fan...), kao i sam gornji fan sa i bez spojlera:

Sad sam se setio. Fanovi. Prebacio sam onaj iz donje komore gore napred da uvlači vazduh, dole sam stavio jedan Xilence na 7V, a priključio sam i gornji i zadnji da izvlače... Naravno, sve na low. Što se tiče buke, pa, ima je, većina bi rekla da se ništa ne čuje, ali sam ja izuzetno bolestan po tom pitanju i nikada neću ozdraviti, pa mi je ipak, za moj ukus, bilo malo više od prijatnog. Srećom, gornji fan je posle 10-tak minuta počeo da ispušta čudne zvuke, da drnda i cvili (dugo je i radio), pa sam ga eliminisao i onda je nastala tišina... Zaista, ako pogledamo da razlike u temperaturama bukvalno i nema ili je možda 1C, ne vredi žrtvovati tišinu i uključivati i taj gornji fan, pa makar bio i ispravan, jednostavno, ne znači mnogo.

I na kraju, samo da dodam još neke slike sa sklapanja i "gotovog proizvoda", kao i da napišem da je mene kućište izašlo oko 115-120€ sa poštarinom do Novog Sada i svim propratnim troškovima (razlike u kursu, provizije u banci), a kupljeno je u Hellas Computersu iz Beograda, kod njih je, barem koliko sam ja uspeo da nađem, najniža cena ubedljivo.

Kućištem sam ultra prezadovoljan i ne bih ga menjao (niti ću ga) ni za jedno drugo na tržištu, koliki god da mi je budžet. Naravno, nekih sitnih mana ima, kao što je nedostatak mesta za još jedan 120mm fan, pa malo nesigurnih "šarki" na malim vratancima za filtere za prašinu, možda čak i viška u vidu gornjeg exaust fana koji, po mom mišljenju, ne treba da bude tu, ali kao i svako kućište i ovo ima svojih nedostataka, ali mnooogo više pozitivnih stvari i zaista ga od srca preporučujem svakom kome je uopšte i palo na pamet da bi mogao da ga kupi. Vredi svaki dinar.

Evo i slika za kraj:

Svaka cast na ulozenom trudu za pisanje, kuciste je stvarno odlicno i neka te dobro sluzi :wave:

A ima nekih koji su izjavljivali da je antec p182 ružan. Dobro ukusi su različiti ali da je kućište fenomenalno niko ne može da ospori i ja ga isto ne bih menjao pa sve i da imam neograničen budžet (možda za p190 :D). Sve u svemu super napisano i islikano pa ako se neko dvoumio da li da ga pazari sad ima sve potrebne informacije za odluku.

Moja jedina zamerka kucistu je sto je jako tesko i nema gde da se uhvati :S
Sve ostalo je perfect.

I od mene svaka čast za trud i prezentaciju.

I ja sam svoj LBX zamenio pre par dana i ozbiljno sam razmatrao kupovinu ovog kućišta ali nakon detaljne provere ipak mi nije odavalo utisak unutrašnje prostranosti. Mada, to donekle nadoknađuje dobrim cable managementom.

Jedan savet: ja bih, da sam na tvom mestu, odmakao kućište za bar 10cm unapred jer mi se čini da su fioke iza njega preblizu.

Odlicno,bolje nego na sajtovima gde sam gledao reviewe za ovo kuciste i poziv da neko odradi slican review za armor+ ako ga iko ima.

Thanks za review. Lepo i detaljno objašnjeno a i slike su kako treba tj. vidi se sve. Ja već duže merkam to kućište i možda ću ga i kupiti, videću još, nije malo 110-120 za kućište ali izgleda da vredi.
Izgledalo mi je da nije dovoljno prostrano iznutra i da ne bih dobio baš značajno više mesta jer je Antec svega 3-4 cm-a viši od CM Mistique-a koji imam. Jedina zamerka je što nema mesta za još bar jednu 12-icu na prednjoj strani pa da to onako baš :) uduvava svež vazduh al "what is here is" :d što bi reko Nele iz nadrealista. Za ekstremnu promaju je ninehundred bolji ali je malo ružan za moj ukus.

Bravo za review...Neka te sluzi sto duze i sto tise...
Stvarno super kuciste.Moracu da ga kupim..

Hvala lepo svima :)

@mastercula: to je tačno, ajd' što je teško i nije neki problem, meni se to i sviđa, ali zaista nema gde da se uhvati... Jednom kad ga namestiš ne diraj :)

@pixell: ma znam da je blizu ali ne mogu više da odmaknem, uvek zapinjem i smeta mi kad ulazim na fotelju :D Praviću valjda neki novi sto i raspored u sobi pa će sve biti podređeno kompu :)

:wave:

Svaka cast! Mnogo mi bolje izgleda ovako upakovano sa ostalim komponentama, nego prazno. Video sam ga pre neki dan u nekom izlogu i rekoh sebi cemu ovo sluzi, a uz to i ne radi.:d

Thanx za ovaj detaljni Review,bas mi je pomogao,a Antec je stigao danas pa ga montiram sutra.
U stvarnosti izgleda stvarno mocno.

Videcemo da li je i tiho.

Pazi, sa sva tri uključena ventilatora na low se ipak čuje. Čini mi se da su rekli da se ti ventovi vrte na ~1200rpm na low, a to ipak ne može biti totalno tiho, po meni bi to trebalo da ide do maksimalno ~900rpm, tada bi mogla biti i sva tri uključena a bilo bi tiše nego sa jednim na 1200.

Vule sexy!! sada si me napalio :D
nego sta si uradio sa chieftecom?

Thx :) Svrati kad god hoćeš ako bi da vidiš uživo i malo detaljnije pregledaš ;)

A Chieftec danas prodat, ode za BG...

e ***a... hteo sam da zamenimo one mrezice napred :D
ako navratim da ga vidim uzivo, necu nikad upgradovati hardware hehehe

Antec P182-EU sta mu znaci ovo "EU" , uzeo bih ovo kuciste nije bas najlepse ali je ekstra odradjeno odusevio sam se, pa ako neko ima predstavu za ovo EU neka postuje da se ne 3aje8em pri kupovini.

P.S. Mozda neko odobrenje od evropske unije :D, ili neka oznaka da ne sadrzi napajanje?

Poslednja izmena:
To imam i ja, tako se jednostavno zove. Možda se na nekom drugom tržištu prodaje samo kao P182, ali je ovo jedini ovakav model, tako da nema zabune. Postoji naravno i SE, ali totalno drugačije izgleda, pa ne možeš pogrešiti.

A koliko znam, ni jedno iz Performance One serije ne stiže sa napajanjem, osim P190 koji dolazi sa dva komada...

Danas sam prepakovao komp u Antec,i mogu reci da je kuciste ZMAJ.
A sto je,meni,najbitnije je tisina.
Hardovi se uopste ne cuju,kuleri koji dolaze sa kucistem su izuzetno tihi ....
A tek materijal,sve vrhunsko.

Mislim,tu je i cable management ....
Uffffffffff ,extra ....

Antec P182-EU sta mu znaci ovo "EU" , uzeo bih ovo kuciste nije bas najlepse ali je ekstra odradjeno odusevio sam se, pa ako neko ima predstavu za ovo EU neka postuje da se ne 3aje8em pri kupovini.

P.S. Mozda neko odobrenje od evropske unije :D, ili neka oznaka da ne sadrzi napajanje?

Postoje 2 modela P182.
P182 (EU)
http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=81820
P182 (SE)
http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=81803

SE ima glass finish spolja i iznutra je crno za razliku od EU verzije.

jos kada bi izbacili model spolja kao EU, a unutra kao SE :)

Eh, upravo to... To bi uzeo da postoji :)

A evo od mene još dve sjajne 1600x1200 slikice, čista uživancija :D

:smoke:

@Vule dobar cable management, ja imam malih problema sa svojim kablovima za napajanje hardova.
I voleo bih da probam nekako bolje da sakrijem sata kablove od hardova do maticne, tj nekako da ih proturim otpozadi da ne idu kroz taj srednji otvor.

Poslednja izmena:
Hvala hvala :) Chief je za 60€ otišao... ;)

Nazad
Vrh Dno