Šta je novo?

CarPC Zotac Ion A-E

CweLe

Cenjen
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poena
154
Pozdrav svima, ovo je moj CarPC ;), nekome mozhe posluzhiti kao ideja za HTPC iako je plocha stara par godina super odradjuje posao, potrebna mi je mala potroshnja i ne zhelim CarPC overkill tako da je ova konfa vishe nego odlichna :p

Makina je Zotac Ion
Intel Atom 1.6GHz x2
nVidia 9400 do 512mb
2GB Kingston HyperX
WD 2.5" Sata 320GB 5400rpm
Creative Sound Blaster Blajv USB
Wifi.n (300mbps)
Bluetooth za hansfree, tastaturu i GPS receiver
Faytech 7" Touchscreen

Potroshnja PC-a oko 20W, pod max opterecenjem dolazi do 25W + 9w za LCD...

Svaka cast!

Daj malo detalja o tastaturi i napajanje kako si resio?

Svaka čast! Od čega si pravio okvir za monitor i da li je touch screen ili običan?

Cestitke za trud ! ;)

Sad pi pade na pamet da te pitam nesto, da li hdd-u smeta voznja i ponekad truckanje kad prelazis tockom preko beogradskih sahti, vidim da si sa padine a tamo ih ima u izobilju :d

Poslednja izmena:
Svaka čast! Od čega si pravio okvir za monitor i da li je touch screen ili običan?

Pishe u opisu Faytech 7" touch :p, okvir je od poliestera (vlaknasti kit)

Cestitke za trud ! ;)

Sad pi pade na pamet da te pitam nesto, da li hdd-u smeta voznja i ponekad truckanje kad prelazis tockom preko beogradskih sahti, vidim da si sa padine a tamo ih ima u izobilju :d

Haha kod nas na jugu sve ravno ko u beograd! Mnogo retko se desi da prekine pesma na tren ali bash kad nabodem rupetinu (shto se i retko deshava). Truckanje nishta ne smeta, otprilike kao laptop kad upalish u autu nikad se ne desi da preskochi igla :) ssd je u planu mada nije obavezan.

Poslednja izmena:
Fino, nema sta, da nisi slucajno taxista ? ;)

TT Pro by SGS-SCL

Haha, nisam taksista vozim kako englezi kazhu four-seater coupe :p koji je u SRB regovan za 5 osoba regularno...

Koliko se mahina greje i kak osi rešio problem hlađenja.

KOja je cena tastature i ekrana

Uz plochu stizhe opcioni kuler tako da sam ga stavio na zajednichki cpu i gpu ladnjak, odozgo uvlachi vazduh a nazad izbacuje, ne greje se preko 60 i to kad su vrucinchine bez klime... Monitor 200eur i da ga neko "uveze" bez dazhbina, tastatura 50ak... Jedini vga touchscreen kod nas je uvozio alti, thermaltakeov retractable 7" touch za kucishte, reklamirao sam 3kom i na kraju dobio svoje novce nazad i koshtao je nekih 240e ali mi je na svakom glavio mehanizam a na 2 prekidao touch kao da vadish i vracash usb kabal smeshke...

Hvala za informacije, interesantan rad

Predobro je, cudi me da nema vise komentara tema.
Svaka cast za trud, sve je uklopljeno u west coast stilu, stvarno sve pohvale. Mora da je zahtevalo mnogo vremena planiranje i izvedba.
Cemu sluzi Pioneer ispod (kao pojacalo?)?

Iz sound blastera ide stereo u player, iz playera u tzv. pro modu izlaze 6 kanala po 2 za bas, srednje i visoke. To ide do 3 pojachala i u zvuchnike znachi stereo i bez skretnica osim one u playeru...ima DSP pa mogu shtelovati udaljenost svakog zvuchnika od slushaoca tj. kashnjenje zvuka kako bi sve stiglo na vreme ;) i naravno player je tu kad se slusha neki kvalitetan original audio cd... Inache bi mogao kao pojachalo jer svakako iz muzichke mora u pojachalo..

Izgleda jako dobro, kao da si ovo vec par puta radio :)

Znaci preko wi-fi punish hdd, nisi ostavio negde usb lako dostupan?

Moram poslat josh slika ;) napred imam 2 usb-a inache plocha ima 10 :p svakako punim preko wifija jer je .n pa ide brzo...

Svaka cast za ovaj mod, dobro si ga odradio, trebao si da slikas vise desnu stranu da se vidi lepo prednja strana Pc-a na kojoj su dva Usb-a.

Te slike u autu su slikane zbog carbon table, nije tema bila carPC :D, kasnije cu okachiti imam brdo slika. Ovaj pc je zavrshen pochetkom proshle godine inache nije mi prvi put, imao sam josh neki carPC setup...

Malo detaljnije uslikan proces izrade kucishta :) LCD sam odseko da bi stao i premestio dugmad sa strane

Cwele, jel imas garazu i gde drzis auto ako nemas ? :d

Hahaha, na ulici je :p u garazhu udjem 10 dana godishnje komplikovano je... p.s. pazi se...gps tracking....

Evo da postavim video od proshle god pa koga ne mrzi da gleda mozhe videti neke od funkcija, malo je duzhi video i zvuk se loshe chuje kada je pojachano snimao sam neplanirano ali na prolece stizhe malo bolji snimak...

Nazad
Vrh Dno