cisco je napisao(la):Ako donosis samo jedan komad i dones ga u torbi (znaci ne u original kutiji) onda ne bi trebalo da platis nista. Po jedan foto aparat, video kamera i laptop spadaju u "licni prtljag" na koji ne ide carina. Mada, znas kakvi su nasi carinici...![]()
trx je napisao(la):A kako carinici gledaju na to ako u torbi donosis jedan BOX procesor (bilo otvoren ili ne)?
Od letos se notebook računa u lične stvari, kao i mobilni telefon, pa ga ne treba prijavljivati. Izjavio Dinkić na televiziji pri poseti carinskim organima, pitanje je samo da li su svi njihovi 'na terenu' čuli za to...Paja je napisao(la):duzan si pri izlasku iz zemlje da prijavis foto aparat, kameru i/ili notebook
trx je napisao(la):...a ne zna se i da li ce jednostavno ukrasti posiljku...
danijel00 je napisao(la):Znacu sigurno za nedelju dana, pa cu da vam kazem konacan ishod za lap i za foto...
btw carina je 30%!
Nije carina 30% nego 10 a porez 20.Znaci ako je recimo fotoaparat 200e sa carinom je 220e i na to ide porez 20% sto sve ukupno cini cifru od 264e.Nadam se da sam pojasnio kako to ide na papiru a sad cu da vam ispricam kako ide u stvarnosti.danijel00 je napisao(la):Znacu sigurno za nedelju dana, pa cu da vam kazem konacan ishod za lap i za foto...
btw carina je 30%!
paypal je bezbedan!!! ja sam kupovao i placao preko paypala. drugo jedino sto ti je potrebno je credit/debit card visa/mastercard i to je to!!! znaci registrujes se kod paypal-a i tamo ubacis br kartice. i kad osvojis nesto na aukciji odma ti da link da platis preko paypal i ti samo kliknes, ulogujes se i kliknes da platis i to je to!!! nema tu nikakve filozofije. trece ja sam imam racun u USA banci.Diablo je napisao(la):@Srbin:
Kako si platio preko PayPala? Neko je platio za tebe ko ima racun u USA banci?
Edit: Koliko je siguran PayPal? Je l' znate nekoga ko je imao problema sa takvim nacinom placanja?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari