Šta je novo?

carina

• Začetnik teme Webby
  • Datum pokretanja
W

Webby

Guest
Interesuje me posto prijateljica iz Amerike treba da mi donese neki digitalni foto aparat (Olympus E-10), da li ce biti carinjen, sa obzirom da je koriscen i da ga ona koristi za "licnu upotrebu"? A ako hoce po kojoj stopi i da li ce biti oporezovan i isto po kojoj stopi?

Pozdrav
i hvala

Lepo ti kaze covek. Neka ga strpa u svoju tasnicu (bez kutije, ili je savije i upakuje u torbu) i nema zime.

E-10 u tasnicu? Mora da tasnica nije neka zenstvena ;)

ako bas ne mora da ti to donosi, zaboravi taj aparat. Krs je tezak, spor je i ima losiju sliku od Canona G2. Jedino sto super lezi u ruci, ali mu se svaka prednost tu i zavrsava. Baterije mu traju kratko, posle jedne tiff slike, moras da cekas oko 40 sekundi (da cetrdeset) i sl. Trazilo nije nista posebno i sl.

Imao sam i E10 i E20 i prodao u rekordnom roku.....

Mico, ajd ti nama lepo daj spisak digitalnih aparata koji valjaju pa da ne beremo brigu. Ili zapochni sa ozbiljnijim tumachenjem problema sa odredjenim modelima. Koliko smo svi shvatili, iskustvo imash, znanje imash, ajd uchini neshto koristno za ovaj forum. Pozdrav.

Pa kako ocekujes od mene da ovde pisem review svakog aparata.

Jednostavno, i ja sam se nalozio kada je izasao, nabavio sam ga cim se pojavio napolju, i razocarao se zesce.

I eto, cisto hocu da kazem coveku da ako mu nije frka, razmisli da li mu to treba.

Ja samo iniciram coveka da ode na net, pogleda forume i sl. Vidi na sta se ljudi sve zale. Net je pun sajtova i foruma o digitalnim aparatima, gde se mogu videti i netaknute slike koje urade pojedini aparati, a opet sa druge strane i iskustva vlasnika....

Olympus ce mozda da uradi nesto sa ovim novim formatom, ako spusti cenu, ali od E10 i E20 nije bas bilo neke vajde.

Sa druge strane, takav aparat ce i tesko da nosi negde. Jednostavno je prevelik, a za profi koriscenje, poludece i on i ljudu oko njega.

Jedan nas fotograf koji se pojavljuje na TV ga je imao i divljao je na njega koliko je morao da ga ceka posle dva ti JPEG-a. ...

brzi je napisao(la):
Lepo ti kaze covek. Neka ga strpa u svoju tasnicu (bez kutije, ili je savije i upakuje u torbu) i nema zime.
To je kao ono kad ides negde napolje pa te pitaju koliko love iznosis, ti naravno kazes "oko 200 evra" a ne xy da ne bude "druze, pa onda dajte malo" :) .

Nema sta da te pitaju, uzmes potvrdu u banci i mogu da ti p.u.s.e carinici... Zna se koliko mozes da izneses, a sto vise ljudi ide sa tobom, to vise mozes da izneses...

Nazad
Vrh Dno