Šta je novo?

Carbon Televizori

• Začetnik teme Začetnik teme VMI
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

VMI

Zapažen
Učlanjen(a)
04.07.2025
Poena
5
Naišao sam slučajno u Rodi na jedan Carbon televizor, 65-ica, i privuklo me je što je vizuelno bio jako lep TV.

Ali ono što me je najviše zaintrigiralo jeste to što ne mogu ništa da saznam o njima. Da li neko zna nešto o ovom brendu?

Našao sam jedan sajt, Carbon Electronics, ali ni na njemu nema nekih detalja o poreklu brenda. Interesantno da proizvode i punjače za električna vozila, između ostalog i belu tehniku.

Naišao sam slučajno u Rodi na jedan Carbon televizor, 65-ica, i privuklo me je što je vizuelno bio jako lep TV.

Ali ono što me je najviše zaintrigiralo jeste to što ne mogu ništa da saznam o njima. Da li neko zna nešto o ovom brendu?

Našao sam jedan sajt, Carbon Electronics, ali ni na njemu nema nekih detalja o poreklu brenda. Interesantno da proizvode i punjače za električna vozila, između ostalog i belu tehniku.
Izgleda da je nešto domaće da ovi stoje iza toga brenda
A sad da li ih ovde sklapaju ili ih Kinez prave a samo lepe njihovo ime nema podataka

na sajtu se nalaze detaljne specifikacije za date modele televizora. nije poznato koji je tip panela, ne bi me čudilo da je u pitanju TN. verovatno se sklapa u Kini kod OEM proizvođača

Ili a možda i grešim....
Manufacturer KARBONN, PG Electroplast Ltd.,P-4/2-4/6, Site-B, UPSIDC, Surajpur, Greater Noida, UP, India, Pin-201306

A ovo kaže AI

Evo ključnih detalja u vezi sa partnerstvom i kompanijama:
Ključni aspekti partnerstva

Struktura zajedničkog ulaganja:
JV je 50:50 partnerstvo između PG Electroplast i Jaina Group.
  • Proizvodnja Fokus: JV se fokusira na proizvodnju originalnog dizajna (ODM) LED televizora sa sertifikatom Google-a.
  • Buduća ekspanzija: Sporazum uključuje opcije za proširenje na proizvodnju drugih proizvoda, uključujući frižidere, IT hardver, nosive uređaje i slušne uređaje.
  • Cilj: Da bi se povećao "Atmanirbhar Bharat" (Samopouzdana Indija) povećanjem lokalne proizvodnje potrošačke elektronike.
O kompaniji PG Electroplast d.o.o. (PGEL)

• Pregled: Vodeći, raznovrsni indijski proizvodni provajder za trajne potrošačke proizvode i elektroniku.
  • Mogućnosti: Jedan od najvećih indijskih dobavljača plastičnih komponenti, sa stručnošću u proizvodnji klima uređaja, mašina za pranje veša i hladnjaka za vazduh.
  • Klijenti: Pruža ODM / OEM usluge vodećim indijskim i globalnim brendovima.
  • O Jaina Group (Karbonn)
Brendovi u vlasništvu: Jaina Grupa poseduje i upravlja četiri glavna brenda: Karbonn , Gionee, Sansui, i Sens.
  • Licence: Jaina Group je jedan od tri indijska Google ODM licence.
  • Tržišna pozicija: Poznat po mobilnim telefonima (Karbonn) i potrošačke elektronike.

Pa nije Karbonn to što se prodaje po Srbiji nego Carbon.
Pa ni Vox,Fox se ne prodaje pod imenom Arclik....vidi se da ga je neka nasa firma narucila pa ga prodaju pod svojim nekim imenom. Je ne tvrdim da je to to nego glasno razzmisljam...

Koliko znam pc centar ih brendira kao svoj proizvod,ako ne gresim.

Ili a možda i grešim....
Manufacturer KARBONN, PG Electroplast Ltd.,P-4/2-4/6, Site-B, UPSIDC, Surajpur, Greater Noida, UP, India, Pin-201306

A ovo kaže AI

Evo ključnih detalja u vezi sa partnerstvom i kompanijama:
Ključni aspekti partnerstva

Struktura zajedničkog ulaganja:
JV je 50:50 partnerstvo između PG Electroplast i Jaina Group.
  • Proizvodnja Fokus: JV se fokusira na proizvodnju originalnog dizajna (ODM) LED televizora sa sertifikatom Google-a.
  • Buduća ekspanzija: Sporazum uključuje opcije za proširenje na proizvodnju drugih proizvoda, uključujući frižidere, IT hardver, nosive uređaje i slušne uređaje.
  • Cilj: Da bi se povećao "Atmanirbhar Bharat" (Samopouzdana Indija) povećanjem lokalne proizvodnje potrošačke elektronike.
O kompaniji PG Electroplast d.o.o. (PGEL)

• Pregled: Vodeći, raznovrsni indijski proizvodni provajder za trajne potrošačke proizvode i elektroniku.
  • Mogućnosti: Jedan od najvećih indijskih dobavljača plastičnih komponenti, sa stručnošću u proizvodnji klima uređaja, mašina za pranje veša i hladnjaka za vazduh.
  • Klijenti: Pruža ODM / OEM usluge vodećim indijskim i globalnim brendovima.
  • O Jaina Group (Karbonn)
Brendovi u vlasništvu: Jaina Grupa poseduje i upravlja četiri glavna brenda: Karbonn , Gionee, Sansui, i Sens.
  • Licence: Jaina Group je jedan od tri indijska Google ODM licence.
  • Tržišna pozicija: Poznat po mobilnim telefonima (Karbonn) i potrošačke elektronike.
Pošto su ovi Carbon u specifikacijama svi WebOS televizori onda verovatno nisu taj Indijski KARBONN.

Neka domaća mala firma je uvoznik za Carbon. Uređaji nemaju veze sa Indijom – proizvedeni su i sklopljeni u Kini. U Srbiju je ušla određena količina i to je to.
Iskreno, ja bih ovaj brend zaobišao, jer je postprodajna podrška praktično nepostojeća.

Ako već razmatrate povoljnije opcije, najbezbedniji izbor su VOX i Tesla – van toga ne bih preporučio druge brendove.

Nazad
Vrh Dno