Šta je novo?

car stereo to notebook

G.Pikvik

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
319
Pozdrav ljudi,

treba mi brzo mala pomoc!

Drug ima mp3 player u kolima, nisam ga jos video ne znam kako izgleda, znam samo da je sony..e sada, na koji nacin ja mogu da povezem svoj notebook na njegove zvucnike u kolima?

Much obliged:wave:

Noviji sonyjevi cd-mp3 plejeri za kola imaju line-in sa predne strane,tj kod displeja.
ako nema,onda jedino resenje je otvarati ga i namestiti izvod za ulaz,koji kopcas na ulaz njegovog predpojacala,sto nije preporucljivo raditi posto mozes zeznuti nesto!

Vecina novijih auto radio-kasetofona-cd-mp3 plejera imaju Line in (za cd changer ili sl.) sa zadnje strane, gde su i ostali konektori. U uputstvu za svaki auto-radio je dat raspored pinova tih konektora pa je moguce napraviti adapter na, npr. 3,5mm stereo konektor koji bi bio dostupan sa prednje strane.
Podrazumeva se da za ovako nesto nije potrebno nikakvo otvaranje samog uredjaja, neophodno je samo da se radio izvadi iz lezesta kako bi se doslo do konektora.

zahvaljujem.

jel moguce i da se sredi stvar sa kablom koji ima dva 3.5 mm earphone pina, standardna, jedan u laptop a drugi u taj inline ulaz na radiju?

ili se prica o 2 muska sa jedne i pin sa druge? nisam bas skontao :(

zahvaljujem.

jel moguce i da se sredi stvar sa kablom koji ima dva 3.5 mm earphone pina, standardna, jedan u laptop a drugi u taj inline ulaz na radiju?

ili se prica o 2 muska sa jedne i pin sa druge? nisam bas skontao :(

Sa zadnje strane auto-radia se nalazi konektor sa pinovima pa bi morao u uputstvu za radio videti gde se nalazi linijski ulaz, u principu mislim da je u pitanju standardni raspored pinova i za ulaz se koriste 4 pina (left+right in i 2xGND). Znaci moras napraviti adapter sa tih pinova na 3.5mm zenski u koji ces onda moci da utaknes taj kabl koji si pomenuo i povezati bilo koji izvor zvuka pa i lap-top.

Standardni konektor izgleda ovako:

Prilozi

• car-radio connector.jpg
    car-radio connector.jpg
    23.1 KB · Pregleda: 65
Vrh Dno