Šta je novo?

Car check

Delija je napisao(la):
Ljudi, nemojte to da mi radite...

Za koj' moj ja vozim ovog jugica kad sam mogao da pazarim Porsche 911 Boxter 98' godiste, vruc ko "furuna" za 4000 evrica... :d :p
Zato ja i vozim Ladnjaču Samaru 1.3. Evo pre 3 nedelje umalo da mi izgori auto na parkingu, ladno su u 03:30 komšiji zapalili kola, Alficu staru par godina, ne znam koji model, auto je bio kao lutka. Ja sam bio parkiran pored njega, od toplote mi se istopilo zadnje desno stop svetlo i izgoreo mi je deo branika. Zvuči neverovatno, ali štetu će mi nadoknaditi njegovo osiguranje, ali opet!! Najjača fora je bila kada je pandur rekao komšiji: "ma nije strašno, kupiš stranca i prepakuješ to", samo je zaboravio da je u pitanju 60% automobila :S: I spavam mirno, i ne razmišljam o svemu. Naravno da bih vozio nešto bolje, ali kada nemaš, voziš i ovo.

Misko je napisao(la):
E da pitam upucene, sta bi se desilo kada bi se odradili brojevi, lupam imam ujaka sa istim tipom auta, npr crveni A4 a ja imam sivi A4, i on posto je mator covek i nikuda ne ide iz zemlje kaze mi koji su mu brojevi sasije i motora i ja ih prelupam da li bi onda bilo ok?

U broju sasije je i boja automobila ,pa ti vidi

Auuu, majku mu, pa stvarno je tesko prefarbati auto... :)

Za razliku u ceni izmedju tog i legalnog, mozes pola stana pazariti... :D

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
Auuu, majku mu, pa stvarno je tesko prefarbati auto... :)

Za razliku u ceni izmedju tog i legalnog, mozes pola stana pazariti... :D

pa stvarno je tesko ofarbati auto iznutra

Moj post se svodi na foru, nemam nikakvog ujaka ili tome nesto slicno, samo me zanima, lupam imam kraden auto, i kazem lokalnom klincu, idi mali veceras nadji isti ovakav ko moj (boja, broj vrata, motor, godiste) obi haubu i zapisi mi serijske, ili e Mile u kom ti tehnickom bese radis aj kad ti bude naisao taj i taj zpisi mi brojeve leba ti....

Znaci sta se desava u tim slucajevima, sto se tice saobracajke tu je jasno ako se proverava br. sasije/motora i uporedjuje u bazi, pitanje je da li se uporedjuje? Sta kao nismo osigurani u istoj kuci? Da li moze da prodje registracija ako neko vec ima takve brojeve lupam BG i jedan i drugi, i sta ako se odradi napolju znaci zapisu se brojevi nekog stranca, onda sam koliko kapiram 100% siguran ili mozda nije tako?

Misko je napisao(la):
Moj post se svodi na foru, nemam nikakvog ujaka ili tome nesto slicno, samo me zanima, lupam imam kraden auto, i kazem lokalnom klincu, idi mali veceras nadji isti ovakav ko moj (boja, broj vrata, motor, godiste) obi haubu i zapisi mi serijske, ili e Mile u kom ti tehnickom bese radis aj kad ti bude naisao taj i taj zpisi mi brojeve leba ti....

Znaci sta se desava u tim slucajevima, sto se tice saobracajke tu je jasno ako se proverava br. sasije/motora i uporedjuje u bazi, pitanje je da li se uporedjuje? Sta kao nismo osigurani u istoj kuci? Da li moze da prodje registracija ako neko vec ima takve brojeve lupam BG i jedan i drugi, i sta ako se odradi napolju znaci zapisu se brojevi nekog stranca, onda sam koliko kapiram 100% siguran ili mozda nije tako?

Ако улупаш бројеве од странца и они провере при регистрацији има да буде:

Службеник - "Који ауто региструјете?"

Ти - "Овај испред вас."

Службеник - "Али господине овај испред нас двоје није испред нас већ у Немачкој усред Берлина :D"

to samo interpol m oze da zna, sem ako ne mislis da ce sluzbenik da ide redom po svim drzavama sveta i proverava automobile. To je inace i fora, upises brojeve od nekog auta iz inostranstva, koji nije kraden, skidan itd. Interpol sadrzi samo brojeve kradenih, skidanih itd. tako da nema sanse da provale :) To je stara fora...to se radi.

@DTK

sto bi zaboga farbao auto iznutra ? Pa svi automobili od 90-te pa nadalje (ajde sad mozda ne bas svi) imaju iznutra crnu/sivu plastiku i tapacirunge, a to ne pise na tablici gde je broj sasije i boja, a i niko tebi ne moze da zabrani da ofarbas auto u koju boju oces.

Posto mi je cale taksista, njegovom kolegi se desilo da vozi coveka i ovaj prepozna svoj auto ukraden u Nemackoj, i pozove policiju, ovi mu zaplene kola i covek sada sedi i place...

Verovatnoca da se to desi je jednaka onoj da dobijes sedmicu na lotou! :d :p

pa trebao bi da javis, ali tolerisu. Matori moj imao saobracajku, nije kriv, izleteo mu neki tip sa audijem 80 i udario ga. Dosla murija i gleda mu u saobracjnu njemu pise "zastava 101" i murijaner opusteno ono kao mom matorom: "nazalost nece te moci biti isplaceni od njegovog osiguranja jer njemu se ne slazu auto i sabracajna na koju je polisa" i to je to. I dan danas se tuzi sa tim likom, lik je imao neku vezu niko mu nista nije radio.

Sa druge strane, imam nekoliko drugara kojima su automobili isarani ovako onako sa tribalima i crtezima i to, imam i jednu poznanicu vozi opet vektru na kojoj ima 3 boje, auto je do pola crn, a od pola zlatan i jos ima iscrtane stvarii po sebi...Sve ok, niko joj nista nije radio.

CamBieL je napisao(la):
Posto mi je cale taksista, njegovom kolegi se desilo da vozi coveka i ovaj prepozna svoj auto ukraden u Nemackoj, i pozove policiju, ovi mu zaplene kola i covek sada sedi i place...

tako mu i treba, znao je sta je kupovao i ako kaze da nije -laze. I mom komsiji su oduzeli auto, kupio faca A6 predzadnji model za 10000e i eto mu ga na, sad nema ni auto ni pare, a zatvor je jedva izbegao.

Da, slazem se. Ako neko od vas misli da je ok uzeti nesto ukradeno, ocigledno nije imao iskustvo sa kradjom svoje imovine.

Ja jesam i od tada bih se jednako svetio tom koji sada koristi to sto je bilo moje, a znao je da je ukradeno, kao i onom ko mi je ukrao.

Misko je napisao(la):

Ne znam kako mislis da registrujes auto ciji broj ne postoji u bazi podataka naseg MUP-a. Fiktivno bi trebalo da uvezes taj auto sa tim brojem. A za uvoz ti treba i neka potvrda i racun kao dokaz da si ga zaista kupio, zbog carine. U svakom slucaju, vozilo mora da ima poreklo. Mozes recimo da kupis 100% slupan A4 ili samo papire za njega koji su 100% regularni, pa da ti neko nakuca brojeve i tako dobijas, barem na papiru regularan auto, s' tim sto takav zahvat kosta dosta, papiri kostaju u pola cene kompletnog automobila, pa ti gledaj da li ti se isplati taj rizik. Mozda se isplati auto-mafiji koja to organizovano radi, ali pojedincu nikako.

Da, ovo gore je samo za rumunska vozila...Nema ja sam prejurio sve zivo, nista nisam nasao...

Vrh Dno