Šta je novo?

Capture card, gde kupiti?

• Začetnik teme Začetnik teme str4jo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

str4jo

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2007
Poena
319
Pozdrav, misija je gledanje IPTVa na PCu :d... koristio sam do nedavno Leadtek TV 2000XP karticu ali prebacio sam se na 64obitni sistem i sad ne mogu više da je koristim usled nedostatka drajvera. E sad to rešenje sa TV kartom nikako nije bilo idealno jer slika bila loša preko koaksijalnog a STB ima samo skart ( uz antenski) izlaz i nikakve adaptere nisam uspevao da nađem kako bih prikopčao na RCA na kartici. Tako da sam mislio da pronađem neku capture karticu ( ali nešto ne ide ), a ako ne- onda bih uzeo opet neku TV kartu i eto bolje išta nego ništa 🙂

EDIT:

isto ako neko ima neku informaciju o tim adapterima... u suštini bi mi trebalo nešto što prebacuje iz muškog skarta u muške RCA kablove

Poslednja izmena:
Ako sam dobro ukapirao ovakav kabal bi trebalo da odradi posao.

Prilozi

• KABL%20183A%20XX.webp
    KABL%20183A%20XX.webp
    3.5 KB · Pregleda: 32
ne bi, STB ima svoj poseban kabal koji se na jednom kraju ubada u STB ( nije standardni kabal) a na drugom kraju muški skart... takav kabal bi bio idealan ako bih još našao nešto tipa žensko-ženski skart adapter, e sad ne znam da li to uopšte postoji, jel može na pm gde ima taj kabal da se kupi?

Ne znam kakav STB ti imaš, ali ja sam SBB-ov digitalni risiver povezao na TV karticu preko skarta. STB ima skart, naravno, a TV kartica (buđavi MSI TV @nywhere Master) ima RCA video ulaz i 3.5mm audio ulaz.

Povezao sam ih kablom sa slike koju je postavio witcher, ali morao sam da ga prepravljam. Koliko se sećam, kod tih kablova RCA konektor je u stvari ulazni, pa sam morao da otvorim skart konektor i da kablove za video i audio prelemim na odgovarajuće pinove, tako da budu izlazni. To je 5 min. posla, a posle sve radi kako treba.

Ja imam kod telekoma neki Amino STB

untitled.JPG

inače i taj AV izlaz ide kabal koji je skart na drugoj strani

Nazad
Vrh Dno