Šta je novo?

Cao pirateriji

Pa kad bi bile cene za hw poput onih u usa mozda bi bilo i kesa za original igre(a i ostalo) kao u usa...

Piraterija kao pojava, meni licno ne smeta. Jer naravno, siguran sam da kao i vecina ljudi ovde, i ja ponekad odigram neku igru, pogledam neki film. U svakoj zemlji postoji piraterija, ali u nekim razumnim granicama. Meni smetaju ovi likovi na ulici koji prodaju po kartonskim kutijama diskove (igrice, programe, filmove). Od njih poludim :mad: :mad: :mad: :mad:

Piraterija

Looney Toon je u recenici pobio samog sebe. Rekao si "Piraterija kao pojava, meni licno ne smeta" a zatim "Meni smetaju ovi likovi na ulici koji prodaju po kartonskim kutijama diskove". Ako volis da kao sto kazes pogledas neki film i igricu sve to moras da negde kupis. Kod ljudi u kartonskim kutijama je najeftinije.

Volim i ja to, ali bi najvise voleo da imam brz ineternet (kao sto nemam jer zivim u selu zvanom Jagodina), zatim da kupim BF2 i da preko inerneta cepam legalno.
Sta mislite za koliko godina ce da se kod nas popravi stanje sto se tice dostupnosti brzog inerneta i realne cene originalnih igrica? :wave:

Poslednja izmena:
vladat1 je napisao(la):
Looney Toon je u recenici pobio samog sebe. Rekao si "Piraterija kao pojava, meni licno ne smeta" a zatim "Meni smetaju ovi likovi na ulici koji prodaju po kartonskim kutijama diskove". Ako volis da kao sto kazes pogledas neki film i igricu sve to moras da negde kupis. Kod ljudi u kartonskim kutijama je najeftinije.

Ja sam dobro rekao (napisao), a ti si lose protumacio. :d
Da pojasnim:
Vecina nas koristi piratizovan soft i filmove, ali nesme da se dozvoli da svaki ***** koji ne ume ni racunar da koristi, prodje npr. Bulevarom, kupi i igra najnovije igre, koristi programe i gleda filmove :mad: . Ko nezna kako da dodje do pirata, a on lepo kupi original. Makar je sada internet prilicno dostupan (naravno ima i izuzetaka, kao sto si naveo), na ed2k i torrent-ima ima svega sto moze da se zamisli. Sem toga ima ionako dosta likova na net-u koji prodaju diskove i nikome ne zapadaju za oci. A ove sa kutijama, dodje mi da izadjem sa bejzbolkom i polupam im p***e ! ! ! ! :mad: Ali onda ce mene, a ne njih u aps!!
Da ne pricam kako sam se iznervirao kada sam u prici sa jednim (prolazi murija pored nas i nista), pitao ga kako ga ne diraju, a on: "Sto da me diraju, oni su makar glupi i potkupljivi, kada izadje nesto novo, oni me pitaju da li imam, a ja im dam :wall: :wall: :wall: " Izgoreo sam u trenutku :mad: :mad: :mad: hteo sam i njih i njega da izlomim! ! !

Sale KG je napisao(la):
Ja čak i ne znam o kakvom se čupanju raadi!? :smash:

srecnice!
:wall: :wall: :wall: :wall:

sf nije toliki problem, vec je receno sta/kako pa da ne ponavljam.

A sto se piraterije tice - ima image-a od igrica po netu kolko oces, sad kad se rasprostrani bolji internet piraterije ce biti vise nego ikada po mom misljenju, ali tu ima pozitivna stvar - nece se zaradjivati na njoj toliko koliko ranije ! Ja nemam nista protiv piraterije/shareing-a ali imam protiv toga da neki masni magarac prodaje softwer i filmove ocajnog kvaliteta na pijaci i da zaradjuje pare na tome. E to nije u redu ali evo ja znam da od sad kako sam nabavio malo brzi net necu vise da im pravim zaradu

a inace veci je problem nacin na koji se razvijaju igre za PC nego kolko kostaju igre, sve i da imas i oces da das 30-40e za novu igru, treba da das 300e za graficku kartu na kojoj ce to da radi, i onda za godinu dana opet i opet i opet...tako da narode, ja odustajem. Nema smisla, sve i da kupim pirata/original nemam na cemu to da igram, a za 200e vise ne moze da se kupi graficka koja ce trajati 2 godine (kao sto mi je ti4200 gurao 2 godine sve do farcry-ja, ili voodoo2/3 sve do kolina 2). Daklem, pirati ili n epirati svejdno vam je, na cemu mislite da igrate npr. STALKER-a ?! na GF 6600GT ? aA, malo sutra... PC mi ostaje ovakav kakav jeste, za igranje civ3/4 , AOE3, kolina2 i jos po koje voznje i strategije, MMORPG, a sledeci upgrade ce biti sony PS3 pa makar placao originale bar znam da ce dobro raditi i da se necu igrati po ceo dan sa namestanjem prihvatljivog nivoa grafike, igranjem na low detaljima, ucitavanjima zbog nedostatka 2gb rama itd.

Looney Toon je napisao(la):
Piraterija kao pojava, meni licno ne smeta. Jer naravno, siguran sam da kao i vecina ljudi ovde, i ja ponekad odigram neku igru, pogledam neki film. U svakoj zemlji postoji piraterija, ali u nekim razumnim granicama. Meni smetaju ovi likovi na ulici koji prodaju po kartonskim kutijama diskove (igrice, programe, filmove). Od njih poludim :mad: :mad: :mad: :mad:

Ti ljudi (bar najveci deo njih) rade za nekoga i samo pokusavaju da prezive. Kada niko ne bude zeleo da radi taj posao (zasto bi se smrzavao napolju po ovoj zimi, ako ima pare, ako ima od cega da zivi, ako ima standard), tada ce piraterija biti svedena na minimalnu (kako neki kazu "dozvoljenu" ili podnosljivu) meru.

Ja na to gledam ovako:
Prosecna plata u Americi/Evropi 1500~2000 $/Evra -cena hit igara 40~50 $/evra .
Prosecna plata u Srbiji 200~250 Evra cena igara 30~50 evra.Prosta matematika.
Naravno da ce nekom Ameru/Nemcu biti lako da izdvoji lovu za original,ali sta sa
nama u zemlji Stradiji ?! Da ne pricam o tome sto se nove igre prodaju na kasicicu.

gx-x je napisao(la):
a inace veci je problem nacin na koji se razvijaju igre za PC nego kolko kostaju igre, sve i da imas i oces da das 30-40e za novu igru, treba da das 300e za graficku kartu na kojoj ce to da radi, i onda za godinu dana opet i opet i opet...tako da narode, ja odustajem. Nema smisla, sve i da kupim pirata/original nemam na cemu to da igram, a za 200e vise ne moze da se kupi graficka koja ce trajati 2 godine (kao sto mi je ti4200 gurao 2 godine sve do farcry-ja, ili voodoo2/3 sve do kolina 2). Daklem, pirati ili n epirati svejdno vam je, na cemu mislite da igrate npr. STALKER-a ?! na GF 6600GT ? aA, malo sutra... PC mi ostaje ovakav kakav jeste, za igranje civ3/4 , AOE3, kolina2 i jos po koje voznje i strategije, MMORPG, a sledeci upgrade ce biti sony PS3 pa makar placao originale bar znam da ce dobro raditi i da se necu igrati po ceo dan sa namestanjem prihvatljivog nivoa grafike, igranjem na low detaljima, ucitavanjima zbog nedostatka 2gb rama itd.

good point! Ja se igram na 4200Ti vec duzi period i ne pada mi na pamet da dajem pare na graficku samo da bih se igrao. Onoliko koliko se igram - sasvim mi je dovoljno. To sto meni FarCry, NFS:MW, F.E.A.R., ili neznam_ni_ja_sta vec ne izgleda kao kod Pere i Mike - meni nije problem. No, ko voli - nek izvoli.

Da imam pare za "svakodnevni" upgrade racunara - bio bih licemer kada bih rekao da ga ne bi dogradjivao, ali ovako... Naravno,mada je to druga tema, ima ljudi koji zive za to, koji bi i poslednji dinar (evro) dali za najnovije parce tehnike...no, sto kaze moj burazer "get a life, people"!

ma nije samo u tome problem, problem je u tome sto programeri pisu igre laktom i nogama zato sto im nvidia/ati da neku kintu (sponzorise) da je napisu tako da igra prodaje nove graficke karte i nove shadere i sta ti ja znam, evo sad ce se kupovati i kartice za obradu fizike...Ja ne zelim vise da ucestvujem u tome, volim da se igram iako sam "omatorio" i nastavicu da se igram, ali necu da se igraju samnom i sa mojim novcem, pogotovo ako imam izbor. I kazem, dacu 50e za original ali za tih 50e otplacujem PS3 koji ce tu igru, najnoviju, da gura kako valja i gurace i onu za 2 godine, a sony PS3 ce kostati ko sada jedna najbolja grafika i gotova prica.

hejvule je napisao(la):
Ma ovu nasu tupavu inspekciju su obucili da proverava windowse.
Znaci sve sve ali ako ti je win ilegalan jao si ga tebi :)

Greska! Dovoljno je da bilo sta od softwera bude bez licence, a ne samo win (free i share se ne racunaju).

svasta, pa svaki ima licencu, samo pitanje na cije ime i koliko si u stanju da ga ubedis da ti Rodrige Gonzales, na koga je licenca, prijatelj koji te je castio programom :d

Lupas. Za svaki program, za koji je potrebna licenca, moras da dokazes "poreklo", tacnije moras da stavis na uvid da je tvoja firma (ovde sada pricam samo o pravnim licima), vlasnik licence. Dakle, treba da pokazes racun, MAPS ugovor ili bilo koji drugi papir koji dokazuje da je program na tvom racunaru kupljen od strane tvoje kompanije. Ukoliko to ne mozes da dokazes, program se tretira kao nelicencirani. A to podrazumeva zaplenu, kazne, krivicnu prijavu... E, tu ti ni Rodrige ni njegova tetka ne mogu pomoci.

Looney Toon je napisao(la):
J
Da pojasnim:
Vecina nas koristi piratizovan soft i filmove, ali nesme da se dozvoli da svaki ***** koji ne ume ni racunar da koristi, prodje npr. Bulevarom, kupi i igra najnovije igre, koristi programe i gleda filmove :mad:

sta si bre ti?? nazi?? za tebe moze a za "nizu" rasu ne??...odmori malo :p

@SVIMA NAMA

da mu se piraterija ne svidja i sl i da je ovo ono i sta ti ja znam..moze da prica samo onaj koji NIKAD nije "okaljao" ruke! Jel ima takvih? Koji su od 90 i neke 100% cisti pa do sad?
Nek se jave, voleo bi da vidim koji su ti cist(j)unaci.

Poslednja izmena:
Veruj mi sa MS, BSA, Police + Pravosudje, po ovim pitanjima se ne treba uopste saliti.
Mada, ok, mozda sam se naprzio malo vise nego sto je trebalo... ;)

amigastyle je napisao(la):
Lupas. Za svaki program, za koji je potrebna licenca, moras da dokazes "poreklo", tacnije moras da stavis na uvid da je tvoja firma (ovde sada pricam samo o pravnim licima), vlasnik licence. Dakle, treba da pokazes racun, MAPS ugovor ili bilo koji drugi papir koji dokazuje da je program na tvom racunaru kupljen od strane tvoje kompanije. Ukoliko to ne mozes da dokazes, program se tretira kao nelicencirani. A to podrazumeva zaplenu, kazne, krivicnu prijavu... E, tu ti ni Rodrige ni njegova tetka ne mogu pomoci.

u jeeee...pa zar ti ne znas da prepoznas malo sale kad je vidis ? :) U svakom slucaju i nije sala ako se odnosi na privatna lica.

A ssa trece strane , ako vec oces ozbiljno, ne moram ja nikom ko nema nalog za pretres ili za izvrsenje uvidjaja da pokazujem bilo sta. Ta njihova tehnika sa neba pa u rebra ne drzi vodu. Tako moze i trzisna da mi uleti i trazi racun za koznu fotelju koja kosta 10x vise od windowsa...nemam racun i gotovo, doneo sam fotelju od kuce, doneo sam komp od kuce, komp mi nije sredstvo za rad pa mi ni ne treba windows na ime firme. Probano, uspelo, kraj.

okmijun je napisao(la):
sta si bre ti?? nazi?? za tebe moze a za "nizu" rasu ne??...odmori malo :p

Nije za nizu, nego gluplju! :d
I onaj ko ne ume da popravi kola, ide kod majstora iako ima srafciger u kolima!
Ako nemas drugi nacin da nesto nabavis, platis! Ali kupovina na ulici ne bi smela da bude opcija!
Ne bih sada ulazio u ideologije pojedinih grupa, ali kad smo vec kod toga, u mnogo cemu se slazem sa nazi-jima! :p :smash:

Daj ljudi, kakva su ova lupetanja u vezi Sonija i da oni sami pushtaju chipove ? :D:D

Pa Sony je prva firma na svetu protiv piraterije, prvi smishljaju neke zashtite i imaju najbolje hardverske zashtite od svih. Naravno da se zashtita svaka provali, a chovek koji je prvi Playstation provalio je neki grk koji je unishtio preko 100 konzola da bi to uradio. Pa sonijeva zashtita je u njegovom drajvu, koji namerno chita samo presovane diskove i to je cela filozofija. Za rezane diskove je potreban "jachi" laser, odnosno vece oscilacije, shto chip i radi, baca jachu struju, pa se zato toliko i kvare laseri na PS2 vremenom, chip ih ubije.

U prevodu, nikada PS1/PS2 zashtita nije potpuno probijena, a puno ljudi (stranaca) nece ni raditi mod ako znaju za problem sa laserom...

driver je napisao(la):
sonijeva zashtita je u njegovom drajvu

A ja se bas pitao gde si nasao username ;) :D

driver je napisao(la):
chovek koji je prvi Playstation provalio je neki grk

Bravo za njega :smash:

amigastyle je napisao(la):
po ovim pitanjima se ne treba uopste saliti.

Ko se sali samo da se kod nas osnuje Piratska Stranka i onda ima da bude :whip:

Piraterija ce da bude pogotovu kod nas jos dugog, dugog veka sem ako se nesto ne popravi u smislu povecanja plata. Ali nema potrebe kupovati skupa softverska resenja jer ima puno jeftinih( i/ili besplatnih ) kvalitetnih resenja za sve programe pogovotu u odnosu na M$-ove Win-ove, Office itd.

Poslednja izmena:
@loonet toones

ti si bas neki looney a ? :) pazi, ti koji nemaju pojma, a kupuju diskove po ulici, ne znaju sta posle da rade sa njima tako da... ja sam vec rekao da sam protiv profitiranja na pirateriji, a to da li je neko jadan pa preprodaje diskove za nekog da bi zaradio koji dinar...pa tako isto mozemo da kazemo i za sitnog lopova/dzeparosa sto krade za nekog... Ako je toliko jadan da preprodaje diskove za nekog, onda i treba da je jadan jer je glup jer nije mogao da skrpi 150e za neku kantu pa da to reze sam...

Ser_Zile je napisao(la):
ne lupa nego je to bila šala ;)
Izvinjavam se zbog OT, ali ništa me više ne nervira nego kad se neko tek pojavi na forumu i počne da lupa šamare levo i desno, ne znajući ljude, ne shvatajući senzibilitet... :mad:

Imperiji uzvraćen udarac

...nisam mogao da verujem kad sam danas pokrenuo eMule kakva me je poruka dočekala:

server version 17.1 (lugdunum)
* ATTENTION * ATTENTION * ATTENTION * ATTENTION * ATTENTION * ATTENTION * ATTENTION * ATTENTION *
* ATTENTION * ATTENTION * ATTENTION * ATTENTION * ATTENTION * ATTENTION * ATTENTION * ATTENTION *
If you are affiliated with any government, ANTI-Piracy group, or any other related group,
or were formally a worker of one, YOU CANNOT continue surfing this web site, download any of its
files, or view any of the HTML files. If you do not agree to these terms, and you enter anyways,
you are violating code 431.322.12 of the Internet Privacy Act signed by Bill Clinton in 1995.
This means that YOU CANNOT threaten our ISP(s) or any person(s) or company storing these files,
and cannot prosecute any person(s) affiliated with this website, which includes family, friends,
or individuals who operate or enter this website.

Izvinjavam se ako je ovo već bilo negde.

Usput što se toliko kidate kao da smo najgori od sve dece.Već pomenuti eMule kaže da danas 28,5 miliona ljudi razmenjuje fajlove samo preko ove mreže.Ne računajući Kinu toliko kompjutera nema u svim ubogim Srbijamatadžikistanimarumunijamaitditditd.pa odakle su svi ti ljudi?C,c,c,c,c...

Jedino sto se ponakad prave mangupi,pa rezu 16x na nekom princo-u pa
kad posten covek da 200 din i ode kuci da gleda film,citav disk nece da radi.
I vecinom je kvalitet los.

Covek treba svoj posao da radi najbolje kako ume

@Cesni G.

to treba ubaciti kao screen saver u firmi :D

MrSa je napisao(la):
Mislim da kad se podvuce linija, da se dodje uvek do iste stvari: koliko imas para. Ako nemas, cupaces kablove, ako imas malo vise cupaces ponekad, a ako imas dovoljno, onda nikad... as easy as that. Retki su ljudi koji ne bi kupili original iako mogu da ga priuste, samo iz hira

Ovo treba uramiti. Susta istina.

Rekoh sebi da nema igre zbog koje bih cupao kabal (onda su dosli novi naslovi . :) ).

...koji su nikad gori ? :)

Nazad
Vrh Dno