Šta je novo?

Canterwood i GF FX 5600 (Xelo)

nesharm

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
11.12.2000
Poena
680
Znaci, posle brda i dolina price o megastabilnom Intelu, imao sam priliku da se uverim u to :). Znaci na potpuno svez win2k, ubacio sam Abit IC7 i Xelo 5600 i dobio sam to da se kolju oko memorijskih resursa CPU to AGP bridge i graficka, znaci za ne poverovati....Inace, driveri za Intel chipset su menjani bez rezultata, a za graficku nemaju efekta jer se ona i kao VGA kolje. Rucna promena settinga nije moguca (sivi meniji...znate o cemu pricam), a u biosu sa sve moguce menjao...jedino mi ostaje da promenim BIOS, ali (kao za inat) Abitov sajt se nesto doradjuje, pa nema dl-a.
Ajmo dembela pomoc, jer ovo je stvarno nevidjen problem....

Znas, iako sam ti sve na chatu rekao,moram i ovde jer neces da slusas nista :mrgreen: (eh ta danasnja omladina)

Drago mi je sto si menjao drivere bez uspeha,samo bih voleo da znam gde iskopa vise od jednog jedinog drivera koji postoji za taj chipset :mrgreen:
Ko sada vise zna sta si ti tu instalirao na silu,naravno da nece da radi nista sa inf.update-om od I845 :mrgreen:
Inace nasao si da meris stabilnost intela sa XELO kartom.Mogao si da probas i sa Vantom :mrgreen:

I ti si mi neki expert za Intela :beat:

Ma jok ,ti si :mrgreen: .Gledaj da sad kad budes flashovao plocu da stavis BIOS on NF7-s :mrgreen: :mrgreen:

tooooo, ili jos bolje sa bios-om od nekog raid kontrolera O:) O:) O:)

ej pa dobro bi bilo, dobio bi podrsku za bartona :D

neso, jesi li pokusao sa nekom drugom grafickom? mozda je nesto ******a ploca, pa pravi probleme. Ja sam kod mene probao samo 4 graficke, Siluro GF4ti, Matrox g400, Matrox millenium i S3 Trio 64v+ i ni jedna nije pravila nikakav problem.

Cak je za divno cudo sistem radio non stop stabilno nakon prelaska sa Nforce2+XP1700 kombinacije, a ranije Win2000 i XP nisu trpeli ni prelazak sa KT333 na KT400

mislim da silno gresis, zadrzi plocu i uzmi drugu graficku.

Probao sa R9200, sve radi normalno....izgleda da se Abit nesto ne mirise sa Nvidiom :).

nesharm je napisao(la):
Probao sa R9200, sve radi normalno....izgleda da se Abit nesto ne mirise sa Nvidiom :).
:mrgreen: Ne moj da te cuju neki sa foruma, sad ce da pocne prava lavina medjusobnog pljuvanja :!:

nesharm je napisao(la):

Taj Xelo kod mene na NF7S radi bez problema... ;) A ti resavaj to, moras da predstavis tu karticu NPP..

Postavicu je kad dobijem svoj KD7-E :). Znas kako ovaj Matrox ima dobru sliku, karta matora 7 godina i dalje se nosi sa NVidiom po pitanju ostrine slike, a boje nece stici nikada :mrgreen: .

Pa ni NF7-S se ne mirise sa ATi9600 Pro ! O:)

nesharm je napisao(la):
Postavicu je kad dobijem svoj KD7-E :). Znas kako ovaj Matrox ima dobru sliku, karta matora 7 godina i dalje se nosi sa NVidiom po pitanju ostrine slike, a boje nece stici nikada :mrgreen: .
koji matrox?

Matrox Mistique PCI 2 MB :happy:

meni G400 daje mutnu sliku u 1280x1024 na TFT-u, a recimo na Samsungu Crt-u je radio korektono.

Pa naravno da daje mutnu sliku kad nema DVI....na CRT monitorima je neprikosnoven (matoriji Matroxi, koji nemaju DVI).

Miroslav je napisao(la):
meni G400 daje mutnu sliku u 1280x1024 na TFT-u, a recimo na Samsungu Crt-u je radio korektono.

Jeste, G400 daje izrazito losu sliku na TFT-u, iako je na CRT-u savrsena, isto se desilo i kod mene.

Znaci, nije u pitanju vga ili dvi konektor, jer npr Radeon 9700pro daje skoro istu sliku i preko vga kao preko dvi.

Nazad
Vrh Dno