Šta je novo?

Canon SX130 vs Nikon L810

krkojzla

Cenjen
Učlanjen(a)
19.06.2010
Poena
195
Posedujem Canon sx130 aprat i razmišljam se da li da kupujem l810 od nikona. Čitao sam dosta po netu, upoređivao itd ali nisam siguran da li je nikon vredan doplate 90-100e. Zanimaju me vaša mišljenja i saveti. Meni se iskreno jako dopada ovaj canon jer imam gomilu manuelnih podešavanja i to mi je baš cool, dok nikon ih ima dosta manje. Bilo bi lepo ako neko ima baš ovaj model da nešto napiše o njemu.

Mislim da se ne isplati, imam L120 koji je skoro isti sa L810 i manuelna podesavanja koja oni imaju su svedena na minimum...

Ja imam taj Canon i sasvim je dobar aparat...ne znam koliko dobijaš sa Nikonom ali trebao bi da ima opasno bolje opcije i ostale stvarčice...

Ako ti odgovara Canon a želiš nešto bolje, razmisli i o tome da pređeš na neki noviji SX model.

Čitava L serija kod Nikona je uglavnom automatizovana, kvalitet je ok ali nije za napredne korisnike koji žele bolju kontrolu nad podešavanjima.

Okej hvala na odgovorima.

Sinoć i danas sam čitkarao malo i video da se u stvari ne isplati menjati za nikon. Razmisliću o novijoj SX seriji.

Šta mislite od Sony Cyber-shot DSC-H100? Nisam stigao nešto mnogo da pročitam o njemu, sutra ću. Ako ga je neko koristio ili zna par stvarčica o njemu, bio bih zahvalan da iznese svoje mišljenje u odnosu na Canon SX130.

Nazad
Vrh Dno