Šta je novo?

Canon SX110 IS ili Fuji S2000 HD ?

Cipikus

Cenjen
Učlanjen(a)
09.07.2009
Poena
150
Zanima me vase misljenje. I da li u toj klasi do 250e ima neki bolji aparat da se uzme.
Hvala svima.

Ja imam Canon PowerShot SX 100 IS i prezadovoljan sam! Ali bukvalno! I kvalitetom i funkcijama. Po meni to je jedan od najkvalitetnijih fotoaparata u klasi " *****a ". Za klasu vishe od ovog je neshto iz "prosumer" serije, npr. kao Canon SX10 IS .
Sa SX 110 IS dobijash u odnosu na ovaj - veci displej (3", naspran 2,5";9MP naspram 8,1 MP. Ostale razlike su skoro zanemarljive).
Shto se tiche Fuji - ja, pre bih ti preporuchio pre neshto kao 6500 FD/ 9600 FD (nego li kao S 2000 HD - natrpali su mu funkcije( neka prednost, ako ti to neshto znaci - snima klipove u "HD" rezoluciji 1280x 720 (mada, koliko ja znam, prava "HD " rezolucija je 1900 x 1200), ali bez neke robusnosti i cvrstine. Narodski receno - obican plastikaner, mada je lep na oko i odaje utisak nekog DSLR aparata (to se samo subjektivni utisak).
6500/9600 -nisu to najnoviji modeli, ali opravdaju svoj kvalitet u potpunosti.
Ja nisam cuo da je u istoj cenovnoj klasi Fuji izbacio kvalitetniji aparat od 6500/9600-ke.
Ako si pocetnik u svetu fotografija, mogu te zbuniti komande i podeshavanja na Fuji-ju, nekonvencionalne su i nisu bash na onom mestu gde bi trebalo da budu( tako je to softverski resheno kod Fuji).To je samo stvar navike, posle nekoliko dana upotrebe, vec cesh se navici na komande Fuji-ja.
Kad bi ja odlucivao, za taj novac, pazario bih SX 110 bez razmishljanja
("Black" verziju).
Kad sam se i ja razmishljao shta da pazarim, raspitivao sam se i kod Foto-profesionalaca, koji fotografijom zaradjuju za hleb.
Njihova preporuka je - ako zelish dobar foto-aparat pazari CANON ili NIKON i nishta vishe; ako zelish pak, dobru kameru - samo SONY ili PANASONIC.
Pogledaj shta NIKON nudi u toj klasi.
Nadam se da sam malo pomogao u tvojoj nedoumici.
Pozz!

J
Kad sam se i ja razmishljao shta da pazarim, raspitivao sam se i kod Foto-profesionalaca, koji fotografijom zaradjuju za hleb.
Njihova preporuka je - ako zelish dobar foto-aparat pazari CANON ili NIKON i nishta vishe; ako zelish pak, dobru kameru - samo SONY ili PANASONIC.
Pogledaj shta NIKON nudi u toj klasi.
Nadam se da sam malo pomogao u tvojoj nedoumici.
Pozz!

Ti profesionalci su verovatno mislili na dSLR modele a to nema veze sa ovom temom...

Nazad
Vrh Dno