Šta je novo?

Canon S50 polako ispusta dushu...

Turbo

Čuven
Učlanjen(a)
15.04.2002
Poena
620
Pozdrav svima!

Zadovoljan sam korisnik u naslovu navedenog aparata, uslikao je preko 50 000 slika, bilo je padanja i svega, i polako se kuciste raspada... one nitne su popustile, metal je krenuo da se ispravlja... vratanca se klimaju, krci kada se otvara/zatvara... displej seta 2-3 milimitrea gore/dole, sve u svemu blizi mu se kraj... iako jos uvek radi, i pravi, za mene, lepe - odgovarajuce fotke...

E sad, pitanje je sta dalje...

Recimo za pocetak da ne pricamo o budzetu, ja cu reci potrebe, a vi predlozite sta bi me zadovoljilo...

- Imam klinca od 1,5 godine, znaci potreban brz i dobar fokus
- zoom mi nije mnogo bitan, slikaju se i pejzazi i portreti, i unutra i napolju, znaci univerzalna - familijarna upotreba...
- da ne bude jako tezak i velik, nosimo ga BAS SVUDA, ali ako da bude kompromis u kvalitetu/dimenzijama (ne zelim NAJMANJI aparat da kupi, a ne treba mi tele objektiv)
- dobra automatika, koriste je i ljudi koji ne zele i ne znaju da namestaju stvari
- manuelna podesavanja, ja volim malo da se igram, ali nisam macher, tako da se zadovoljavam sa osnovnim parametrima (recimo da ono sto mi je dozvoljavao S50 je meni dovoljno)
- video isto koristen kao kratki filmici o egzibicijama klinca :) (S50 je tu podbacio malo, mala rezolucija i samo 15 frame-ova u sekundi, ali star je to aparat) znaci sve sto je bolje od S50 mi odgovara

Eto, to bi bila neka smernica, pa da vidimo od cega mogu da biram

turbo

Da jasno mi je to, ali nije resenje za nas...

Ja bih se mozda i upustio u dslr resenje, volim i da eksperimentisem i svasta, ali ne koristim aparat samo ja... idealno bi bilo neko kompakt/idiomatik + dslr za egzibicije, ali nema se para za tu kombinaciju...

Za sada sam najblizi G11, ali s obzirom da mi probija trenutni budzet, jos ce proci neko vreme do kupovine, sve u svemu hvala svima na ucescu, a ukoliko ima novih ideja, jos uvek nije pala konacna odluka...

turbo

Evo posle duzeg vremena da update-ujem ovu temu...

Pre svega minutom cutanja da odam postu S50, koji je posle 7 godina i nekih 46000 slika presao na onaj drugi svet...

Zamena je kupljena tacno pre nedelju dana....

A to je, G11!

Sa kojim sam za sada prezadovoljan... malo je vremena proslo, nisam stigao svasta da isprobam, ali leto je pred nama :)

Turbo

P.S. - ono sto je interesantno, u paketu u kojem je stigao aparat, na svim delovima koji su kutiji pise made in china, osim na uputstvu koji je printed in england, i na samom aparatu pise made in japan....

prijatno sam se iznenadio!

Nazad
Vrh Dno