Šta je novo?

Canon S5 IS je stigao

Ne razumem kako je S5 IS u prednosti u video modu ? Fuji je bolji u lowlightu, fuji ima fokus i zum prsten, shto imaju tek kamere od 2000e.

Nije uopshte pitanje opcija, vec koji aparat je "fotografskiji". Dok kod Canona fali samo tetris i mp3 player da bi bio "kompletan", Fuji ide u potpuno drugom smeru, ka DSLR aparatima, tako da S5 IS treba da kupe samo totalni amateri koji imaju pare za bacanje, a ti kupci za mene nisu korisnici fotoaparata, vec gadgeta kojim ce se hvaliti u po komshiluku ;)

Poslednja izmena:
Zbog IS ne da ima prednost u video modu, nego ima brutalnu prednost. Ima ljudi koji to vole i na taj segment kupaca ciljaju - koliko sam skontao ponajviše na tehnomasturbatore, koji u jednom džepu imaju ipod, u drugom neki smartphone, a u rukama neki PDA. Naravno, u torbi laptop.

ETTL-II hotshoe, na kraju krajeva, otvara neke jako ozbiljne mogućnosti. Da ne zaboravim USM objektiv veoma ozbiljnog raspona. Utrpali su oni dosta svega i svačega u njega, nije da je baš potpuno neopravdana cifra.

Fakat S6500fd cilja na malo drugačijeg kupca, ali ima toliko jadan EVF, da je šteta što nema barem pokretan displej, koji S5is takođe ima.

Za IS se slazem, znachi puno za video, vishe nego za sliku, ali opet stoti put prichamo o videu kao bitnoj opciji fotoaparata :)

Shto se tiche ETTLII, to nije nikakva prednost, jer autoflash je bolji od njega u vecini situacija, i kachenjem blica na S5 ponishtavash njegovu jedinu prednost nad 350D - velichinu. Zashto ne bi za iste pare kupio onda 350D ? :)

Poslednja izmena:
Zbog IS ne da ima prednost u video modu, nego ima brutalnu prednost. Ima ljudi koji to vole i na taj segment kupaca ciljaju - koliko sam skontao ponajviše na tehnomasturbatore, koji u jednom džepu imaju ipod, u drugom neki smartphone, a u rukama neki PDA. Naravno, u torbi laptop.

ETTL-II hotshoe, na kraju krajeva, otvara neke jako ozbiljne mogućnosti. Da ne zaboravim USM objektiv veoma ozbiljnog raspona. Utrpali su oni dosta svega i svačega u njega, nije da je baš potpuno neopravdana cifra.

Fakat S6500fd cilja na malo drugačijeg kupca, ali ima toliko jadan EVF, da je šteta što nema barem pokretan displej, koji S5is takođe ima.

Pa, ako izuzmemo "tehnomasturbatore", bolja kupovina je Canon A710IS

Nemogo kompetentno komentarisati tehnicke karakteristike oba fotoaparata,ali o marketingu ponesto znam.CANON je lider na trzistu i to debelo naplacuje,takode sam siguran da njegovi strucnjaci za marketing razmisljajuci o ciljnoj grupi zasigurno ne razmisljaju o prosjecnon gradjaninu Srbije koji voli fotografiju.I tu se slazem sa Drajverom potpuno je glupo platiti nesto 20-30% posto vise samo zbog imena.(Imam isto misljenje i kad su automobili u pitanju).
Meni je mnogo pomoglo citanje vasih postova da profiliram svoje interoaovanje i da razmislim sta to hocu od fotoaparata a bogami sam dosta toga i naucio.
Vasa iskustava su neprocjenjiva i ja sam vam jako zahvalan sto ih nesebicno dijelite i pomazete nama koji pravimo prve korake u digitalnoj fotografiji.

Da li sada preporucujete kupovinu Canona S5is posto mi je cena pala na 300eura?

xex i stigao je do 300e, ko bi rekao... pa toliko i vredi :d

mada, kad vidiš S9600 za 335e, pitam se vredi li dodati još tih mizernih 35e za pokretni ekran i externi blic i eto veselja :) i ostaje mu samo prednost IS-a u odnosu na fuji-ja.

:wave:

Poslednja izmena:
A gde naci S6500 da ga stvarno ima i u prodaji a ne samo u cenovniku?

Stvarno ne znam, ja sam samo odgovorio na pitanje :) Ako ima 9600 da se uzme, i on je bolji od S5, naravno u sluchaju ako si ozbiljan u tome. Ako cesh samo da stisnesh dugme, S5 je bolji zbog velichine.

Bila je u oglasima Minolta A2 mesecima za neke smeshne pare, covek jedva prodade, a to je aparat galaksiju ispred S5 IS koji se za to vreme prodao u milion i dvesta hiljada komada :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno