Šta je novo?

Canon S3 ili ...

zlaycon78

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2006
Poena
301
400 evra, najbolje sto moze za te novce. Ubedite me da ne kupim S3, jer sam se bas zalepio za njega.Hvala

Poslusaj sta ljudi vele i uzmi H5, zaboravices potpuno na S3. Ako je budzet u pitanju mozes se provuci i sa S5600 od Fujia. Sad ce da me napljuju da nema stabilizaciju, ali je i 150e jeftiniji

za razmatranje je i aparat koga na trzistu jos uvek nema Fuji S6500 sa srcem iz fantasticnog F30.

nazalost [nekome na srecu] njemu objektiv mu ima raspon 28-300 i nema stabilizaciju.

na H5 i S3 objektivi idu od 36-432 i imaju opticku stabilizaciju.

cena S6500 ce biti po mojoj proceni nesto visa od 400 za osnovni paket [bez punjivih baterija i velike kartice]

vidi sta ti je vaznije, sitroki ugao ili veliko telefoto uvecanje pa odluci sta ti je ciniti.

jao,
i ja se isto dvoumim. Jedan dan vise za S3 a drugi za H5. I tako u krug
Jedino me sony nervira sto je onako ruzan a i ima nesto losiji IS.
Cije mem. kartice su skuplje i koliko?

Ma bre, S3 je bolji aparat od H5. Nema diskusije. Sony ima onaj ružan šum čak i danju, a noćni snimci se maltene ne mogu porediti. Ok, da, Canon ima agresivniji de-noise filter, ali šta me briga ako na kraju dobijem bolje slike?
Plus, za S3 ti je 4GB kartica, 160x (SD) košta 8600 dinara, na koju staje oko 75 minuta filma u najvećoj rezoluciji. 4GB SMMS Duo Pro u toj varijanti kod nas ne može da se nađe, a i da može, koštao bi bar 2x više!

Stigao i kod nas Fujifilm FinePix S6500fd i kosta izmedju 385 i 400 eura sto je za 45 eura vise od najeftinijeg S3 aparata. Da li se isplati dati toliko para ili da se malo saceka da mu padne cena?

Ja ti preporucujem da stekas za neki DSLR. Kad vec dajes toliko para, onda bolje ti je da uzmes nesto profi...

Ili ako nisi u S&M DSLR fazonu :d, onda uzmi S6500

U Hungary kada vratish AFA-u mozhesh da kupish Canon EOS 350D za 500 eura sa 18-55mm objektivom i da te ne boli glava!Taj aparat nije za poredjenje sa S3 ili H5!!!

Puno mi je i 400 eura tako da za DSLR nemam para, a posto kupujem preko racuna od neke firme moram ovde da kupim aparat. Moji zahtevi su mozda malo debilni. Zelim aparat da nije ogroman kao vecina DSRL aparata(S3 i H5 mi npr nisu ogromni), da ima minimum 2.5" TFT LCD, velik zum i naravno da daje super slike. Posto volim da putujem nabitnije mi je da slikam neke znamenitosti 😛 i prirodu , a aparati za slikanje samo u stanu ili po zurkama mi ne trebaju. I sve bi to za manje od 400 eura. Sta mi preporucujete? 🙂

stigao je S6500 i kosta 390. prilicno dobra izrada, mehanicki zoom, fantastican senzor mada `samo` 300mm u poredjenju sa 432 koliko na kraju imaju H2/H5/S3 ALI i 28mm pocetnih sto mnogo znaci.

H2 i S3 nemaju tako velike ekrane pa u izboru ostaje samo jos H5 za 400 ili Fuji s5600 za 225 eur.

Mislim da si pogresio. H2 ima 2.5 incni ekran, S3 ima dvoincni a fuji s5600 ima 1.7 incni.

Jednu stvar sam zaboravio da napomenem. Jako me nervira kod mnogih digitalaca sto su jako spori, cak i kad se slika bez blica. Da li mozda znate koji su od H5, S3, s5600, s6600 nabrzi, koliko slika u sekundi mogu da obrade, koliko im treba da startuju, da napune blic?

@Abdee - Posto sam laik za fotoaparate, zasto je mehanicki zum bolji od onog nemehanickog ?:S:

Zato shto je brzi i precizniji...

I eto, pojavio se pravi UZ koji donosi stvarno neshto novo u odnosu na gomilu plastikanera sa stabilizacijom 🙂

Ima mnogo manje, ali valjda je logichno, objektiv na S6500 nema veze sa onim iz F30.

Ono shto iznenadjuje i shto se vidi na slikama je ogromna dinamika, na nivou DSLRa, stvarno ne kapiram kako su to uradili, fotke smanjene uopshte ne izgledaju kao da su sa tako malog senzora, shto se odmah provali kod drugih aparata na kontrastima..

Poslednja izmena:
Mislim da si pogresio. H2 ima 2.5 incni ekran, S3 ima dvoincni a fuji s5600 ima 1.7 incni.

Jednu stvar sam zaboravio da napomenem. Jako me nervira kod mnogih digitalaca sto su jako spori, cak i kad se slika bez blica. Da li mozda znate koji su od H5, S3, s5600, s6600 nabrzi, koliko slika u sekundi mogu da obrade, koliko im treba da startuju, da napune blic?

nisam pogresio.

H2 i S3 imaju 2" ekrane a H5 ima 3". Fuji s5600 cini mi se kao da nema ekran 😀

sto se tice mehanickog zuma, takav se koristi na vrhunskim pro objektivima i to bi trebalo da ti bude dovoljno. [preciznost i brzina su neuporedivi sa motorom koji se ukljucuje i zaustavlja dugmicima]

nakon drzanja u ruci s6500, [nisam stigao jos ni da ga ukljucim] govori da je izrada tela losija nego kod prethodnika ali je objektiv odlican i cvrst [tokom zumiranja]

Poslednja izmena:
nakon drzanja u ruci s6500, [nisam stigao jos ni da ga ukljucim] govori da je izrada tela losija nego kod prethodnika ali je objektiv odlican i cvrst [tokom zumiranja]

Stvarno neobično, pošto svi reviewi hvale izradu, posebno u odnosu na prethodnika (S9500). Ja sam odabrao tebi da verujem, u svakom slučaju. BTW, ne mogu da verujem da ga nisi upalio! Džizuz! 😉 Da li ima šanse da se jedan raspakuje i malo proba?

edit: S5600 ima LCD 1.8", 115000 tačaka, odličnog ugla vidljivosti - može iznad glave recimo odlično da se kadrira, iako se boje izdeformišu, kadar je i dalje jasno vidljiv. Uopšte nije loš ekrančić u odnosu na konkurenciju, tj. ne treba veći, posebno što nema ni mesta za veći kad ga uhvatim u ruke. Vidljiv je perfektno jasno i po najsurovijem suncu, za razliku od gotovo svakog drugog digitalca kog sam držao u rukama, nevezano za klasu i proizvođača. Bez obzira na veličinu, LCD mu je svakako jedan od pluseva, tako da nije na mestu kritika. H5 ima ozbiljnu rezoluciju, pa ima smisla da ima veći ekran, ali stvarno ne znam kako se ponaša na jakom suncu i kakvi su mu uglovi.

Poslednja izmena:
Stvarno neobično, pošto svi reviewi hvale izradu, posebno u odnosu na prethodnika (S9500). Ja sam odabrao tebi da verujem, u svakom slučaju. BTW, ne mogu da verujem da ga nisi upalio! Džizuz! 😉 Da li ima šanse da se jedan raspakuje i malo proba?

poredio sam ga sa s5600 u izradi posto njega nasledjuje po inicijalnoj ceni. aparat izgleda jeftinije, makar je to moj utisak.

Gluposti, pa prvi sledeci aparat koji ima ISO1600, njegovu fotku ne mozesh ni za avatar da iskoristish 😉 Naravno da ce biti agresiviniji ISO na visokim vrednostima, pa taj senzor je ko nokat 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno