Šta je novo?

Canon S2 IS...

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
:) Dosadio sam sa ovim aparatom gore nego Car sa DFI pločama, ali šta da radim. Prve zvanične informacije će biti online za oko dve nedelje, to pouzdano znam, ali smo iskopali na nekom turskom forumu... pa ko može da prevede...

Arkadaºlar Canon uzun zamandır s1 is modeli ile idare etti acaba bu baºarılı modelin 2. versiyonunu ne zaman çıkarıcak herhangi bir bilgi var mı ? ayrıca siz hangi özelliklerin olmasını isterdiniz ? ben istedigim özellikleri sırası ile yazıcam...

1 - 5 veya 7 , 8 megapixel ve 2/3 ccd sensor veya 1/1.8 ccd sensor boyutu.

2 - en az 12x optic zoom ama 20x yapıp bir ilki gerçekleºtirirlerse o da güzel olur.

3 - Daha Geliºmiº bir image stabilizer özelliği

4 - f - 1.8 - 11 diyafram büyüklüğü bu ºekilde akºamda daha parlak ve canlı resimler çekilir

5 - netlemeyi ring ile yapabilmemizi saglayacak bir özellik ve hassasiyet ve görüntü değerlendirme çok hassas olmalı

6 - Daha Uzun Pil Ömrü

7 - SVGA çözünürlüklerinde Video Kaydı , 800*600 de 30 fps de fine film kaydedebilse hiç fena olmaz , ayrıca daha az yer kaplayan bir format kullanılmasıda çok hoº olur

8 - 2" döner lcd ekran ve çok kaliteli olmalı güneºtede görülebilmeli

9 - Af-Assist Lamp veya Hologram Af-Assist Kullanılmalı

10 - Daha Dayanıklı bir yapısı olmalı

11 - Webcam Özelliği Eklenmeli

12 - İsteğe Göre Mp3de Çalabilmeli

13 - Çok Kaliteli Ses Kaydedebilmeli Film Modu ve Ses Kayıt Modunda Stereo Özelliği Olmalı

14 - Her Çözünürlükte Raw Desteği ve Tiff Desteğide olmalı

15 - 11 netlik noktası olmalı

16 - iso 50 - 100 - 200 - 400 - 800 iso değerleri arasında 25 lik basamaklar halinde değer verilebilmeli

17 - Daha Detaylı Manuel Ayarlar

18 - Macro 1 cm olmalı

19 - Geniº açılı bir objektif ile gelmeli 28mm lik

20 - 8 dk ya kadar bulb modu ve 1/4000 e kadar shutter hızı olmalı

Ono sa početka razumemo svi, a ako neko nije video, obećan je Digic II, video u 30fps u rezoluciji 800 x 600 (dakle, bolje od kamkordera, jeli :)), 8 MP, AF assist lapma, 2 inčni ekran, 1cm makro, 12x zoom, IS, TIFF format, Webcam i mp3 funkcija (?) , moćniji blic i manje dimenzije... Šta će od svega ispasti, videćemo.

Izgleda da ce znatno popraviti "uspeh" osakacenog s1 is.
Ovo su vec jako dobre opcije. Jedino me zanima cena...

Ovo je neko nagadjanje ili "wish list".
Prvo pocinje sa 5, 7 ili 8MP sa 2/3" ili 1/1.8" senzorom.
A onda12x zum, IS i F1.8-F11 blenda. Ma da, evo samo sto nije..

Pa ako bude 12x zum f1.8 sa 2/3 senzorom biće veličine... Ček samo da nađem sliku :)...

kowa.jpg

dobro, videcemo za dve nedelje... :)

Hahhahaha Maxo kralju optimizma :) pa ako bi se usudili to da naprave ne bih ni da pomislim koliko bi kostalo :)

Jel pise negde da uci umesto vlasnika? Ako ima tu opciju odma' sad uzimam i to 2 komada! :laugh:

p.s. onaj aparat sto je bane okacio nije uz, ima samo 3x zum. To sto je opseg od 400mm do 1200mm (ili tako nesto) nema veze :D

kakav je to aparat, zelim ga ja?

Cooler je napisao(la):
Izgleda da CF bas nema buducnost.
Da, Nikon D50 koristi SD, Pentax *ist DS, buduci Panasonic DSLR ce sigurno (Panasonic je doneo SD standard). Canon 1D(s)mk2 koriste dulano i SD, pored CF-a. Jedini digitalci koji jos koriste CF su tzv. prosumeri i Canon S serija i A95. Cak sam malo iznenadjen odlukom da 350D i dalje ima CF. Promenili su recimo bateriju, a nisu memoriju.
SD ce zameniti CF jer je brzi i manji. Vremenom ce brzo postati i jeftiniji.

Canon S2.. Obecava, videcemo. Sigurno da je dobro sto kazu da je duplo brzi AF. Na papiru izgleda odlicno, moci ce da se nosi lepo sa Z5, a ako su objektiv i slike poboljsani kao sto se hvale, mozda i sa FZ5.

Update:
Ne mogu da verujem, na dpreview pise "Histogram: Record review; Playback". To bi znacio prvi live histogram za Canon?! Ako je tacno, to je super vest - juhuuu, bravo majstori, ali polako, pa tek je 2005-a, gde se zurite.. ;).

Poslednja izmena:
Sto kaze Aleksandar na papiru sve izgleda super, meni se licno ne svidja ovaj 36mm wide, tu bi morao neki adapter da padne za bolji wide :)

Update:
Ne mogu da verujem, na dpreview pise "Histogram: Record review; Playback". To bi znacio prvi live histogram za Canon?! Ako je tacno, to je super vest - juhuuu, bravo majstori, ali polako, pa tek je 2005-a, gde se zurite..
Dobro si preimetio, konacno da su se smilovali. Histogram u realnom vremenu je jedina ogromna prednost kompaktnih aparat u odnosu na DSLR-ove (osim dimenzija, mada je to diskutabilno). A za aparate koji imaju EFV je pod must-have. Aparat bez toga je polu upotrebljiv, za neke cak i sasvim neupotrebljiv.

Aleksandar je napisao(la):
Ne mogu da verujem, na dpreview pise "Histogram: Record review; Playback". To bi znacio prvi live histogram za Canon?! Ako je tacno, to je super vest - juhuuu, bravo majstori, ali polako, pa tek je 2005-a, gde se zurite.. ;).
To je po meni licemerno :). Zadnji na svetu počnu da stavljaju live histogram u svoje aparate, a mi im oprostimo i to na osnovu najava :)...

aparat bas lepo izgleda (na slici i papiru)
jos samo da znam koja je cena
i mogu da mastam

Dude, this is so my next camera! :D

Jel si tako na nevidjeno uzeo i S1 IS ? :D

Poslednja izmena:
1/2.5" ccd?!? Jel` to kao ovaj na A510/520?

Počinju da ga isporučuju u junu i biće 500$. Ako bude i kod nas po nekoj razumnoj ceni konačno će A70 da ode u zasluženu penziju. Sve u svemu na papiru izgleda odlično:

5.0 effective Megapixel CCD (versus 3.2 on the S1)
F2.7-3.5, 12X optical zoom USM lens (versus 10X on the S1)
Optical image stabilizer
DIGIC II image processor
Rotating 1.8" LCD display plus electronic viewfinder (the S1 had a 1.5" LCD); new Night Display function (from the SD400/SD500) allows for good low light visibility
AF-assist lamp (finally!)
Now uses Secure Digital cards, versus CompactFlash on the S1
Full manual controls
Camera can shoot at 2.4 frames/second until memory card is full; high speed memory card recommended
Record up to one hour or 1GB (whichever comes first) of VGA video at 30 frames/second with stereo sound; high speed memory card recommended
New MovieSnap feature will take a still photo (at full resolution) while you're recording video; the video will pause briefly and you can combine the two videos back into one using included software
0 cm super macro mode (just don't scratch the lens...)
Same My Color features as SD400/SD500
USB 2.0 High Speed support
Can take 550 shots per charge using four 2300 mAh batteries (nice!)
Optional wide-angle, telephoto, and macro conversion lenses plus an external slave flash
Ships in June for $500

da nije video moda i rotirajuceg ekrana... bio bi isti panasonic fz5... |>

stvarno canon uvodi novotarije koje konkurencija odavno vec ima i svi se primili... ja cekam da vidimo neke realne slike, distorziju itd...

Pa bice "razumna" cena od oko 600€ :D

danijel00 je napisao(la):
da nije video moda i rotirajuceg ekrana... bio bi isti panasonic fz5... |>

Bio bi isti, da panasonic nema Leicu :D

da nije video moda i rotirajuceg ekrana... bio bi isti panasonic fz5...
Ako bude pravio slike onako dobre kao FZ5, onda ce buduci vlasnici S2 moci zaista da se raduju.. Bice lepo ako bude tako.

koliko videh nema vise daljinsku komandu sto je zgodno za postolje....
skuplja i bolja kartica....
pocinje sve vise da mi se svidja s1 ....
ajd da sacekam slikice

Comet Hunter je napisao(la):
tu je i manual focus, nesto sto FZ5-u vrlo fali

Pa za 550-600€, koliko ce koshtati, moze se uzeti FZ20 sa karticom, velikim tripodom, dodatnom baterijom, torbom i svom pratecom opremom + ima Leicu :)

driver je napisao(la):
Pa za 550-600€, koliko ce koshtati, moze se uzeti FZ20 sa karticom, velikim tripodom, dodatnom baterijom, torbom i svom pratecom opremom + ima Leicu :)

Jos jedna potvrda (u moru PS2 i Honda tredova) da jos uvek ne mozes da prerastes ono "hvalim ono sto imam" i "namecem svoje misljenje/svi ostali su budale". I HP ima Pentax optiku pa im to dugo vremena nije mnogo pomoglo da budu i blizu Pentax-ovih aparata.

Nazad
Vrh Dno