Šta je novo?

canon s2 ili sony h2

• Začetnik teme Začetnik teme yejo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

yejo

Slavan
Učlanjen(a)
01.08.2006
Poena
301
Dvoumim se izmedju ova dva aparata, meni lično se više svidja Sony i nekako čitajući po performansama čini mi se da je bolji a osim toga ima i taj famozni 1 mp više što ne znam koliko je bitno ali mislim da jeste s obzirom da planiram da cropujem fotke ukoliko želim i pravim postere, a koga god sam pitala a ko se bavi time mi kaže Canon bez pogovora.
Pomoć i ako je moguće objašnjenje da li mi taj 1 mp znači toliko ili ne, verovatno je glupo pitanje ali do sada sam koristila isključivo analogni Canon eos 300 s kojim sam oduševljena ali količinu fotografija koju pravim ne mogu više da ispratim pa mi je digitalna varijanta mnogo prijemčivija
Hvala

na strani sony-ja nije samo megapiksel vise.

H2 je godinu dana noviji model, ima nesto bolji objektiv, brzi AF, veci ekran [ako ti to ista znaci], manje suma [tj. pametnije ciscenje istog] i ono sto stalno naglasavam, zasebno play dugme iz koga se u mod za snimanje vracas samo dodirom okidaca. [kod canon-a moras da vrtis tocak...]

dilema ne postoji.

Poslednja izmena:
canon je canon

majka je napisao(la):
obzirom na pitanja koja si postavio u vezi S2, ne vidim odakle potreba da se ovde javljas.

Majko,digitalna fotgrafija je more saznanja,ali i moja skromna a tudja bogata iskustva stavljaju Canon u prvi plan!
Detalji koriscenja u specificnim situacijama koje sam ja naveo,a gdje se ni profesionalci nekad ne snalaze,to je vec nesto drugo!!!
Sad sam razjasnio situaciju:banana:

Potpuno je pogrešno po svaku cenu i bez imalo kriticizma forsirati određeni brend. To važi, ne samo za kamere, nego i za sve ostalo. U segmentu o kome govorimo, ja bih razmislio i o Fuji-ju, potpuno briljira u kvalitetu fotografija uz vrlo povoljnu cenu.

Recimo u segmentu kome pripada S2 bih pre uzeo Panasonic ili Fuji, eventualno Sony. Svi su generalno slični, ali u mnogim sitnicama različiti, tako da treba uzeti onaj koji ti najviše odgovara potrebama. Recimo Fuji S5600 je brutalna kupovina sveukupno, ali možda ti baš treba pokretan ekran, koji ovaj nema, što ga diskvalifikuje.

Cenim tvoje mišljenje i voleo bih u najkraćem da napišeš šta to S5600 nedostaje da ga potpuno diskvalifikuje u odnosu na H2 ili S3? Posebno što su Sony i Canon bliži po ceni S9500, koji bih opet radije kupio nego pomenute, da imam budžet za neki od njih.

Sample fotke Fuji ima stvarno fantastične. Uz RAW i visoke ISO mogućnosti stvarno se otvara širok spektar opcija koje omogućuju rezultat i kvalitet, koji daleko prevazilazi uložena sredstva.

Govorim iz ugla višegodišnjeg korisnika 2 SLR aparata, Canon A1 i Olympus OMG, bez budžeta, a i bez potreba da uplovim u dSLR vode. Potrebna mi je što jeftinija zamena. Idealno mi zvuči R1, eventualno S9500, ali to već miriše na teret, S5600 je lagan i malecak, a pruža dosta sloboda i mogućnosti.

Pretvorio sam se u uvo. 😉

kao da me pitas zasto je H2 toliko skuplji.

veci domet, stabilizacija, bolji objektiv [svetliji], brzi AF, bolje telo.

ne znam zasto uopste pominjes RAW a S9500 i R1 su neka druga prica.

ovde je rec o UZ aparatima a oni koji danas prodaju 380mm bez stabilizacije nemaju sta da traze pored 423mm i IS.

Poslednja izmena:
majka je napisao(la):

ovde je rec o UZ aparatima a oni koji danas prodaju 380mm bez stabilizacije nemaju sta da traze pored 423mm i IS.

E,ovo volim da cujem!:eyebrows:

majka je napisao(la):

Jeste, a cena, RAW, visoki ISO, dinamika ? 🙂

Jedina prava prednost tih aparata je IS, ali ako ce ti trebati vishe nego ISO.

Nazad
Vrh Dno