Šta je novo?

Canon PowerShot G3

Black RIder

Čuven
Učlanjen(a)
28.06.2002
Poena
619
Za koliko moze da se nadje kod nas. Napisite ponude na forumu posto moram da vidim da li majka da mi kupi u Nemacoj ili kad se vrati. T-dje. molio bih da mi neko kaze neku jeftinu prodavnicu za digitalne fotoaparate u Berlinu posto je majka naisla na suludu cenu od 750€, dok na netu ima da se nadje za 400-500$. Isto tako zanima me isto ovo pitanje i za Grado SR125 slusalice(jel ih ima kod nas i gde ih ima u Berlinu ako neko zna).

Hvala unapred,
Ratko

Samo da napomenem da mi je mnogo vazno da sto pre odgovori neko ako zna posto mi se majka vraca u nedelju u BG.

G3

Kod nas je slicna cena da ne kazem ista oko 800 eura i taj aparat toliko vredi iz licnog iskustva a jedino preko ebay.com imas ja mislim polovne za oko 500$ tako da mozda bolje ovde uzmes jer imas garanciju!

Jel zna neko nesto za Grado i koliko je kod nas najjeftinije A70?

najniza cena za a70, koju sam ja video je bila 360E (bez poreza), sto ne znaci da negde nema za manje novca.

Re: G3

djsp je napisao(la):
Kod nas je slicna cena da ne kazem ista oko 800 eura i taj aparat toliko vredi iz licnog iskustva a jedino preko ebay.com imas ja mislim polovne za oko 500$ tako da mozda bolje ovde uzmes jer imas garanciju!

Cena je oko 700 eura i vredi svaku paru. Zaista.

Slusalice sam nabavio (AKG - stizu mi u nedelju), a jel ima negde A70 za ispod 400 sa porezom.

Hmm, ja video na EBAY-u (nemackom) da je G5, zlo od aparata 750 €, nov sa garancijom. Kad vec dajes te pare, definitivno G5.

G3

bolje g2 ili po mogucstvu G3 zato sto ima manje kolornog suma od g5 mica je vec pisao o tome u nekom od postova.

Izgleda da ako mi majka nije kupila S50 posto joj je nestalo kredita pri kraju razgovora da cu se ja ipak odluciti za A70. Slao sam joj poruke pa ne znam da li je urodilo plodom?!

Urodilo je plodom :) Postao sam vlasnik S50-ice. Stvarno je super cena, jos samo da sutra ne plati carinu (Jel ima neko iskustva kolika bi mogla da bude?). Platila ga je 600€ s tim sto ce joj uz povracaj poreza valjda izaci oko 530€. Jel ima neko ovaj aparat, i ako ima nek kaze kakav je.

Pozdrav

Daleko da je los vrlo dobar ja sam se ipak odlucio za g3 posto mogu da se kace lensovi i externi blic i ima malo veci lcd display inace su isti sto se tice elektronike samo sto sam ja hteo da uzmem s45 4MP a tvoj je 5 MP.
Pisi utiske i posalji neke slike.
pozdrav!

Savrsenstvo. To mi je trenutno jedini utisak. Kad napravim neke dobre slike poslacu.

Stvari koje mi se ne svidjaju:
Moze da fokusira tek na 10cm za razliku od G-ova i A-ova koji mogu na 5cm. Malo mi se ne svidja onaj manuelni focus, vise bih voleo da nije digitalan nego da se pomera objektiv kao kod starih fotoaparata, a mozda je tako i kod G3 i G5-ice, ne znam. Nekako ne mogu nista lepo da odradim sa manuelnim focusom.

Sve ostalo je stvarno savrseno .... pocevsi od izrade fotoaparata, preko mogucnosti, pa do slika!

Ako neko zna gde ima da se kupi uputstvo na engleskom ili srpskom za Canon S50 neka javi posto ja imam samo na nemackom.

Evo i slike. Bila je 4.5MB, ali sam morao da je kompresujem da bi stala na forum.

Sad je prilicno jadna slika, ali sta da radim. Bila je u Super Fine kompresiji u Large kvalitetu, znaci najbolje moguce, a sad je ....

Evo ga. Napravio sam web prezentaciju na brzinu i okacio sam pet odlicnih slika. Sve su resize-ovane u 1024x768 tako da nisu velike, a link je http://www.angelfire.com/theforce/blackrider0/index.htm !

Javite utiske.

Pozdrav

Izgleda da se na server nisu lepo upload-ovale neke slike, tj. nije hteo sve slike lepo i do kraja da otvori, barem na mom racunaru. Sad kad sam primetio sredio sam.

Kako vam se svidjaju?!

Nije lose daj reci neke utiske kako se ponasa aparat u radu jel se greje posto se moj g3 dosta greje a imaju istu elektroniku kolko ti drzi baterija meni oko500 slika sa lcd-om i tako to...Koju compact flash karticu imas i sta planiras da slikas ja preferiram makro fotke!
Pozdrav!

Black RIder je napisao(la):
Izgleda da se na server nisu lepo upload-ovale neke slike, tj. nije hteo sve slike lepo i do kraja da otvori, barem na mom racunaru. Sad kad sam primetio sredio sam.

Kako vam se svidjaju?!

fotografije su ti odlicne...nekima se tematika mozda ne svidja ali...

cini mi se da volis zivotinje i prorodu a moj mladi sajt se bavi upravo tim temama...elem, ako si zainteresovan mogao bi da saljes neke svoje foto radove koje bih ja kacio u galeriju a najuspeliji bi mogli i u sekciju wallpaper-a...

javi se na pm ili na mail ako si zainteresovan.

[email protected]

Slike koje si slikao napolju, na dnevnom svetlu, su dobre. Mene interesuje, ako imas vremena i mogucnosti, da napravis par slika u uslovima slabijeg svetla (suton, zatvoreni prostor i sl.).

Pozdrav

Imam ja jednu prelepu sliku sa macom ali je prevelika nemoze da se okaci...Smanjio sam u 640x480 i tek na quality 4 moze ali nije to to...Pa majka ako zelis da pogledas posalji mail :)

RUS je napisao(la):
Slike koje si slikao napolju, na dnevnom svetlu, su dobre. Mene interesuje, ako imas vremena i mogucnosti, da napravis par slika u uslovima slabijeg svetla (suton, zatvoreni prostor i sl.).

Pozdrav

Javicu cim okacim. Stavicu na isti onaj sajt. Jedna od slika koja ce sigurno biti okacena je slika Marsa i Meseca. Imajte u vidu samo da je ova slika slikana u potpunom mraku i bez stalka, znaci rukom i ovde mi je uspelo da najmanje pomerim ruku. Sigurno sam slikao 100-tinak puta da bih dobio tu slika da mi bude zadovoljavajuca.

I ja najvise volim makro sad, posto sam zaboravio totalno da ga koristim u onim slikama cveca posto sam *****. Inace, baterija mi ne traje tako dugo kao tebi. Traje mi mozda 150-200 slika bez + sa blicem. Sve sa blicem do 150 otprilike. Mozda ima uticaja to sto je 5Mpix fotoaparat i sto drzim uvek rezoluciju na max ali nisam siguran.

Pozdrav i gledacu da danas, sutra okacim jos nesto!

Evo jedne macke....

ZA "Kevu".... nema mogo mesta u ovoj zemlji za zivotinje.. Ja sam pokusavao nesto da uradim na temu zastite zivotinja sa mnogo ozbiljnijim i uticajnijim ljudima, ali nismo naisli bas na neke reakcije.......

Jednostavno, takve stvari su za razvijene zemlje sa boljim standardom, sa obrazovanijom nacijom koja ima mnogo vise svesti od ove nase.....

A imali smo i budzet i iskusne ljude za PR i sl... ali sve je to smesno u zemlji u kojoj ogroman broj ljudi nema nikakav posao.

Mislim, ne kazem da ne treba, daleko od toga, ali se bojim da je u pitanju samo gubljenje vremena.......

Moj drugar, ima u komsiluku coveka koji vazdusarom ubija ptice, gugutke, onako, eto dodje mmu, i ja sam to licno video jednom.

I dok ne zvekne neko dete, policija nece doci i intervenisati. A u svakoj normalnoj zemlji se za ubijanje zivotinja ide u zatvor i na psihijatrijsko posmatranje, gde se dobije dijagnoza i sl. sa kojom se posle moze naci samo posao izbacivaca u nekom klubu, ili djubretara....

makro

Jel neki klinac pa i ako jeste sigurno nije bas ok tako da ga treba prijaviti orki drustvu za zastitu zivotinja mislim da dobro rade svoj posao mozes preko studia b anonimno naravno da potrazis broj telefona orke(studio b 3613-038 trazi tel orke)!!!
Inace macka je super a imam ja svoje dve gugutke koje hranim pa cu vrlo brzo da postujem a sada makro cveta.

Stavio sam nove slike, sad kontrolisem da li hoce sve da otvori tako da moze da se desi da nece neku da vam otvori posto je upravo brisem i stavljam ponovo. Sajt je, da ponovim, http://www.angelfire.com/theforce/blackrider0/index.htm !

E da, zaboravio sam da odgovorim ... Da, aparat mi se greje prilicno, izgleda da tako treba.

Re: makro

djsp je napisao(la):
Jel neki klinac pa i ako jeste sigurno nije bas ok tako da ga treba prijaviti orki drustvu za zastitu zivotinja mislim da dobro rade svoj posao mozes preko studia b anonimno naravno da potrazis broj telefona orke(studio b 3613-038 trazi tel orke)!!!
Inace macka je super a imam ja svoje dve gugutke koje hranim pa cu vrlo brzo da postujem a sada makro cveta.

To je sve malo teze, zato sto je, covek prvo stariji, drugo, ubija ptice na ocigled zene i deteta (znaci psihopata) i trece, samo taj moj drugar i jos jedan komsija u sustini mogu lepo da vide sta on radi. Sve ostale zaklanja drvece, posto se radi o kraju sa porodicnim kucama...

Tako da bi znao da ga je neko od njih dvoje prijavio (mada meci lete svuda naokolo), i samo bi sebi napravili probleme.

Mislim, ne bojim se ja za njega, vec se bojim sta ovaj (moj drug) moze da mu uradi ako ga ovaj napadne zbog toga, pa posle zbog budale da zaglavi corku...

Takve stvari treba zakon da resava, ali posto se kod nas murja bavi reketom ulicnih prodavaca i sl., nema od toga nista jos jedno duze vreme....

Nazad
Vrh Dno