Šta je novo?

Canon PowerShot A80

Pokretni displej? Rules! Cak i onaj od Canonove jeftine plastike..

Major Che je napisao(la):
Gledam nesto moj A70 i sad ovaj A80... I skontam da Canon u ovoj amaterskoj kategoriji preteruje sa mehanickim delovima, na A70 review/shoot preklopnik deluje kao nesto sto ce se razmrdati (uvek ima onih koji traze 5 puta da vide slike u aparatu, a i zoom kontrola deluje pomalo nesigurno. Na 80tku su dodali pokretan ekran koji kao da vice "zaboravi da me vratis u normalan polozaj pa aparat strpaj u dzep".

Sta mislite?

Uh, pa ako tako mislis slomices ekran posle 5min. Ne vidim u tome problem. Nisu imali bolji ideju kako da od ljudi uzmu vise love pa su morali da ubace tu 'glupost'.

Major Che je napisao(la):
Na 80tku su dodali pokretan ekran koji kao da vice "zaboravi da me vratis u normalan polozaj pa aparat strpaj u dzep".
Ne znam koliko je robusno montiran, ali ovi na G2,3,5 seriji su jako korisni i nisam nikad bio ni blizu da ih oštetim ali mora da se pazi. Biras ugao snimanja iz kog ti odgovara, pogotovu kad slikaš decu a sam si visok 2m pa im se vide samo temena ili kad snimaš iz gužve nešto preko glava ili ako hoćeš da uglom snimanja naglasiš neku ideju snimka ili ... ma korisno je. Čudi me da su to ubacili u A80, ugroziće prodaju G serije.

Drugo je G serija. Ne verujem da bih nosio G3/5 stalno sa sobom kao sto nosim A70...

Sto, da nije osetljiviji na nosenje ? :)

Pa ok, jasno, ali kakve to veze ima sa nosenjem ? :)
Ili ga nosis i koristis ili ga ne nosis i skuplja ti prasinu :)
Mislim, valjda niste pokupovali foto aparate da vam budu kuci i nikad pri ruci kada ti trebaju :)

Pozdrav!

Teshko da G seriju mozesh da nosish gde hocesh, kad imaju po 5 kila :) zato mustek rules, stane u dzep ko pakla pljuga :)

Hmmm...

Minolte X, Canon IXUS, Sony P i ostale ultra compact serije isto tako imaju velicinu (ili zapreminu :) pakle cigareta, ali sa njima sem skljocanja imas i naknadne koristi. Slike koje pravu su dovoljno dobre za gledanje & razvijanje fotografija, sto se tesko moze reci za one koje prave Musteci, Umax i Mercury-i :)

Pozdrav!

Da li je neko, ko ima Mustek, Umax ili Mercury, uradio slike u nekoj foto radnji?
Bas me interesuje kako izgledaju.

Sasa je napisao(la):
Pa ok, jasno, ali kakve to veze ima sa nosenjem ? :)
Ili ga nosis i koristis ili ga ne nosis i skuplja ti prasinu :)
Mislim, valjda niste pokupovali foto aparate da vam budu kuci i nikad pri ruci kada ti trebaju :)

Pozdrav!

Ako nisam profesionalni fotograf, necu da nosim dig foto (koji kosta kao pola mog kompa) svuda sa sobom.
Ako imam A40 i G3 onda cu sa sobom nositi A40. (naravno gornji uslov ponovo vazi)

Nazad
Vrh Dno