Ribica je napisao(la):Sta mislite kakav ce biti u odnosu na sedamdeseticu
Ribica je napisao(la):kad se moze ocekivati kod nas, za koji novac?
"Koliko li ce tek biti kod nas, kad u novom broju REFOTO-a uz A60 navode cenu od 26.000 dinara, grrrrr."
byMaX je napisao(la):Da, nije jasno zbog cega... Pogotovo sto je Panasonic resio snimanje (neki njihov codec koji je verovatno neka varijanta divixa), ciji je bitrate mali i procesor moze da stigne da kontinualno puni bafer i snima na karticu, tako da na nove modele staje i po 20-25 minuta HQ videa na CF karticu od 256MB...
Nadam se, samo da ne bude "boranija" izrada kao kod a60 i a70 modela, isuvise krhko izgledaju.Broz je napisao(la):http://www.powershot.com/powershot2/a80/index.html
kakva ZWER![]()
Armitage je napisao(la):Ovako, na prvi pogled, deluje sjajno.
* 4MP, povećan CCD čip što, kao nus efekat, daje manji wide ugao (žižina daljina manja za 3mm u odnosu na A70)
* deluje da su na kućište potrošili više metala... A70 je malo, što se kaže, drastik-plastik
* AiAF sistem za auto fokus sada ima 9 tačaka
* potpuno pokretan LCD! ... ali rezolucija smanjena na 67.000 piksela (A70: 78.000)
* 2 programabilna moda (yes!)
* senzor orijentacije (yes!)
* izbačen 640x400 movie mode, ostalo ograničenje od 90s (zašto?!)
zar ti se ovo ne cini kao glupost?Armitage je napisao(la):...
* senzor orijentacije (yes!)
pa i zvuci i ne zvuci kao glupost, licno meni se svidja, jer mnogo puta sam prebacivao nekoliko stotina fotki sa kartice (256mb) i uvek me mrzelo da kasnije rotiram svaku drugu fotku, smara opasno, ako radi to sto kazu moze da bude cool stvarcica koja olaksava posao, nista vise.D-KEE je napisao(la):...
zar ti se ovo ne cini kao glupost?
Intelligent Orientation Sensor
Among the many convenient features of the PowerShot A80, the Intelligent Orientation Sensor can tell whether you shot your photo vertically or horizontally. It automatically adjusts AF, AE and white balance and makes sure that your photos are oriented correctly when you download them to your computer.
e sale, kupi onda lepo video kameru, snimices mnogo vise minuta ;PSasa je napisao(la):Sony DSC P8 snima koliko oces u 640x480.
Licno sam snimio preko 15 minuta u jednom komadu.
Nije bilo vise mesta na 128 MB Memory Stick-u, a baterije su veselo radile do kraja dana (jos par desetina slika).
Toliko o najboljem Canonu
Pozdrav!
Armitage je napisao(la):...
Dobro, treba biti i realan... ipak je foto aparat to što jeste, a ne video kamera. Koje baterije bi izdržale pola sata kontinuiranog snimanja?
Sasa je napisao(la):Sony DSC P8 snima koliko oces u 640x480.
Licno sam snimio preko 15 minuta u jednom komadu.
Nije bilo vise mesta na 128 MB Memory Stick-u, a baterije su veselo radile do kraja dana (jos par desetina slika).
Toliko o najboljem Canonu
Pozdrav!
Sasa je napisao(la):Pa ne, cisto kad pricate
Inace, ovo sto je taj P8 snimio je fenomenalno, mislim da nista sem DV i MiniDV-a nije konkurentno.
Malo ga @#$ fps, ali je kvalitet extra
Pozdrav!
koliko sam ja shvatio to ce raditi ako prebacujes slike na racunar direktno iz aparata.... ako ih prebacujes sa kartice mislim da tu opciju neces mocu da koristis - a ko jos prebacuje slike direktno sa aparata???RamOne je napisao(la):...
pa i zvuci i ne zvuci kao glupost, licno meni se svidja, jer mnogo puta sam prebacivao nekoliko stotina fotki sa kartice (256mb) i uvek me mrzelo da kasnije rotiram svaku drugu fotku, smara opasno, ako radi to sto kazu moze da bude cool stvarcica koja olaksava posao, nista vise.
Pa ja, zato i kazem :happy: :wave;D-KEE je napisao(la):...
a ko jos prebacuje slike direktno sa aparata???
D-KEE je napisao(la):...
koliko sam ja shvatio to ce raditi ako prebacujes slike na racunar direktno iz aparata.... ako ih prebacujes sa kartice mislim da tu opciju neces mocu da koristis - a ko jos prebacuje slike direktno sa aparata???
Da ne ugrozi prodaju prosumer modela (S i G serije)...Amon_Ra je napisao(la):Stvarno ni meni nije jasno sto su neke opcije siromasnije nego kod starijeg modela?!
D-KEE je napisao(la):ok onda to ima nekog smisla ali ...
koliko je procentualno slika koje zahtevaju rotiranje i koliko je greskom rotiranih slika zbog te opcije?
Panos je napisao(la):Uglavnom se i okrece udesno (zbog blica)?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari