Šta je novo?

canon power shot S2IS

sasabraj

Slavan
Učlanjen(a)
02.01.2006
Poena
319
Da li je moguce ovim fotoaparotm ostvariti kvalitetnu funkciju makro modula snimanja?Trebaju mi detalji,recimo tkiva,uvecano

Zar za tkiva ne treba neki malo bolji uređaj, kao što je, na primer - mikroskop?

power shot S2IS

nidza je napisao(la):
Zar za tkiva ne treba neki malo bolji uređaj, kao što je, na primer - mikroskop?

Ne,treba mi u toku operacije da snimi detalje.Uzeo sam to kao primjer.Da li to moze ovaj fotoaparat?

Poslednja izmena:
Moze.

Okreni tockic na macro mod (cvet) i shkljocaj.

S2IS,makro modul snimanja

To svakako,mislio sam na neka finija podesavanja.Da li neko ima da postavi slike detalja snimljene ovim aparatom???

Moguce je, ali cesh morati da radish slichnu stvar shto je radjeno sa tim A610, da koristish neki difuzer za blic.

difuzer?

driver je napisao(la):
Moguce je, ali cesh morati da radish slichnu stvar shto je radjeno sa tim A610, da koristish neki difuzer za blic.

Gjde da kupim taj difuzer u Beogradu?Da li je potreban i ovakav objektiv,ili je dovoljan originalni S2IS?

Ochigledno se to ne samo ne moze kupiti kod nas, vec bi i po USA morao da trazish, jer to sigurno nije dzabe a ogranichena mu je upotreba. Na kraju mozesh i sam da ga napravish od neke plastike slichne ovoj na slici.

Poslednja izmena:
makro modul

driver je napisao(la):
Ochigledno se to ne samo ne moze kupiti kod nas, vec bi i po USA morao da trazish, jer to sigurno nije dzabe a ogranichena mu je upotreba. Na kraju mozesh i sam da ga napravish od neke plastike slichne ovoj na slici.

A ako iskljucim blic jer imam osvetljenje/reflektor na stomatoloskoj stolici/operacionom stolu???

Neces moci bez blica. Morao bi da vezbas jogu ako hoces da izbegnes senke. Umesto specijalnog difjuzera, lepo mozes da koristis ping pong lopticu koju ces nabiti na blic.

Jel ovo dovoljno blizu? Slikano sa S2 u supermacro modu, displej telefona...

Prilozi

• displej.jpg
    displej.jpg
    162.3 KB · Pregleda: 96
Lens: 6mm (35mm equivalent: 0.2mm)
(Max aperature f/2.7)
Exposure: Manual exposure, 1/25 sec, f/2.7

Displej telefona sam po sebi svetli, tako da se to ne moze porediti sa ovim shto sashi treba.

Kad smo vec kod makro moda:

kada prebacim u makro mod i pokusam da fokusiram na neki predmet ispred, aparat krene da fokusira i jednog trenutka izbaci idealan preview, ali odmah zatim se slika zamuti i ostaje tako fokusirano. Jel ima nekog resenja?

Ne znam da li sam na Benchu vec postavljao ovo pitanje, ali su mi do sada svi davali odgovor: desava se, pokusaj vise puta. E, pa desava se u prevelikom procentu pokusaja, smara 🙂

Poslednja izmena:
PJ je napisao(la):
Kad smo vec kod makro moda:

kada prebacim u makro mod i pokusam da fokusiram na neki predmet ispred, aparat krene da fokusira i jednog trenutka izbaci idealan preview, ali odmah zatim se slika zamuti i ostaje tako fokusirano. Jel ima nekog resenja?

Ne znam da li sam na Benchu vec postavljao ovo pitanje, ali su mi do sada svi davali odgovor: desava se, pokusaj vise puta. E, pa desava se u prevelikom procentu pokusaja, smara 🙂

Da,to se i meni desava i,uopste mi nije jasno da li se moze uraditi kvalitetna slika u makro modu,sa detaljima,ono sto meni treba.
Cini mi se da Driver moze da da precizna uputstva

U macro modu, pomerajući aparat samo milimetar napred nazad, fokus se drastično kvari. Dubinska oštrina je veoma mala i kada aparat završi sa fokusiranjem ne smete ga pomeriti više ni mm napred ni nazad. Korisno je koristiti stativ a ako nema, stisnite okidač odmah do kraja uz mirno držanje aparata da bi on odmah napravio snimak nakon fokusa i time sprečio vaše pomeranje (koliko to može).

Ovo o cemu ja govorim se desava kada aparat stoji na stolu, fiksiran, ja samo pritisnem dugme. Pomeranje je minimalno.

Pa jel si siguran da je fokusira kako treba ?

ja sam precizne fotke pravio pomocu sw za kontrolisanje aparata...
za oly naravno... u medju vremenu je sw iz free presao u komercijalnu varijantu |((, ali sam ja negde iskopao tu staru free verziju...
lepo mf i udri misko |))

driver je napisao(la):
Pa jel si siguran da je fokusira kako treba ?

Ranije sam imao Canon S40, sada Ixus 40, identicna stvar. Nema sanse da su oba neispravna. Ili ja radim nesto pogresno ili to jednostavno tako (ne)fnkcionise.

Pa moguce objasnjenje je "ogranicenje tehnologije" ili losa implementacija iste od strane proizvodjaca.

Abdee je napisao(la):
Neces moci bez blica. Morao bi da vezbas jogu ako hoces da izbegnes senke. Umesto specijalnog difjuzera, lepo mozes da koristis ping pong lopticu koju ces nabiti na blic.

Da li je neko probao ovo sa ping-pong lopticom?

spaxon je napisao(la):
Da li je neko probao ovo sa ping-pong lopticom?

Moze i sa kutijicom od filma, belim papirom, pausom, pa i toalet papirom ako bas prigusti 😉

Pa, za 1200 dolara, koliko košta komplet za pravljenje takvih slika, sigurno ćeš nešto moći da iskombinuješ. Napravi neki priručni ring, ukoliko S2 ima optiku da parira A610 sa onim adapterom.

Pa, za 1200 dolara, koliko košta komplet za pravljenje takvih slika, sigurno ćeš nešto moći da iskombinuješ. Napravi neki priručni ring, ukoliko S2 ima optiku da parira A610 sa onim adapterom.

Cijena na sajtu je pretjerana.Tako to rade na Zapadu,deru neupucene.Ostaje da se nadam da ce neko od upucenih forumasa da mi odgovori ili da me uputi na validnu adresu!:type:

Nazad
Vrh Dno