Šta je novo?

Canon LBP6000B - Problem!

petaras

Cenjen
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poena
155
Pozdrav svima!
Imam jedan problem sa stampacem Canon LBP6000B. Desava se (i to stalno, ne ponekad) da na svakoj strani koju odstampam napravi dve strafte uzduzno, kao da je blago izguzvan papir. Pogledao sam unutra i na tim pozicijama se nalaze poslednja dva kotura (valjka, kako god) koji izbacuju papir. Desna strafta je vidljivija od leve. Kada sam gledao kako se koturovi okrecu, primetio sam da oba blago "vijugaju", a desni vise od levog (nemaju pravilnu osu okretanja). Da li je mozda to razlog??? Sto se tice papira, probao sam 2 razlicita posto je to bio prvi savet servisera, i na oba je pokazao identicnu straftu.
Hvala svima na odgovorima!!!

To je problem do samog štampača ali nisam siguran da je razlog za reklamaciju, odnosno pitanje je hoće li je prihvatiti. Isti problem imam i ja na mom HP 1505. Pomirio sam se sa tim i tako štampam.

Je l' to sigurno tako? Meni je receno da je taj stampac sigurno dobar, i da im nije problem da mi posalju drugi, ali da ce biti isto. Tvrde da je do kvaliteta papira, tj. da treba uzeti deblji i cvrsci papir. Nije meni problem da se pomirim sa tim :) , dokle god sam siguran da nije kvar, steta da mi nov stampac od prvog dana bude neispravan.

Vidi, ako ti nude nov štampač, uzmi ga čisto da budeš siguran. Ako i taj radi tako to je to. Ako ne, onda si odlično prošao. :)

Vidi, ako ti nude nov štampač, uzmi ga čisto da budeš siguran. Ako i taj radi tako to je to. Ako ne, onda si odlično prošao. :)

Hvala puno! :)
Videcu, mozda cak i ne uzmem novi, kupicu malo deblji i kvalitetniji papir, da se manje guzva, i to je to.
Pozdrav!

Ta dva usmerivaca malo jace pritiskaju papir. I ti dobijes onako utisnut zig u papiru. To sto su neravnomerni u hodu je zato sto su nA federu. Ako oces da se igras oslabi feder. Problem je sto se kod nas iz godine u godinu povecava procenat vlaznosti koju papir upija i kad predje preko grejaca on se zagreje, vlaga krene da isparava i tockici se lako utisnu i tako ostane.

Stampac sam poslao na servis, vracen mi je za 3 dana, pa da vas obavestim o rezultatima. :)
Kao sto je to3a i rekao, u pitanju su bili prejaki usmerivaci, konkretno ovaj desni. Serviseri su ga malo oslabili, i cini mi se obrusili, sad je ok. Nisu hteli skroz da oslabe feder jer ce se to ionako desiti nakon odstampanih 1000 strana... Sada je sve ok, stampa odlicno.
Eto, samo da podelim lepe vesti sa vama, ako jos neko bude imao slican problem, da zna da nije neresiv.
Pozdrav!

Imam dva problema sa ovim stampacem i najverovatnije se radi o podesavanjima, pa molim za pomoc. Naime, najpre u Control panelu (Devices i printers) stampac uopste nije registrovan vec samo postoji neki CAPT uredjaj (OS je W7 Ultimate), mada ga kroz programe, npr Word registrujem (stampac postoji). Ovo mi i nije neki problem ali me nervira i razmisljam o tome da nije dobro instaliran... Drugi problem mi je znacajniji, naime svaki put kad stampam iz Worda stampac sam ubaci neku svoju marginu s leve strane od nekih 10-tak mm(kao da ima neki dodatni gutter a u podesavanjima Finishing sam postavio gutter na 0mm) tako da se u toj zoni ne vidi ono sto sam otkucao. Kako podesiti stampac da stampa sa onim marginama koje dobija iz worda?? Unapred hvala.

Taj stampac ne stampa bez margina. Dakle ne pisi od ivice do ivice vec odbi po santimetar, dva sa svih strana.

Hvala na odgovoru, ali evo konkretnog primera: U word dokumentu su mi margine podesene na 13 mm (sve 4) a prilikom stampe sa leve strane stampac odsece jos dodatnih 10-15 mm. Postoji li nacin da to izbegnem?

Da li ti iz drugih programa stampac moze da stampa u tom regionu?

Koji je format papira u Wordi i u podešavanju štampača?

Stampao sam iz IE-a, Excel-a i Corel-a i desava se potpuno isto: ako je podesena leva margina manja od 3cm, sve sto je prostoru (leva margina-linija na 3cm) on jednostavno ne odstampa.

Vrh Dno