Šta je novo?

Canon LBP5050 problem

DJmihailo

Čuven
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
695
Imam problem sa ovim štampačem. U pitanju je desktop sa Asus B85-PLUS pločom ( instaliran windows 7 , 64 )... Dakle, prvu stranu odštampa i kada mu se da sledeća da štampa, jednostavno neće.....kao da se muči, pokušava nekoliko puta i na kraju upali žuti led da nešto nije u redu ( to pokušava znači da pušta zvuke koji su identični sa zvucima kada se priprema da počne sa izvlačenjem papira, ali ne dođe do toga ). Za sve to vreme u printer queue uredno stoji zadatak za štampu, dam cancel ali ništa, printer i dalje kao da se priprema da štampa i na kraju upali žutu lampicu....Kada se ide na troubleshooter ne pokazuje nikakvu grešku. Pomaže jedino da se printer isključi/uključi, tada odštampa sve što mu je zadato, ukoliko mu se zada nešto novo procedura se ponavlja.
U isto vreme na Asus laptopu n56 ( isto windows 7 64 ) sve radi ok, isti printer, isti kabl.
Ubačeni svi najnoviji drajveri za ploču, jedino još bios nije flešovan.
Ostale periferije na desktopu koje su prikačene na usb rade savršeno ( skener, grafička tabla, eksterni disk, miš, tastatura )
Ima li neko ideju?

a jel na papiru vidish znak povlacenja od strane stampaca ?
mislim jel pokusa da povuce papir pa ne ide kako treba ?

a jel na papiru vidish znak povlacenja od strane stampaca ?
mislim jel pokusa da povuce papir pa ne ide kako treba ?

Ima update....sada više ne radi ni na laptopu....
Nema znakova povlačenja papira.....
Ovo je neki sled događanja...
1. Upalim štampač, on odradi kalibraciju i odštampa stranu
2. Zadam da štampa drugi put, on se "muči" i na statusu štamača imam "Out-of-Register Colors Correction has not been performed. Perform calibration again"
3. Dam mu da odradi kalibraciju on odštampa stranu ( ili ceo zadatak)....
4. Dam mu novi zadatak za štampu, i u statusu dobijem ili prethodno ili "Could not correctly set the Printing Position Adjustment for each of the toner cartridges. Cancel the jobs and then try to perform calibration again. To continue printing click [Resolve Error]", Pritisnem da resolve, on krene u kalibraciju i odštampa...
Onda ponovo isto....
5. Umesto kalibracije pomaže i da ga isključim i uključim ( gde on automatski odradi kalibraciju ).

istorijat ...;) kada je kupljen štampač, on je radio kako treba, ali kako su se ketridži relativno brzo ispraznili, ja sam jedno duže vreme( oko godinu dana ) štampao samo crno belo ( štampač i nije bio puno u upotrebi )....
nakon nekog vremena sam dobio ovaj problem....
Pre nedelju dana sam dao da se napune svi ketrudži, međutim situacija se nije promenila....
Menjani su i čipovi na ketridžima ( dva puta ) ali ništa nije pomoglo....

da nije nešto zaprljano od optike ili tako nešto?

Poslednja izmena:
Jel radio možda update software za štampač ?
Probaj na drugom štampaču, ako tamo radi, menjaj drajvere ...

Nazad
Vrh Dno