Šta je novo?

Canon IP/MP ink reset

ivan555

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2007
Poena
349
Skoro sam naleteo na sajt: http://www.ipt.nm.ru/
Programi (iptool i mptool) izgledaju vrlo prosto, da li je neko isprobao kako rade?
Kad mi se isprazne kertridzi u MP460 definitivno cu da pokusham sa ovim. Pozz

Ja imam MP160i ne uspevam da odradim reset kertridža. Koliko sam razumeo potrebno je prvo štampač prebaciti u low-level režim, i to tako što se prvo isključi sa mreže (pretpostavljam da su mislili da se izvadi USB kabl) zatim da se pritisne i drži dugme za uključivanje, poveže štampač na USB kabl, pritisne dugme za prekid štampanja i otpusti dugme za uključivanje. U svakom slučaju kad pritisnem reset black ili color kertridža uradi read i write eeprom ali i dalje mi štampač prijavljuje da nema dovoljno boje. Ko bolje poznaje ruski, možda pomogne, moguće da nešto nisam dobro razumeo.

Nashao sam na jednom forumu prevedeno uputstvo, tip je uspeo da odradi reset sa MP150.
Postupak:
1. Izvadish strujni kabal (ne USB)
2. Drzish on/off taster i ubodesh strujni kabal u shtek. I dalje treba da se drzi on/off taster.
3. Odmah treba da se upali zelena lampica (ne sme da treperi). I dalje treba da se drzi on/off.
4. Pritisne se jednom Stop/Reset taster (kod mene je to taster sa trouglom upisanim u krugu).
5. Sad konachno pustish on/off taster.
Zeleno svetlo bi trebalo da se ugasi i upali zuto svetlo. Sada bi trebalo da radi MPtool.

Stvarno se nadam da ovo radi, proshli put sam qpovao nove kertridze. Pozz

Radi! Hvala puno na programčetu i na prevodu (nisam shvatio da su mislili na električnu mrežu). I do sada sam refilovao stare kertridže, nisam obraćao pažnju na te lampice što svetle, ali je ovako sada svakako elegantnije.

Bash super, ja sam probao i kod mene i ulazi u taj low level mod, samo shto su mi kertridzi crni na 80%, a kolor na 45% tako da imam josh da shtampam dok ih ne ispraznim...

mnogo jednostavnije je da kada javlja E 6 ili informacija o praznom kertridžu pritisnuti dugme Cancel sa krugom i trouglom, uglavnom je crvene boje, i držati ga 5-7 sekundi. Kod MP-150 prvo pritisnuti dugme za kopiranje u crnom pa onda Cancel dugme i uradjen je reset kertridža.

jel ovo ne važi za MP520?

Nema ga u listi podrzanih, tako da nije sigurno. Ja na tvom mestu ipak ne bih eskperimentisao.

@magarac: Iz nekog razloga taj postupak ne radi kod mene na MP460. Thanx anyway.

Poslednja izmena:
Kako se pravilno izađe iz low level moda ? Šta treba napraviti poslije resetiranja ketridža ?

ako netko može postati cijeli detaljan postupak resetiranja ketridža sa MPtool-om, jer ja nikako da uspijem ! Resetira ih ali kada ponovno upalim printer opet ista *****rija. One dvije lampice svijetle ko lude. Neznam gdje griješim ?

@morissp: Na sajtu pishe da se iz low level moda izlazi tako shto izvadish kabal iz struje (ako sam dobro preveo). Mada najbolje moze Laza da ti objasni jer je on uspeo da resetuje. Pozdrav
Usput, koji ti model imash?

Imam MP 150. Tako sam i ja vadio kabal iz struje ali ne šljaka. Hvala. Pozdrav.

Da li si pokushao sa ovim upustvom koje je postavio magarac?

reset kertridza se radi kada na displeju javlja error 6. Samo taj error oznacava ispraznjenost kertridza i proces koji sam postavio vrijedi samo u tom slucaju.

reset kertridza se radi kada na displeju javlja error 6. Samo taj error oznacava ispraznjenost kertridza i proces koji sam postavio vrijedi samo u tom slucaju.
To je jasno, nema šta ! Ali druga stvar je kod mene; E6 sam riješio, ali bih volio riješiti i one dvije lampice što svijetle kao lude, a to se može sa MPtool-om, koliko sam skužio ! Bez problema uđem u LLM, napravime reset ketridža, tako da mi MPtool pokazuje razinu popunjenosti od 100 %. Ali čim ugasim štampač i ponovno ga upalim opet je "light show" sa lampicama tj. svijetle kao da su ketridži prazni ! Ajde Laza objasni kako si ti uspio riješiti taj problem !

Canon Pixma Mp 210

kako da resetujem kertridze na ovom stampacu,posle prvog punjenja kertridza nece da stampa vec prijavljuje onu sesticu i svetle zute lampice,valjda sam dobro objasnio:mad:

Да , и ја имам исти проблем са МР210.

Pomozi. Punili mi ketridze u radnji i prijavljuje gresku trojka naopacke i cetvorka. Kupim nove ketridze, i njih istrosim i kupim boju da ja sama napunim. Crnu boju mislim da je prihvatio i ne gori lampa B. Ali ketridz u boji sam izgleda ostetila. Kako? Na stampacu imam poruku trojku naopacke i cetvorku! Mislim da nisam dirala metalne delove.
I koliko treba boje u ml sipati u crni a koliko u sareni?
Ima li pomoci ili opet moram kupiti novi ketridz u (mozda samo) boji? HVALA ma ko mi odgovorio?

Poslednja izmena:
@ zazaklin:
Koji model štampača imaš? Hoće li uopšte da štampa i pored te greške ili odbija poslušnost?

canon pixma mp 210

znaci li to da niko nema resenje za ovaj problem kod ovog stampaca:wall:

Jedno pitanje. Jel ovaj reset radim kada napunim kertridze ili pre punjenja?

Trebalo bi da se radi kad se napune kertridži. Evo i ja ću za par dana da punim kolor kertridž pa ako postupak radi javljam.

Not yet, nisam u Nišu, tako da se punjenje odlaže do daljnjeg ;)

pazi sad. problem nastaje prilikom incijacije kertridža, tj printer detektuje svako vadjenje kertridža i onda počinje da pravi problem tj. ne prihvata potrošeni kertridž. Najbolja varijanta je da prilikom vadjenja kertridža iz printera isčupate naponski kabal i onda izvučete ručno kertridž, napunite, vratite, zatvorite uključite tek tada u struju i onda sve radi kako treba a radi kao zmaj.

Ja sam uspeo da resetujem, sve u najboljem redu. Ali me zanima nesto drugo. Danas su mi punili kertidze u jednoj radnji gde stalno punim i nema zelene u zute boje, pa me zanima jesu li oni lose odradili posao ili je nesto drugo u pitanju. Ne bih da idem da ih napadam ako nema razloga i ako moze na drugi nacin da se resi.

Resio sam. Uradio sam malo softversko ciscenje stampaca iz drajvera i sada je sve OK.

UPDATE: Ovaj program (MPTOOL) radi bez problema. Uspešno mi je resetovao nivoe i za kolor i za crno beli kertridž, štampač (Canon Pixma MP460) je prikazao poruku da su ubačeni novi kertridži i radi kao sat ;)
Evo ponovo uputstva, ako još nekom zatreba:

1. Izvući strujni kabal štampača iz šteka.

2. Držati on/off button dok ubacujete kabal u štek. I dalje držati on/off taster.

3. Trebalo bi da se upali zelena lampica, ali ne i sam štampač. I dalje držati on/off taster.

4. Pritisnuti Stop/Reset taster (kod mene je to trougao upisan u krug).

5. Sada možete pustiti on/off taster.

Zeleno svetlo se treba ugasiti, a upaliće se žuto svetlo.

6. Sačekati dok Windows instalira drajver za vaš štampač. Kada dobijete poruku: " Your hardware is installed properly" pokrenite MPTOOL.

7. U MPTOOL-u, kliknite "Reset Black" ili "Reset Color" i sačekajte dok program ne završi upisivanje EEPROM-a.

8. Zatvoriti MPTOOL i izvući strujni kabal iz šteka.

9. Nakon nekoliko sekundi ubodite kabal u štek i upalite štampač. Nivoi mastila bi trebalo da su resetovani.

Program i ovo uputstvo imate u attachmentu :wave:

Prilozi

• MPTool ink reseter.rar
    166 KB · Pregleda: 329
hvala

Ivane svaka cast,resio sam problem,sada radi i sa praznim color ketridzom,bravo!:banana::laugh: :wave:

Nazad
Vrh Dno