Šta je novo?

Canon G15 vs Nikon P7700

jaygee

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2006
Poena
320
Iako sam poslednjih mesec dana bio u fazi da mi je malo falilo da uzmem Canon 600D, ipak sam shvatio da bi mi slr samo predstavljao preveliku obavezu (da moram stalno da ga koristim i nosim i vise se bakcem sa ucenjem kako-sta) i brigu (da mi ga neko ne ukrade na plazi dok sam u vodi) te sam se odlucio da uzmem nesto sto je verovatno veoma prikladnije amaterima poput mene (lak za nosenje i nema dodatnih troskova za objektive), a davace izuzetne rezultate uz povremeno amatersko manuelno podesavanje kako bi se recimo dobio neki fin portret sa lepim bokehom (valjda je to moguce sa ovim aparatima??) ili lepa nocna fotografija grada...
Znaci, dve su opcije za sada koje sam uzeo u razmatranje, ako ima jos nekih opcija (Panasonic LX-7?), napisite to ovde.
Popularna G serija Canona je cini se iz modela u model sve bolja, dok mi se kod Nikona dopada sto ima pokretljiv ekran i 30fps za video i malo veci zum.

nikonp7700_mini.jpg

canon-g15.jpg

Kakva su vasa misljenja? Hvala.

jaygee, ti si ipak kupio DLSR na kraju ili još razmišljaš šta da radiš ?

Nekako sam mišljenja da se još uvek dosta dvoumiš šta da radiš, jesam li u pravu ?

Kosta, ne razmisljam. Jednostavno, za iste te pare, ovi prosumeri jedino nude manje dimenzije kao prednost. Sve ostalo, pa i mogucnost za mozda neki ozbiljniji rad u dogledno vreme, je na strani 5100. Narucujem ga uskoro, cena je 550$ sa kit objektivom, a mozda uhvatim i neki novogodisnji popust pa se i u tu ucari koji dinar... :)

Au čoveče, ti otvori temu kao da ćeš 100 % samo kompakt aparat kupiti a na kraju si se odlučio za DLSR, bitna promena mišljenja ako mene pitaš. :)

Ne radi se to tako, prvo se definitivno donese losa odluka a tek onda se otvori tema da bi se uverio da si u pravu i da te zli ljudi sa foruma navode na pogresnu odluku i onda ponosno kupis ono sto si hteo :d

kraljevi ste! pa vi bi i od najdosadnije teme napravili hit!

inace, da nije bilo ove teme, ja bih i dalje bio u razmisljanju sta-kako, ovako mi je tema pomogla da resim dileme.

to sto se vrlo malo na kraju pisalo o G15 ili P7700, to nije moj problem, jer je vasa duznost, kao strucnjaka, bila da objasnite sto je jedan bolji od drugog i ostalo! xaxaxaxa :D

E stvarno ste kraljevi, nema šta. :) Interesantan završetak teme, moram da priznam. :)

Pa drago mi je da si rešio svoje dileme, jaygee. Samo ne bi bilo loše da se javiš kada ti aparat stigne i da sa nama forumašima podeliš tvoja mišljenja i eventualno neke nedoumice u funkcionisanju aparata.

Samo ne bi bilo loše da se javiš kada ti aparat stigne i da sa nama forumašima podeliš tvoja mišljenja i eventualno neke nedoumice u funkcionisanju aparata.

Ovaj mooderatoru, koga pa interesuju utisci o dve godine starom aparatu, koji ide u phaze out i ima svog naslednika na trzistu!??? A ako sa tobom treba da podeli nedoumice i cuje "moguca resenja", onda bolje da batali rabotu... bolje idi vezbaj taj blic po koncertima tj diskotekama :d

G15 ima senzor iste velicine kao i Canon s95/100/110 koji je daleko kompaktniji i cak ima veci otvor blende i pre bih kupio njega nego nesto sto lici na dslr i kosta kao dslr a nije ni blizu dslr-a ;) da kosta 200Evra ok ali 420, po meni, nikako ! Kupi bolje neki od micro 4/3 kamera za manje pare, dobices veci senzor i kvalitet !

Pitao sam jer je razlika izmedju ovog testnog modela i na primer S100 preko KP-a oko 50-ak evra. Pa sam mislio da je zbog toga mozda bolje uzeti G15. Pa ni ja ne bi davao oko 500-600 evra za G15. Onda bi pre isao na S100/110.

Poslednja izmena:
To nije relevantno, to su korišćeni aparati, i pritom još testni primerci...ovde smo svi mi mislili na potpuno nove aparate, prirodno.

Ok, ako nekom ne smeta što je aparat korišćen, to je sasvim ok i smatram to normalnim, ali meni bi npr. smetalo.

Izvinjavam se ako sam nekog doveo u zabludu sto u mom prvom postu nisam ostavio ovaj link. Nije mi to bila namera vec samo misljenje u vezi cene takvog testnog primerka.
Znam i ja da je lepo kad kupis nesto novo i ti ga prvi odpakujes. Mada iskreno moj Ixus koji sam kupio bio je poslednji u radnji i to onaj primerak koji je bio izlozen i svi su mogli da ga vide pipkaju i ostalo. Ja sa njim nisam imao nekih problema mada nije bio testni primerak.

Poslednja izmena:
Verujte mi, evo sad sam našao, najjeftinija cena u Evropi je ova:

http://geizhals.de/838333

Dakle ispod 538 evra nema nigde, to je cena ko zna kakva i to bez poreza, ova cena je sa porezom.

A mi zivimo u Evropi pa nas kaci ta cena ? :) Evo ja mogu da nabavim taj aparat bilo kome za 438e nov, znachi 100e ispod najjeftinije "Evrope" :d

Ja samo znam da top NISU regularne cene, APSOLUTNO nigde u Evropi nema da se nađe po toj ceni, ne znam zašto tako slepo veruješ da je to ta cena...i kako znaš da nije u pitanju defektni primerak ili malo korišćen, e tada bi se mnogo realnije mogla objasniti toliko niža cena u odnosu na regularnu, zar ne ?

Nazad
Vrh Dno