Šta je novo?

Canon eos 600d ili nikon d3200

milans1111

Cenjen
Učlanjen(a)
13.05.2011
Poena
180
Molim Vas da naklonost nekoj od ovih marki ostavite po strani i da mi neko potkrepi cinjenicama koji je od ovih bolji. Nikon bih uzeo sa 18-105 dx vr objektivom a canon sa 18-55 is II objektivom. Koji da izaberem, interesuje me i video zapis i fotografija. Znam da je ovaj nikonov objektiv bolji od 18-55 canonov i takodje 100e jeftiniji nikon sa njim nego canon sa 18-135 is. E sad, ja imam kuci flektogon carl zeiss 4/50, kacio bih ga na eos600d pomocu p-6 adaptera na eosa, i pentax m zoom objektiv sa m42 navojem, jupiter zoom objektiv. Bio sam ubedjen da cu uzeti canon eos 600d ali sad se premisljam.

Poslednja izmena:
Ali nikon ima internu potvrdu fokusa, a canonu treba cip, mislim na kacenje starijih objektiva, recimo flekta. Objektivi od p-6 idu na nikona sa adapterom jer on ima internu potvrdu fokusa, canonu treba cip na adapteru i ne radi dobro sa svim starim objektivima, dalje 18-105 kombinacija je 100e manje nego canonova 18-135 is, drugo za nikon idu stari nikon objektivi (imam ih 4-5) bez adaptera a canon svoje stare FD objektive ne može ni sa adapterom. od 100% sigurne kupovine canona 600d opasno uzeh nikona u razmatranje. Dalje, objasnio mi profesionalac, da nikonovim ugradjenim blicem moze bilo koji stari blic sa slejv kockom daljinski da okine (imam 3 komada bliceva), kod canona je to zapetljano , treba specijalna kockica koja reaguje na drugi bljesak, jer ne moze da se iskljuci predbljesak

Poslednja izmena:
Kako Nikon ima internu potvrdu fokusa?

Najjace je kad totalni pocetnik uci od profesionalca od juce :)

Na Nikonu je bolje samo kada imas stara Nikon stakla, Canon je najbolji APS-C za adaptiranje najveceg broja manuelnih stakala, bukvalko sve radi osim FD.

A sto se tice blica, upravo ovaj Canon radi sa wireless bicevima, dok D3200 NE RADI, rekoh to vec u postu iznad, ali ti znas profesionalca pa necu da se mesam :d

Pa sta ja znam, covek se profesionalno baavi fotografijom 30 godina, da sam bas totalni pocetnik i nisam, (amater jesam u svetu dslr aparata i nije me sramota :D) ako se ne frljam postovima ne znaci da bas ne znam nista o fotografiji i aparatima, nikon d3200 sam licno isprobao, nisam bio razocaran canona eos 600d nisam nikad uzeo u ruke. Problem je sto koga god pitam svi pricaju nesto razlicito, 100 ljudi sto misljenja, sve neki strucnjaci koji jedni za druge pricaju da nemaju pojma. Ja sam ipak presudio na kraju da uzmem canon eos 600d, presudio je video zapis i sto za nikona nisam nasao adaptere za objektive koje najvise hocu da koristim ( maga mislim da se to moze napraviti) stize uskoro pa se nadam da sam napravio dobar izbor, imam u planu i kupovinu jos 2 objektiva i grip kad sakupim parice i to je to za sad. Zato sam i postavio ovde pitanje, da mi neko sa prakticnim iskustvom kao driver da neki koristan savet, koji mogu da poslusam i prihvatim :D.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno