Šta je novo?

Canon A60 i beli ekran ?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Posle skoro 6 godina rada i ne tako mnogo slika ( 3.200) , jutros ga upalim i vidim samo beli ekran. Pri tome moze da se seta po meniju, da snima slike ( samo crni ekran) i da snima video ( crni ekran, ali ima zvuk) .
Da li je jedino resenje , da nadjem komad zemlje i lepo ga sahranim ?

Otidni do BG Elektronik servisa na Partizanskom putu (preko puta vodovoda) ili ih nazovi.
Možda je popravka čak i besplatna!

Slicne simptome sam imao i ja sa Canon A300, samo sto je kod mene ekran bio sa ruzicastim straftama (isto sam imao meni i video sa zvukom).
Verovatno je otisao senzor (cija je zamena besplatna)
PS. tek sad vidim da imam tacno pola satanskog broja :D (poruka)
----

Poslednja izmena:
Pixel plus

Mihizova 22, Beograd, Stari Grad
Telefon: 011 339 2844

Crko senzor(verovatno),zamena zadjaba,rok popravke 7 dana.The end.

Odbeo sam ga u Pixel i stvarno je neka zamena za dzabe. Ako nije kontaktira ce me oko eventualne popravke.

Ako nije moguce popraviti ili se ne isplati izabrao bih neke od ovih modela:

Olympus Fe 4000 2 god gar.
Nikon S 220 2 god.gar.
Canon A 480 1 god.gar.

Za svaki dan upotrebu, naravno amatersku.

Zvali me danas i rekli da su ga popravili za dzabe ?
Samo mi traze ulucu i broj stanovanja.
Kazu zbog garancije.
Valjda se ista vezuje za Sn aparata ?

Nemoj nishta da im dajesh, ima da ti naplate preko racuna za komunalije :d

Uff ni slucajno ulicu i broj tako su mnogo ljudi prevarili....

Poslednja izmena:
I meni na S2 IS pravi crne slike, video ne probah samo sto je ekran crn a ne beo.
Ima li kakav servis u NS-u koji popravlja canon-e ili cu put BGD-a?

Tacno pixel plus....i meni su popravili canon a6o za dzabe....

Inace u medjuvremenu mi crkne kamera samsung 371 1 mesec posle isteka garancije i ja to lepo odnesem u bg-elektronik i posle mesec dana javljaju crko ccd cip pa ce kostati 3500 din.Ja pristanem.Posle 10 dana ponovo zovu i kazu da ipak mora cela ploca da se zameni i da kosta 10.000 dinara :zgran: a na konstataciju da ona nova toliko kosta samo su slegli ramenima...:mad:
Naravno svasta sam im rekao i uzeo je nazad....Zna li neko nekog normalnijeg gde bih mogao da je odnesem ?

Čekajte ljudi, jel stvarno popravljaju za džabe aparate stare 6 godina ili šta? U čemu je fora, kako im se isplati?

Meni prosle godine u BG Elektroniku popravili za dz. A70 koji je odavno izasao iz garancije. Inace isti simptomi koje je @hektor2 vec opisao.

Poslednja izmena:
Jos jedna pohvala za Pixel plus, canon A60 odnešen u servis 04.09.09. sa kvarom crn displey, danas stigao post expressom na adresu, besplatna popravka.

Cela serija Canona Axx a i mnogih drugih aparata drugih proizviđača je crkavala masovno zbog greške u Sony senzorima. Svi to popravljaju za dž dokle god bude novih senzora na zalihama.

Kod nas je u tom periodu 90% svih prodatih kompakt aparata bilo Canon marke pa se zbog toga stiče utisak da je samo Canon bio pogođen ovim problemom. Meni su popravili A70, tada star 5 godina.

Poslednja izmena:
Pa ne poklanja vama Pixel plus besplatni deo, vec Canon, a Pixel je obavezan da zameni to kao zvanichni servis za Canona, ne rade oni to zato shto su dobri, nego zato shto moraju :)

Pohvala se odnosila na brzu popravku, koja je urađena za bukvalno dva radna dana, što je danas retkost.

Bilo bi dobro da ovu i jos par tema gde se provlaci ova Canon fabricka greska spojite i okacite kao sticky, da ljudi ne otvaraju non sto iste teme, ili jos gore placaju za nesto sto ne moraju.

Nazad
Vrh Dno