thunderchase je napisao(la):
"E, brate, vidi dobra Sony kamera, znaš frka mi je za pare... evo ti za 200 eura!". Onda ti kažeš "Vau, daj 'vamo, ima da je utopim u BG-u za 400 minimum!". Kad je raspakuješ (što smeš samo ako je kupiš) i uzmeš u ruke, desi se sledeće: dva profila od sive plastike u obliku kamere se samo rasklope i ispadnu sunđeri
Ovako smo mi prosli prosle godine u Solunu, stim da nas nije startovao "zemljak" nego njihov neki ganci. Sony kamera prodavao je kao za 600 eura pa smo mi krenuli da ga zaje*avamo kao da zelimo da kupimo ali nemamo para i onda je on pitao nas koliko nudimo i mi smo rekli "100 eura" na sta je on rekao naravno da moze... naravno nismo uzeli jer je bila macka u dzaku posto ti pokaze kameru iz torbe tako da je jedva vidis ali provalis ga lako. Mada postoji druga mogucnost, da pravi vlasnik kamere jos uvek tuzno trckara glavnom ulicom i pita se ko mu ukrao kameru pa mozda i zaista prodaje ispravnu kameru ali ko ce ga znati.
Mi smo za prosli 1. maj isli u Grcku (Solun, Katerini, Paralija) i ja sam uzeo fotoaparat ali u to vreme za digitalac nisam imao para jer su jos uvek bili skupi nego sam uzeo obican sa zoom-om. Kod nas su dileri iz novina za Olympus Superzoom 80g trazili oko 120 eura, u Grckoj sam obisao sve radnje u Paraliji i vecinu u Katerini i Solunu (glavna ulica) i cene istog su se kretale od 84-160 eura. Moj savet ti je ako vec kupujes obidjes sto vise radnji. U radnji gde je cena bila najvisa 160 vlasnik je isao na foru cenkanja pa je poslednja cena bila 140 ako se dobro secam. Na kraju sam uzeo Minoltu zoom 110 iako sam se razmisljao za Olympus 80g sto sam nasao za 84 eura.
Ali savetujem i ja da bolje das 10-20 eura vise u BG-u pa si miran sto se garancije tice.
thunderchase je napisao(la):
-Kol'ko je stub?
-400 eura.
-Evo imam 350, može?
-Pa, znaš, šef je tu...
-Aj' ga zovi! Šefe uzimam ovaj stub za 330 eura.
-Make it 350.
-Fine...
Eto, tako, pa ti vidi. Ne znam za ostale gradove, al Solun i Katerini (il' kako već) su propast. Kao pijaca!
Mi smo za prosli 1. maj isli u Grcku (Solun, Katerini, Paralija) i ja sam uzeo fotoaparat ali u to vreme za digitalac nisam imao para jer su jos uvek bili skupi nego sam uzeo obican sa zoom-om. Kod nas su za Olympus Superzoom 80g trazili oko 120 eura, u Grckoj sam obisao sve radnje u Paraliji i vecinu u Katerini i Solunu (glavna ulica) i cene istog su se kretale od 84-160 eura. Moj savet ti je ako vec kupujes obidjes sto vise radnji posto cene bas variraju. U radnji gde je cena bila najvisa 160 vlasnik je isao na foru cenkanja pa je poslednja cena bila 140 ako se dobro secam. Na kraju sam uzeo Minoltu zoom 110 iako sam se razmisljao za Olympus 80g sto sam nasao za 84 eura.
Gotovo svugde mozes da se cenkas od prodavnice hrane do prodavnice tehnike, naravno ako je vlasnik prisutan posto radnik ne sme to da radi.
Sto se tice kvaliteta robnih marki Paraliju zaboravi jer je to turisticko selo u obliku velike pijace i neces naci nista skuplje od 10 eura (majice, peskiri...) i mozda 1-2 radnje tehnike ali u Katerini imas svega od benetona, adidasa, nike-a stim da su malo skuplji nego kod nas a tehnika varira.