Šta je novo?

Canon A550

• Začetnik teme Začetnik teme ne0
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ne0

Slavan
Učlanjen(a)
25.07.2007
Poena
304
interesuje me vase misljenje u vezi ovog fotoaparata? Kvalitet slika i poonasanje u radu?

interesuje me vase misljenje u vezi ovog fotoaparata? Kvalitet slika i poonasanje u radu?

To bi na neki nacin trbao da bude "naslednik" A530. Ali se meni cini da ga nije bas potpuno nasledio kada je u pitanju materijal izrade i sama "robustnost" aparata. Inace pravi odlicne slike. Ako cemo posteno, ja bih ti ipak preporucio da se dokopas A540 ako jos negde mozes da nadjes ili A560, ako imas da dodas jos malo para.

U zavisnosti od toga sta ocekujes i A550 moze biti i vise nego dovoljno posto obiluje manuelnim podesavanjima.

znash kako, potreban je za cisto amaterske akrobacije. tipa, za slikanje rodjendana, zurki, opijanja i slicnih radosti. video sam slikice sa ranije verzija 4xx i skroz su cool.Znaci cenovni rang je striktno 11.500din

znash kako, potreban je za cisto amaterske akrobacije. tipa, za slikanje rodjendana, zurki, opijanja i slicnih radosti. video sam slikice sa ranije verzija 4xx i skroz su cool.Znaci cenovni rang je striktno 11.500din

U tom slucaju bi A4xx trebao da zavrsi posao, ali pazi, osudjen si na cisto koriscenje automatike. I ako nesto ne valja, a znas da moze bolje, ne mozes mu nista. Mada, posto ti je budzet kratak...

Imam a550 i zadovoljan sam. Fotke su odlicne, klipovi sasvim solidni (za fotoaparat). Ponasanje u radu je sasvim OK, automatika dobro radi svoj posao, lak je za upotrebu... Ali, ako si striktno ogranicen na 11500din, nemas neki izbor osim a450/a460.

A540 i A560 su malo bolji, zbog par funkcija koje imaju a ukoliko si tek usao u svetu fotografije, nisu ti ni bitni toliko, ako si financijski ogranicen nemas neki izbor, mada i a460 pravi odlicne fotke, naravno pri dobrim svetlosnim uslovima.

Nemate pojma koliko sam razocaran cinjenicom da su manuelne kontrole skoro nestale iz A porodice aparata... Pomerili ih na A6xx i A7xx 🙁

Ta P/A/S/M slova su cesto bila okidac za pocetak ucenja i zaljubljivanje u fotografiju... Ono kao, deder da vidim sta je blenda, sta je ISo, sta je expozicija i voila za koji mesec nastane jos jedan foto geek.

Poslednja izmena:
Nemate pojma koliko sam razocaran cinjenicom da su manuelne kontrole skoro nestale iz A porodice aparata... Pomerili ih na A6xx i A7xx 🙁

Ta P/A/S/M slova su cesto bila okidac za pocetak ucenja i zaljubljivanje u fotografiju... Ono kao, deder da vidim sta je blenda, sta je ISo, sta je expozicija i voila za koji mesec nastane jos jedan foto geek.

Potpuno se slazem sa tobom.
Moj prvi digitalni aparat pre otprilike 4 godine, je bio A510, koji je imao i potpuno manuelne komande.
Te manuelne komande, mi na pocetku nisu nista znacile ali su me kasnije privukle da naucim mnogo vise o fotografiji i fotoaparatima.
Iako je moja zelja na pocetku bila cisto skljocanje u Auto modu.

***. Upravo to su bili razlozi zasto sam uzeo A530. Meni se vise svidjao A540 zbog Av i Tv modova, ali ***. u trenutku nije bilo para, no nema veze, jos se vezbam sa M modom 😛 .

Kada sam citao o tome koji aparat da uzmem sve te manuelne opcije su mi izgledale bas cool. Ono, ne moze da skodi da i sam nesto uradim. Sad sigurno 80% vremena provodim u P modu, kada slikam za ozbiljno, a za vezbu experimentisem.

Ja sam uzeo 550 (imao sam i 560 ali dao bratu) i prezadovoljan sam , do sad negde 6-7 hiljada slika je škljocnuo. ja sam se vratio sa mora u aparatu sam imao 450 slika u full rezoluciji i samo dve su možda bile sa malim blurom , sve ostale su vrlo oštre ispale. video sa zvukom u 640X480 sa 30 sličica/s izgleda odlično. blic sasvim zadovoljavajući za slikanje do 3-4 metra.

pozdrav

Kupio sam A550 i pomalo se razocarao zbog osakacenih manuelnih podesavanja. Pre sam imao A75 i poucen tim iskustvom presao na A550. Mislim, dobar je aparat, fine su slike, automatski modovi su mnogo bolji nego automatski na A75 ali... ne bih ga uzeo ponovo.

Neces dobiti neke vrhunske nocne fotke sammim tim sto si ogranicen podesavanjima

edit: lol, vidim da kasnim mesec dana 😀

Poslednja izmena:
pa citao sam... i video da pise ima manuelni mod, video brzina zatvaraca od 1/2000 do 15", f2.6-5.5 itd.

ali nisam ocekivao da se to ne moze podesavati u manuelnom modu 🙁 ustvari, brzina zatvaraca moze tek od 1" pa na vise...

imam A540 i veoma sam zadovoljan aparatom, A550 sam koristio kratko vreme i mogu vam reci da me je blago razocarao. Kvalitet izrade, odsustvo manuelnih komandi sve je losije u odnosu na A540, srecom kvalitet fotografija i video klipova je dobar. Ukoliko mozes da biras odluci se za A610/620 ili A540.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno