Šta je novo?

Canon A540 ili A560?

• Začetnik teme Začetnik teme eki86
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

eki86

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
620
Posto sam planirao da uzmem Fuji F20, ali njega nigde nema, dvoumim se izmedju Canon A540 / A560 !

Canon A540 stariji model, DIGIC II, ima manuelna podesavanja

Canon A560 noviji model, ima DIGIC III, face detection, i 1MP vise (sto mi uopste nije bitno) ...

Koji bi ste Vi uzeli od ova dva aparata, skoro su identicni i cini mi se da je A540 malo kvalitetnije izradjen. Ispravite me ako gresim !
I jos nesto, da li A540 moze da radi sa karticama od 2GB ?

Dakle ...

ma nalazio sam i ja "prodavnice" koje imaju na sajtu, ali nemaju na lageru. zvao sam skoro svuda i niko ga nema.

I jel ima neko misljenje u vezi ova dva Canona iz predhodnog posta, posto Fuji-a ocigledno nema ?

e da zaboravih da napomenem da Canon A540 ima malo losiji ekran ~85.000 pixela, a A560 115.000, da li se to primeti? I video sam da se dosta ljudi zali za poklopac za baterije na A540. Dajte ljudi neki komentar !

Uzmi A560, ako se već dvoumiš, em je noviji model, em je lakši za 15g 😀

resio sam da uzmem A570, izadje mi 220e sa 2gb i torbicom. ima opticku stabilizaciju i manuelna podesavanja, tako da ce mi taj aparat biti dovoljan bar dve - tri godine. i ova cifra mi je maximum maximuma, jos moram da se pozajmljujem 🙂

Mislim da neces pogresiti, svojevremeno sam uzeo A510 pa je onda bilo eh da je malo veci ekran, da ima 30fps ... pa sam ga prodao i morao podosta da doplatim za A710IS 🙂 Kod svake prodaje mnogo se gubi.

pa o tome se i radi, uzeo bih A550 ali ima "mali ekran", pa nema podesavanja, pa onda A560, ali pa on nema stabilizaciju i tako sve u nedogled. Zato cu da uzmem A570 i puna kapa, ima sve sto meni treba. Mada mi smo ljudi i uvek nam nesto hvali i uvek neko ima nesto bolje od nas, nego znas kako kazu " Celavom qrcu i dlake smetaju" ...

pa o tome se i radi, uzeo bih A550 ali ima "mali ekran", pa nema podesavanja, pa onda A560, ali pa on nema stabilizaciju i tako sve u nedogled. Zato cu da uzmem A570 i puna kapa, ima sve sto meni treba. Mada mi smo ljudi i uvek nam nesto hvali i uvek neko ima nesto bolje od nas, nego znas kako kazu " Celavom qrcu i dlake smetaju" ...

Neka te služi sto godina, a ne dve-tri (aparat, ne ovo poslednje što si napisao 😛 ). I ja se merkam za taj A570, deluje mi kao zaista OK aparat za te pare...

Pa i nije mu puno pala cena, s obzirom da je prošlo tačno godinu dana od poslednjeg posta :wave:

U pravu si, ja čekam neku "Ixus akciju" u Metrou, valjda će da bidne tako nešto... 😛

Nazad
Vrh Dno