Šta je novo?

Canon A530

srki_dj

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2006
Poena
304
Imam canon A530 i kad snimam video clip na rezoluciji 640x480 slika cepka.
Da li postoji nekakva opcija da slika bude normalna.
Pokusao sam da smanjim rezoluciju na 320x240 i onda slika ne cepka ali
je kvalitet losiji.
Ako neko zna kako da ovo resim please help

a530 moze da snima samo 320x240 u 30fps,a 640x480 u 10fps i zato ti sjecka... ako si htio da snimas filmove,trebao si da pogledas i to kad si kupovao aparat...

Upravo zbog toga sam pričao svojevremeno da je A540 bolji izbor ako hoćeš da koristiš video mod.

Pa dobro, ipak, od pocetka se znalo da ko je hteo A530 ili A540, nebitno, ne kupuje ga zbog video moda. Sami po sebi su prilicno losi, vec u srednje losem osvetljenju necete nista snimiti, ja sam se prosto iznenadio kada sam to video, mada me ne tangira nesto, tockic je svega 3-4 puta zavrsio na toj stavki :).

Zato su za obične fotke i više nego dobri... :wave:

Kad smo vec kod a530.Kako da ukljucim opciju timestamp da bi se na slikama video datum?
Vidim je u meniju ali je siva i ne mogu da joj pristupim.

Mislim da to radi samo u AUTO modu.

Timestamp na ovom aparatu radi samo u postcard rezoluciji, mislim da se tako zove 1600x1200

Timestamp na ovom aparatu radi samo u postcard rezoluciji, mislim da se tako zove 1600x1200

Imas obican 1600x1200, a i ovaj postcard mode. A ja sam tek sad ukapirao za sta postcard mod zaista sluzi. Ima li jos neku opciju vise, ili neku razliku osim mogucnosti ubacivanja timestamp-a?

Koliko sam ja primetio nema razlike. Da te ne lazem, te modove sam probao cim sam kupio aparat i od tada koristim samo max rezoluciju, bolje zbog cropova

Vrh Dno