Šta je novo?

Canon A530/A540

Overkill je napisao(la):
Imam utisak da se previse placa ime odnosno brand...jeste Canon veliko ime ali ipak...

I ti si otkrio Ameriku... Naravno da se Canon etiketa mora adekvatno platiti. Sa druge strane, kod nas se još dodatno plaća, tako da je disproporcija još veća.

Poređenja radi, S9500 kod Amera je oko 400€, koliko sam našao najjeftinije (500 i neki dolar), a kod nas oko 450€ na najjeftinijem mestu. A520 kad je kod amera koštao oko 120€, kod nas je koštao oko 200, krajem prošle godine. U sličnoj proporciji su i dSLR aparati (350D je ovde 700+€, a kod njih sam našao za 590USD).

Fuji S5600 je tamo 180€, koja nepravda, mada u svakom slučaju mnogo mnogo manje nepravedno nego u Canon slučaju. ;)

Pobogu, pa cene su oduvek bile niže tamo nego ovde, šta te to iznenađuje :) . Pogledaj samo cene brand konfiguracija i politiku otplate, pa će ti biti jasno zašto je u USA jedan PC na 0.2 čoveka :d ...

Poslednja izmena:
Zato kupujte sa ebaya, preko mene :D

Zašto je Canon A520 skuplji od A530, nije bilo tako ranije? Da li se isplati kupiti A530 za 160€ ili postoji bolji za te pare? Negde sam video da A530 snima 640*480 sa 30 fps, downloadovao sam filmic za koj kazu da je sniman sa ovim aparatom i lepo piše u properties da je 30 fps 640*480.

Jel neko probao ova Lensmate cuda za A610/A620? Mislim na adaptere od 52mm i 58mm, tacnije.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Canoni A jesu i dalje najbolji aparati za uchenje, ali mi nije jasno zashto ih svi onda kupuju, jer siguran sam da 90% tih ljudi ne mrdne tochkic sa polozaja AUTO. I ono shto mene nervira kod recimo A620 je to shto su samo brzinu promenili, dok je sve ostalo potpuno isto kao i na svakom prethodnom A. Ajde da su stavili bolji display, oni su umesto toga stavili veci display od A60, ali kvalitet je i dalje isti onaj kao pre 4 godine, shto je uzasno loshe za danashnje standarde. I pored svega toga, A620 se dize u nebesa kao neshto potpuno drugachije.

ih bre i ti ga pretera...ispada da su A620 i A610 isto sto i A60 samo sa vecom rezolucijom...A610 i A620 su prirodan nastavak A serije Canona, sa akcentom na A620 koji je blizi G seriji nego A ( koliko mi je poznato G serija se vise ne proizvodi, gresim ? )

evo isackao sam i text kad su se pojavili A610/620 aparati :

Amstelveen, The Netherlands, 22 August 2005. Canon, a leader in photographic and imaging technology, today announces its latest high performance compact digital still cameras, the PowerShot A620 and PowerShot A610. With 7.1 and 5.0 Megapixels, respectively, the cameras incorporate a host of high-end features normally reserved for G-series PowerShots. DIGIC II processors drive a fast, responsive performance, and – in combination with the cameras’ 4x optical zoom lenses – deliver superior image quality. A wide range of manual, automatic and special scene modes offer flexibility, creative control, and simplicity when required.

The cameras also feature a 2.0” vari-angle LCD, My Colors, and a macro mode that allows photographers to get as close as 1 cm. VGA movies at 30 fps can be created with both models. A complete range of optional accessories, including wide and tele-converters and waterproof case, extends shooting flexibility. A comprehensive software suite is provided as standard. The A620 and A610 are both equipped with a Print/Share button, PictBridge printing as well as ID Photo Print and Movie Print . USB 2.0 Hi-Speed connections provide for high-speed transfer of image data.

"We regard the PowerShot A620 and PowerShot A610 as mini-G cameras – offering G-series performance, but retaining an A-series price," said Mogens Jensen, Head of Canon Consumer Imaging Europe. "With an impressive range of high-end features, these cameras offer photography enthusiasts advanced control and flexibility."

Improved resolution, zoom and image quality

Replacing the popular PowerShot A95, the new cameras have been given a serious performance boost. While the A610 features a 5.0 Megapixel CCD sensor, the A620 boasts 7.1 Megapixels – both delivering image quality suitable for detailed photo prints up to A3 size and allowing substantial cropping without loss of print quality.

Precision Canon zoom lenses in these new cameras follow the design and construction of G-series lenses, with eight elements in seven groups, and incorporating two aspherical elements. The upgrade to a 4x optical zoom provides a 35–140 mm focal length (35 mm equivalent). With a maximum aperture range of f/2.8 (W) to f/4.1 (T), the lenses are impressively bright at the telephoto end. In addition, focusing performance in low light has improved by up to 2-stops, resulting in greater freedom when shooting in dim conditions.

The lenses’ spectral characteristics have been optimised specifically for the configuration of the lens and sensor, providing accurate colours and significantly reducing the chromatic aberrations (such as purple fringing) often found with lower quality lenses.

Advanced processing and focussing

The addition of Canon’s advanced DIGIC II image processor results in faster and more responsive cameras that deliver improved image quality. Focusing time has been cut by around 60%, and shutter lag is negligible at no more than 0.1 seconds. Smooth continuous shooting is now available at approximately 1.9 fps (A620) and approximately 2.4 fps (A610). With DIGIC II’s superior assessment of white balance, colour rendition accuracy is increased.

www.dpreview.com

i da kazem, koristio sam A75 i posedujem A620, osim razlike u rezoluciji, pokretnog ekrana i brzine aparata, razlike u video zapisu ( koji retko kad i koristim ), veceg zooma ( jedva veceg ali ipak veceg ;), i kvaliteta same fotografije, macro-a sa 1 cm udaljenosti, kvalitetnije izrade samog aparata i boljeg objektiva, ova dva modela i nemaju neku razliku ( da ne nabrajam gluposti tipa my colors i mozda jos po neku sitnicu ;) )

pozdrav :guitar:

sa3ani je napisao(la):
ih bre i ti ga pretera...ispada da su A620 i A610 isto sto i A60 samo sa vecom rezolucijom...A610 i A620 su prirodan nastavak A serije Canona, sa akcentom na A620 koji je blizi G seriji nego A ( koliko mi je poznato G serija se vise ne proizvodi, gresim ? )

evo isackao sam i text kad su se pojavili A610/620 aparati :

www.dpreview.com

i da kazem, koristio sam A75 i posedujem A620, osim razlike u rezoluciji, pokretnog ekrana i brzine aparata, razlike u video zapisu ( koji retko kad i koristim ), veceg zooma ( jedva veceg ali ipak veceg ;), i kvaliteta same fotografije, macro-a sa 1 cm udaljenosti, kvalitetnije izrade samog aparata i boljeg objektiva, ova dva modela i nemaju neku razliku ( da ne nabrajam gluposti tipa my colors i mozda jos po neku sitnicu ;) )

pozdrav :guitar:

A Digic II procesor? ;)

naveo je veću brzinu :)

Osecaj pri fotkanju je i dalje isti :)

Mogli su da stave recimo josh tishi objektiv od prethodnih A, a ti dobijesh super testeru :D Mogli su da stave mnogo bolji display, jer to je jedna od bitnijih stavki na aparatima bez viewfindera (ne rachuna se ona rupa :)), i tako neke stvari koje fotku znache :)

btw, macro na 1cm udaljenosti je samo marketing, i vrlo je ogranichene upotrebljivosti.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Na aparatima bez viewfindera (ne rachuna se ona rupa :))
hehehehehehe.... :D :D
driver je napisao(la):
btw, macro na 1cm udaljenosti je samo marketing, i vrlo je ogranichene upotrebljivosti.
True.... Ali zato ako fokusirash na 5-6 cm-a onda je dobro. Bolje ista nego nista.

Ajd da ne jurim po netu, ako neko može da izlista rezolucije ekrana kod A610/620, A530/540 i A700. Ako se ne varam, ovi prvi imaju 115.000 piksela, a ovi ostali? Bilo bi lepo uz to navesti i dijagonalu LCD-a, tako ćemo steći lepu sliku o samim ekranima na ovim aparatima...

thunderchase je napisao(la):
Ajd da ne jurim po netu, ako neko može da izlista rezolucije ekrana kod A610/620, A530/540 i A700. Ako se ne varam, ovi prvi imaju 115.000 piksela, a ovi ostali? Bilo bi lepo uz to navesti i dijagonalu LCD-a, tako ćemo steći lepu sliku o samim ekranima na ovim aparatima...

I nije neko jurenje po netu :)

http://www.dpreview.com/reviews/com...540,canon_a610,canon_a620,canon_a700&show=all

A530 - 1.8" - 77.000 pix - 1/2.5 " - 2 AA - 220 g
A540 - 2.5" - 85.000 pix - 1/2.5 " - 2 AA - 230 g
A610 - 2" - 115.000 pix - 1/1.8" (7.18 x 5.32 mm) - 4 AA - 285 g
A620 - 2" - 115.000 pix - 1/1.8" (7.18 x 5.32 mm) - 4 AA - 285 g
A700 - 2.5" - 115.000 pix -1/2.5 " - 2 AA - 250 g

Poslednja izmena:
Nije mi jasno zashto, ali broj pixela veze nema sa kvalitetom LCDa. Recimo, 1.8" LCD sa 118k pixela na Canonu 20D je 3x bolji od onog na A620, dok je recimo 2" 130k na Nikonu D50 josh loshiji od ovog na 620.

Cene ... to je bar lako:

A530 = 165 €
A540 = 220 €
A610 = 210 €
A620 = 225 €
A700 = 275 €

Cene su u Beogradu ako neko ima nize neka kaze pa da pazarimo :)

grozda je napisao(la):
Cene ... to je bar lako:

A530 = 165 €
A540 = 220 €
A610 = 210 €
A620 = 225 €
A700 = 275 €

Cene su u Beogradu ako neko ima nize neka kaze pa da pazarimo :)

pa ovo su zaista NAJNIZE cene, ja nize nisam video. Dali je PDV ukljucen?

Niko te ne bije po ušima da tražiš fiskalni, zar ne? ;)

Znam ja gde ima:

A610 = 205 €
A620 = 215 €

Ako vas zanima firma, pitajte na PM. Mada većina zna ko je bez konkurencije ;) ...

Videh juche Fujija S5600 za 245€, tako da je greota uzimati neki A :)

Aaaaaaaaaaaaaa, pa šta sad! Skupim pare za A, a sada da skupljam još za taj s5600???? Tako može do sutra. A da ne pominjem da nemam za memoriju. Imam neki CF od 64 što mi skuplja prašinu jer sada svi koriste SD! Samo pare fale! :crash:

Pa stisni se 20e i kupi daleko bolji i upotrebljiviji aparat, ne kupujesh ga svaki dan :)

Boli me uvo, čekam 2007-mu pa ću da vidim šta onda ima!

Hhahah, od tog čekanja nema ništa :) ! Je l' čekaš početak 2007 ili leto 2007, kad cene padaju :) ? Što ne sačekaš kraj 2007 kad će se pojaviti A720, pa da kupiš A700 za 150 evra? I tako u nedogled. Je l' ti treba aparat? Kupi ga sad, inače prođoše trenuci koje si hteo da ovekovečiš ;) ...

Ne želim baš ništa da ovekovečim. Ono što će biti važno tu će da dođe profi fotograf! A što se tiče fotoaparata, treba mi za slikanje bezveze, za wallpapere, za*ebanciju, znate kako je. Sve što želim su strava noćne fotografije. Znači ono bez blica jer noću ne služi ničemu, ali da fotke ispadnu extra super i da se sve vidi.

Na nekim forumima sam pročitao da bi Canon trebao predstaviti nove modele krajem ovog mjeseca. Valjda je prošle godine u to vrijeme predstavio A610 i A620. Ali ti aparati u prodaju izlaze tek mjesec dana kasnije ako se ne varam, a dok im izađu reviewi i padnu cijene treba čekati bar proljeće sledeće godine.

Ma Canon ima da napravi bum sa novim A modelima, bice lepshi font :D:D

Ma samo da pomere one led diode malo dalje od tog "optičkog tražila" i eto boom-a na tržištu!:mad:

A da izprintaju jedno malo srculence pored display-a? Sto bi driver rekao: "Vishe ce ga voleti familija", a sa obzirom da je to mnogima veoma bitno mislim da bi to bio izvanredan potez od Canon-a :D.

Nazad
Vrh Dno