Samo jedan savjet: možda da ipak pogledaš i uporediš A610 sa tim A540. A610 je jeftiniji a i bolji. A540 je skuplji jer je nov, ali mu je početna cijena manja nego što je bila za A610 kad je on izašao, što isto nešto govori. Jedino što A540 ima je 1 megapiksel više, ali na manjem senzoru, s tim da je broj megapiksela bitan (samo) kod izrade većeg formata fotografija. A540 ima veći ali manje kvalitetan displej. Ima dve baterije koje sporije pune blic, autonomija mu je manja nego kod A610.Dandy je napisao(la):Da li se pojavio A540 kod nas? Nešto merkam ovih dana aparate, pa mi on trenutno deluje kao najbolji odnos cena/performanse za ono što meni treba.
U stvari i ja se sada kolebam među njima. Malo me nervira što je A610 veći i teži, a koristi i 4 baterije što je mala nezgodacija. Lakše mi je da nosim 2 nego 4 rezervne baterije, a pošto trenutno stalno nosim A510 sa sobom i na granici je veličine koju mogu da podnesem stalno uz sebe plašim se da će mi A610 biti jednostavno preglomazan.Vader je napisao(la):Samo jedan savjet: možda da ipak pogledaš i uporediš A610 sa tim A540. A610 je jeftiniji a i bolji. A540 je skuplji jer je nov, ali mu je početna cijena manja nego što je bila za A610 kad je on izašao, što isto nešto govori. Jedino što A540 ima je 1 megapiksel više, ali na manjem senzoru, s tim da je broj megapiksela bitan (samo) kod izrade većeg formata fotografija. A540 ima veći ali manje kvalitetan displej. Ima dve baterije koje sporije pune blic, autonomija mu je manja nego kod A610.
Abdee, to sam ja rekao, nije GuruAbdee je napisao(la):Driver je u pravu. Sa jedne strane. Kada imas "pravi veliki" aparat, FX01 je bolje resenje jer se kupuje kao dzepno svakodnevna varijanta ali ako se kupuje jedini aparat A610 je ipak zahvalniji. Ipak ima vise kontrola i bolji kvalitet fotografija.
majka je napisao(la):drajveru a sto onda narucujes F11 kad ti ne trebaju manuelni modovi?
majka je napisao(la):ma, kad se jednom covek navikne na prioritet blende nema povratka na beach, sunny i ostale igrarije.
driver je napisao(la):Malopre sam slikao Gumball sa A610....
driver je napisao(la):...a fotke su prave "digitalske" pa mi uopshte nije bitno da li sam bio na pravoj blendi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari