Šta je novo?

Canon A520u WebCam KAKO???

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Postoji li neki program koji Canona A520 moze da natera da radi kao WebCam i kako se zove tj. pustite link???

sto bi da upropascavas ccd senzor ,nije predvidjen za tu upotrebu..
video sam nekad na netu link za to,dprewiev, canon talk forum je,cini mi se,ali ne preporucuju da se to radi sa fotoaparatima..
idi tamo pa vidi..

u principu mozes to da izvedes i preko tv kartice....ali sto kaze covek to je maltretiranje aparata. sada su web kamere toliko pojeftinile da ti se takav eksperiment uopste ne isplati

I ja sam to radio preko video ulaza, doduse sa a75, ali je problem sto automatski ide u stand by posle nekog kraceg vremena nekoriscenja :wall:

Posle izvesnog (kraćeg) vremena , desiće ti se kvar na aparatu , jer nije predviđen za duži neprekidni rad (pregrevaće se), pa nećeš imati ni f.aparat , a ni w.cam , a znamo svi da čat nekad i potraje :) , ionako se preko net-a slika šalje u maloj rezoluciji i to samo par slika u sekundi , pa će ti dobro raditi i webcam za 15€.

A kako kad se fotka ? Mora da se 'ladi na pola sata ? :)

Ja sam stavio pasivnog zalmana. :D

fanzo je napisao(la):
ionako se preko net-a slika šalje u maloj rezoluciji i to samo par slika u sekundi , pa će ti dobro raditi i webcam za 15€.
Da ali je slika 1000x kvalitetnija nego taj webcam.

U svakom slucaju moze da posluzi ako posedujes vivo ili tv kartu sa video ulazom i naravno zalmana.

Poslednja izmena:
ne bi trebao da se greje ako je samo na AV prikljucen bez da radi i live view displeja

Poslednja izmena:
Ma greje se bre , kad vam kažem !
Kad fotkaš: okineš...pauza...okineš...pauza...itd..i tako ..
uostalom radite šta god vam volja , vaši novci vaša kamera :) , ionako je sve napravljeno da kratko traje...

Alo ljudi pa nije to pegla da se pregreje....
Mislim, kao, ostetice se ccd senzor... idi molim te, a kada slikas onda se ne ostecuje.... Ma vazi.
Samo redovno sipajte ulje i cistite svecice, znate da se svecice jako prljaju kod dizel motora.... :d

Pvezes ga na tv ulaz pa startujes softer aparata pa izaberes display setings pa onda video out na "ON" pa onda kao web cam u programu koji koristis za net izaberes tv karticu kao web cam..

A moze i sa programom koji se zove Camtasia Studio ili neki slican. Znaci pokrenes "Remote Capture Task" iz "Canon Utilities" i Camtasiu. Podesis koji deo desktopa hoces Camtasia da snima, i naravno u opcijama "Enable Live".

Vrh Dno