Šta je novo?

Canon a510

• Začetnik teme Začetnik teme yo!
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

yo!

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2005
Poena
309
Gde kupiti najpovoljnije canon a510 sa garancijom godinu dana?

Samo, ja bih ipak dodao tih 20EUR i uzeo 520

Dobra ponuda je u jednoj foto radnji (ne znam ime) pri kraju Knez Mihailove, prema Kališu, sa leve strane. Mislim da je A510 165€. A520 sa malim Canonovim štampačem za fotke je 20.800 din, možda bi mogao još malo da se istegneš za tu kombinaciju. Ja sam mog A520, nedavno, na kredu platio više od te sume.

Spirit je napisao(la):
Samo, ja bih ipak dodao tih 20EUR i uzeo 520
A sta ce mu vise od 3.2MP? I to je vise nego dovoljno za svaki dan. Kome treba mnogo MP, taj nece da kupuje A520, vec nesto besnije.

Teorija je ispravna, ali ne u ovom sluchaju kada za 15-20€ dobijesh 1mpx...

da ali pitanje je koliko je upotrebljiv taj 1 mpx u praksi?

Teorija je ispravna, ali ne u ovom sluchaju kada za 15-20€ dobijesh 1mpx...

Pre bih dao taj novac na kvalitetnije baterije ili vecu mem. karticu. Razmisljam da uzmem 512. Meni ne treba taj Mp. s obzirom da fotografije ne stampam, vec ih uglavnom drzim na racunaru, pa mi cak ni celih 3.2 nije potrebno u najvecem broju slucajeva.

Kad vec pomenuh baterije, koje mi preporucujete (dopunjive) ? Koji kapacitet baterija je prihvatljiv za ovu upotrebu?

Kupovina CFL po ovoj ceni (pijace, ulica) je velika lutrija. Kada rade, rade odlichno, ali u vecini sluchajeva ce drzati 50 snimaka, bez blica. Poshto A510 troshi samo dve baterije, ne treba se stiskati, i uzeti isti ovaj CFL u nekoj radnji, gde koshta oko 300-400 dinara. Najjeftinija dobra kombinacija za punjach je onaj Vartin po pijacama, ali je spor i treba mu 15 sati da napuni baterije...

yo! je napisao(la):
Kad vec pomenuh baterije, koje mi preporucujete (dopunjive) ? Koji kapacitet baterija je prihvatljiv za ovu upotrebu?

VARTA рула 🙂 Узмеш 4 комада од 2100 ( или 2300 ) mAh, и пуњач за 4 батерије, све заједно не би требало да буде више од 2000 динара. Онда једне стално имаш у резерви, а да држе дуго - држе!

ne ne...... kad se kupuje kod pouzdanog coveka onda je taj rizik sveden na minimum. opet 2300 mAh nisu kineske ko sto je slucaj sa 2200 mAh tj kopije. meni npr lion bat na nikon-u 3700 je 1100 mAh[ali doduse 3.7V] i sa sve blicem i LCD traje oko 150-200 snimaka. ovo sa AA bat je 2x2300 mAh[a510] tako da ono,to je tu negde

Poslednja izmena:
Ima da se kupi proveren komplet - brzi punjach i 4 baterije za 30e, pa ne znam zashto bi se rizikovalo sa buvljachkim baterijama i presporim punjachem za 25e 🙂 Ovaj shto ja imam za 30e, punjach je odvojen od napajanja koje je neshto vece od vecih punjacha za mobilne, a tezak je ko 5 punjacha. Napajanje je odvojeno od punjacha, a punjach ima display i lepo pokazuje koliko su baterije napunjene, i ima mogucnost praznjenja pre pochetka punjenja. Baterije su 2500mAh, napune se za oko 3 sata. Pored toga, u kompletu je i adapter za kola, pa se i u putu mogu puniti. Baterije naravno traju ko lude...

Jos samo da si rekao gde i sta 🙂

e da.... ove bat-C.F.L. ne mogu da se pune strujom jacom od 650-700 mAh. znaci taj brzi punjac u startu otpada u kombinaciji sa C.F.L. bat. ali sa sporijim tj slabijim punjacem mogu. opet to i nije toliko bitno,bitnije je kako posle drze. ja imam te C.F.L.[2300mAh] bat i mogu da kazem da odlicno drze

Prilozi

• DSCN3134.webp
    DSCN3134.webp
    109.6 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Ja sam nabavio "TnB" punjač i baterije i apsolutno sam zadovoljan. Silom prilika sam uzeo baterije od samo 1800 mAh i sa njima napravim oko 160 snimaka što sa blicem što bez. Za više informacija pogledati ovde .

Poslednja izmena:
Ako kupujete na pijaci (aka buvljak) po 100-150 din/kom, CFL savršeno izbegavajte.

Umesto njih uzmite Panasonic NiMh 1800 mAh - 100 din/kom i progledaćete. Baterije za te pare 5x bolje od CFLa - za sa samo 45 min SPOROG punjenja (@550 mA) ispucaju 450 fotki na a60 sve sa blicem (doduše, najslabiji režim) u drive modu (kućni uslovi, Ta ~25 C). Sa full punjenjem (oko 6h) su idealne za niske temperature ili intenzivniju upotrebu blica, a za ovu cenu su savršeni best-buy. 🙂

Da me ne biste cimali na pm (hronično patim od punog inboxa 😀) III red, leva strana. Over & Out.

Camera Battery life, LCD on
(CIPA standard) Battery Used
Canon PowerShot S2 IS 550 shots 2300 mAh NIMH
Fuji FinePix S5200 500 shots 2500 mAh NiMH
Kodak EasyShare P850 250 shots KLIC-5001
Konica Minolta DiMAGE Z6 420 shots 2500 mAh NiMH
Nikon Coolpix 4800 240 shots EN-EL1
Nikon Coolpix S4 290 shots 2000 mAh NiMH
Panasonic Lumix DMC-FZ5 300 shots CGA-S002
Panasonic Lumix DMC-FZ30 280 shots CGA-S006
Samsung Digimax Pro815 500 shots SLB-1974
Sony Cyber-shot DSC-H1 290 shots 2100 mAh NIMH

.
pa za 45 min od mogucih 6h punjenja s tim punjacem kolko je to u % napunjenost bat? ispade a60 bolji od svih navedenih gore

Poslednja izmena:
Nisi obratio pažnju na sve podatke koje sam naveo: drive mod + Flash Compensation na minimumu (M mode) + LCD On. U drive-modu aparat može opaliti dosta više fotki u odnosu na klasični ( i do 2-3x više) u istim uslovima jer radi praktično kraće vremena, a LCD nije toliko vremena uključen (i koji je jedan od najvećih potrošača) + aparat se ne pali/gasi non-stop (što takođe doprinosi bržem pražnjenju) itd... A60 je inače prilična gladnica (+ 4 baterije).

A60 je inache bash mali potroshash...

Vrlo slično isteraju i CFL na A510, pa ne vidim šta je problem kod njih? U principu mi jedan par gotovo do kraja napuni 512Mb SD karticu, bez ikakvih štednji.

S obzirom da A60 ima 4 baterije, a A510 svega dve, uopšte ne vidim po kojoj računici su te Panasonic bolje od CFL?

nidzo, nije problem u CFLu, vec u tome shto ima kopija ili nekih koje su ko zna gde stajale. Ja sam imao 5-6 setova CFLa, svi kupljeni na pijaci, ali poslednja dva su to o chemu prichamo. 50 snimaka maximum...

Ja imam super iskustvo sa C.F.L-om, naravno, kupljenim u radnji... Poslednji komplet koji sam kupio (2500 mAh) je fenomenalan i treba se baš žestoko potruditi da ih isprazniš... U Fuji-ju S5500 traju do besvesti.:guitar: Ovo mi se u jednu ruku dopada, a u drugu i ne. Sa prethodnim kompletom tačno sam znao kada će me izdati i kada je vreme za punjenje, dok sa ovim stvarno izgubim i predstavu kada sam ga punio i kada bi ponovo trebalo, što ume da nekad neprijatno iznenadi na terenu...
Zato se ipak nosi i rezervni komplet, naravno... 🙂

Edit: na pijaci se kupuje samo voće, povrće i ostali zeleniš 😀

Poslednja izmena:
Ja kada sam koristio te baterije za aparat, obavezno sam imao 2 seta, jer nema shanse da predvidish kada ce da riknu iako ih znash u dushu 🙂 A josh sam ko budala kupovao spore punjache, stvarno ne vrede te ushtede od 5 ili 10 evra. Sada pouchen tim iskustvom, koristim takve baterije za blic, i imam 2 seta iako je punjach dovoljno brz za bilo kakvu emergency situaciju 🙂

kolko si ih promenio tih sporih dok nisi presao na brze?

Nazad
Vrh Dno