Šta je novo?

Canon A430 vs. A530

CuBe-O

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
630
OK, znam da je 530-ka ozbiljnija, citao sam specifikacije itd. ali mene zanima da li vredi platiti onih 60-tak eura vise za 530-tku. To jest, zanima me kakve su razlike u praksi

Ja imam 430 i prezadovoljan sam, za ono sto meni treba i za pare koliko sam dao. Video mod je u 640 x 480 10 fps, veoma je jasno ali pomalao secka, a u 320 rezoluciji je u 30 fps i samo malo zamuceniji . Tako da ti ja preporucujem da ne uzmes 530, a ako bas hoces nesto da osetis bitnije,a da opet ne skaces mnogo vise onda razmisli o 540

sto skuplje to bolje

430 mi je nekako ko igracka plastican zaobljen ... licno ne volim taj oblik aparata. ... 530 bi trebalo da je brzi i bolji, plati vise i nema posle da te boli glava :wall:

Tako ja uzeh A510 pre godinu dana kao sta ce mi 30 frejmova pa posle 5-6 meseci ... eh kad bi 510 imao 30 fr. bilo bi super ... i tako ga prodadoh ... ... dodjoh do A540 koji ima sve to ... e onda procitam kako je spor, bolji je 620 al je veliki pa ... pa onda eh kad bi aparat pravio lepe fotke po mraku ... Fuji F10 je jos bolji za nocne uslove a tek F30 ...

Sacekacu da F30 padne na 200 eura.

Sta god da uzmes kajaces se :crash:

Nije tačno, ja samo hoću fotoaparat. Meni je i Samsung Digimax 130 od 1.3 megapiksela bio super. Znači bio bi mi dobar i ***** asmo kad bi imao USB priključak! Nisam razmažen pa da mi sada ništa ne valja. Nekome ne bi bilo dovoljno ni milion dolara, odmah bi tražio da kupi brže, bolje i kvaitetnije avione umesto automobila!

Offtopic P.S. kako me nervira ono "a" u zagradi
Prijavljen(a) kao Worf
pored "Naslov"-a kad se piše post. Napravite nešto što ne liči na obrazac, pa kompjuter je ovo, upišem da sam muško jednom i ne moram da gledam ono "a".

Poslednja izmena:
Grozdo pa sam sebi skaces u rec kazes ,,trebalo bi da je brzi,, ali nisi siguran, ali na to malo je skuplji pa jos malo doguras do preko 100 evrica, a sve se svede na upotrebu (barem kod nas amatera) na 2 do 3 puta godisnje intezivnog slikanja. N.godina, odmori i razna slavlja!

sta je bolje kod A530:

- Veci senzor
- zoom kod A530 pocinje od 35mm pa hvata malo sire fotografije od A430
- 1MPix vise
- vise manualnih podesavanja
- A530 ima digic 2 procesor i USB 2.0 a za 430 nisam nasao podatak

A430 = 135
A530 = 165

Razlika je 30 eura pa mislim da vredi dati malo vise ... ako je novac ogranicenje i A430 je super aparat za tu klasu

A540 trebalo bi da je isti kao A700 samo sto A700 ima 6X zoom. ali sa 6x zoomom stavili su kvalitetnije socivo pa A700 ima bolje fotke i po kvalitetu je kao A610 i 620 (ovo sam procitao, iskusta nemam). zbog baterija (2kom) i 540 i 700 su sporiji od A620 kod slikanja sa blicem

510 je ok znači 530 je...

Ja imam A510 i već me dugo godina služi perfektno,a slike su mu veoma dobre za njegove performanse 3.2MP i 3x optički zum. a A530 ima bolju megapixilažu i bolji zum,tako da... lično ti preporučujem ovaj photo.

AMDeki je napisao(la):
Ja imam A510 i već me dugo godina služi perfektno,a slike su mu veoma dobre za njegove performanse 3.2MP i 3x optički zum. a A530 ima bolju megapixilažu i bolji zum,tako da... lično ti preporučujem ovaj photo.
A510 i A530 imaju isti objektiv što znači i isti zoom. Ako misliš na digitalni zoom, on nije za razmatranje.

Nazad
Vrh Dno