Šta je novo?

Canon 400D kvar

Mespatla

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2008
Poena
330
Devojčin aparat je pao pre nekih deset dana sa visine od jednog metra, objektiv je odmah prestao da daje znakove života, dok telo još uvek ''radi''. Autofokus ne radi, to jest pokušava da fokusira dokle god se pritiska dugme, ali ne uspeva. Do pre par dana se moglo fotografisati sa manuelnim fokusom, ali sada prijavljuje grešku i u tom modu. Šta bi to moglo biti i gde da ga nosim? Hvala unapred na pomoći.

Jesi li probao da li radi sa drugim objektivom? Cisto da znas da li je problem u objektivu ili u telu?

Pozdrav

Da, naravno. Ne radi ni sa tim objektivom sto je došao uz aparat. U telu nešto zvecka, kao da se nešto odvojilo. Ne razumem se u foto opremu, aparat nije ni moj kao što rekoh. Ako neko zna neki ok servis, bilo bi super.

Canon sajt (http://www.canon-europe.com/Support/Consumer_Products/services_locator/index.aspx) kao servisera za DLSR aparate daje:

PIXEL PLUS 3A Group d.o.o.

Profesionalni Foto Aparat, Objektiv, Profesionalni Objektiv, Bliz, Filmski Kompakt Foto Aparati, Digitalni Kompakt Fotot Aparat, Filmski SLR Foto Aparat, Digitalni SLR Foto Aparat, Analogna Kamera, Digitalna Kamera, Foto Printer, Dvogled, Video Projektor

Mihizova 22
11000 Belgrade, SERBIA
Tel: +381 11 3392 844
Fax: +381 11 3392 825
Email: [email protected]

Radno vreme:
ponedeljak-petak: 9.00-17.00
subota: 9.00-14.00
nedelja: zatvoreno

P.S. Nemam nikakva licna iskustva sa njima.
P.P.S. Ako si u Subotici, mozes da probas da nadjes neki servis u Madjarskoj

Srecno

Mozda da probas i ovde - http://www.fotoservisds.com/

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Hvala vam, ako još neko ima predlog neka ga ostavi, posebno ako je imao iskustva sa servisom. :wave:

Imam ok iskustvo sa Pixel Plusom. Popravka baš Canon 400D ali bilo je u pitanju samo zamena jednog stakla i čišćenje.

I kad saznas napisi sta je otislo i koliko kosta popravka ...

Da ne otvaram novu temu, u pitanju je isto Canon. Moj stari PowerShot SX100.
Da li mogu nešto da pokušam tipa da ubacim nov softver ili u servis?

Nov softver ne vredi za lens error. Ta greška znači da je objektiv zaglavljen.

Dugo stoji u fioci i skuplja prašinu. Žao mi da ga bacim, dobre slike je pravio i imam lepih ispomena. Onda servis, ako je nešto mnogo popravka *** ide u kantu, bolje kupiti nov nego ulagati u stari.

Dugo stoji u fioci i skuplja prašinu. Žao mi da ga bacim, dobre slike je pravio i imam lepih ispomena. Onda servis, ako je nešto mnogo popravka *** ide u kantu, bolje kupiti nov nego ulagati u stari.

To je skroz super aparatic 😉 ... odnesi ga u servis, da vidis da li moze da se popravi, i da vidis da tvoj mobilni pravi bolje fotke 😉

Čekaj, ozbiljan si da nokia 808 pravi bolje slike od SX100? Imam fuji T300 koji sam kupio nešto tipa kao za jednokratnu upotrebu jer je kamera na htc bila očaj, nisam hteo da se iz Venecije vratim bez slika, tada je fuji završio posao (od tog trenutka najbolji foto mi je onaj koji je stalno uz mene). Pravio sam test nokia 808 vs fuji T300, 808 je oduvao fuji, kačio sam slike na benč. Sad, SX100 je ozbiljniji aparat od T300.

Poslednja izmena:
Sta po tebi cini ozbiljan aparat ? Njegova velicina ? Zum ?? ... naravno da Nokia pravi bolje fokte, ima 4x veci senzor, canon na iso400 ima sum kao tvoja nokijica na 1600 ... Opet da napomenem da nikada nisam koristio tu nokiju, dok sam sa sx100 slikao dosta, prilicno sam bio zadovoljan, ali su to bila druga vremena 😉

Pod "ozbiljniji" sam mislio da bolje pravi slike od T300. U svakom slučaju odneću u servis SX100. Da nosim u pixelplus ili neki drugi?

Nazad
Vrh Dno