Šta je novo?

Canon 350D ili 20D

DeuS.Mikelle

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2004
Poena
650
Pozdrav,
Dilema mi je sledeca, planiram da uzmem polovan Canon, e sad cene su prilicno bliske kod ova dva modela, 20D je bolji ali i stariji model i njega bi mogao da uzmem sa oko 15k ispucanih slika ( sto ja smatram nije toliko mnogo jer su deklarisani na 100 000 ) oba su navodno kucno koriscena s'tim sto je 350D dosta noviji i ima garanciju par meseci .... Takodje se razmisljam o Nikon-u d40, jer mi se cini da su objektivi za Nikon jeftiniji !
E sad puno bi mi znacilo ako bi neko napisao svoje misljenje i pomogao mi da se odlucim izmedju ovih, za sad sam za 20D 🙂 eto, pozdrav i hvala !

i ja bih gledao pre 20D (bolje telo i verovatno bolji kvalitet fotografija), ako na garanciju ne daješ previše i ako možeš aparat dobro da pregledaš pre kupovine.

polovan aparat je polovan aparat, veće su šanse da će se pokvariti nov uređaj od polovnog. ustvari htedoh reći da kupiš li polovan i ispravan aparat, male su šanse da će nešto poći po zlu samo od sebe, ako do tada već nije. kupuješ li od nekoga koga poznaješ?

nikon d40 bih ipak zaobišao, zbog peripetija sa objektivima.

:wave:

Ne kupujem ni otkoga koga poznajem, ali sa ovim covekom koji prodaje sam se dopisivao preko mail-a, pitao ga za neku zamenu i dao mi je sasvim pristojan odgovor 🙂 verujte ne rade to svi pa mi nekako deluje ok i lepo je napisan oglas... ne stranu to, jedino sto je mali problem ako kupujem 20D on dolazi sa fiksnim 50mm plastik fantastik, svakako bi trebalo kupovati dodatni objektiv ali tek posto skupim pare, e sad po meni je i kit objektiv bezveze pa i nije neka razlika ako ne dobijem 18-55 ( takav je kit valjda ili sta god ).

Jel bi mogao neko da mi da neki savet kod kupovine polovnog Canon-a u ovom slucaju najverovatnije 20D sta da gledam, na sta da obratim paznju ?

20D je deklarisan na 50k okidanja, ali to apsolutno ne znaci nishta, meni je zavesica na njemu prsla na 8k, i posle toga je aparat preshao skoro 100k bez ikakvih problema.

350D nikako ne uzimaj, ne moze se ni po jednoj stavci porediti sa 20D, koji nije jednu, vec dve klase ispred njega. Na njemu nemash shta specijalno da gledash, vidi da nije oguljen ili izlupan negde, jer to znachi da je nemarno korishcen. Moj posle 4 godine kada se obrishe izgleda kao nov.

Nazad
Vrh Dno