Šta je novo?

Cannot delete....

unnamed

Čuven
Učlanjen(a)
18.06.2005
Poena
630
Folder je prazan ali nece da se obrise. Samo izbacuje poruku "Cannot delete
file: Cannot read from the source or disk". Nije virus, nece ni u Total Commanderu
da se izbrise niti iz safe moda, cak nece ni da menja atribute na desni klik. Mislim da
je jedino resenje FORMAT DISK? :crash:

Ne verujem. Probaj sa ovim, pa javi.

Prilozi

• Mboot.zip
    192.1 KB · Pregleda: 87
Ajde probaj prvo lepo iz Nero-a da ga obrises. Meni je Nero obrisao fajl koji nista zivo nije moglo da obrise.

Khm... Izgleda da si preveo moj sig sa nekog drugog foruma. :D

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novi thread, meni takođe neće da se obriše folder kkl. Evo screenshot-a:

Idite u safe mode pa odatle probajte da izbrisete,tako je najjednostavnije...

Ronnie Coleman je napisao(la):
Da ne otvaram novi thread, meni takođe neće da se obriše folder kkl. Evo screenshot-a:

Tesko da ces da obrises system volume information. To je windows-ov sistemski folder. Privilegije na njemu ima samo user System. Ako vec hoces da ga brises (ja licno nisam probao i ne zelim), ako si na XP-u prvo treba da ubijes simple file sharing (windows explorer, tools, folder options, view), zatim desni klik na system volume folder pa properties, kartica security, pa na add dodas svog user-a, das mu sve privilegije, pa brisi.

Pozdrav

Za brisanje koristim Cyber Scrub.

doggy je napisao(la):
Tesko da ces da obrises system volume information. To je windows-ov sistemski folder. Privilegije na njemu ima samo user System. Ako vec hoces da ga brises (ja licno nisam probao i ne zelim), ako si na XP-u prvo treba da ubijes simple file sharing (windows explorer, tools, folder options, view), zatim desni klik na system volume folder pa properties, kartica security, pa na add dodas svog user-a, das mu sve privilegije, pa brisi.

Pozdrav
Ne vredi. Znam da mi drug nešto menjao sa PartitionMagic-om, i pri pravljenju particija ostao je taj kkl folder...

U safe mode, command prompth only, pa rmdir /S /Q

NTFS-Pro bootabilan sa diskete: čisti i ne razmišlja

zokish je napisao(la):
NTFS-Pro bootabilan sa diskete: čisti i ne razmišlja

Jer imas link za ovaj NTFS-Pro?

Nista nije pomoglo, ni Nero, ni killBox, ni Unlocker, ni Mboot...
izgleda da cu morati da naviknem da zivim sa djubretom......
:crash:

Prvo uradite u Command Prompt-u chkdsk c:/f , ili vec koje particije trebate, onda restart i onda brisite fajl. Kad se izgubi i-nod za fajl, onda se on i ne moze obrisati, ili kad ga drzi neki proces, aplikacija.... Sa chkdsk se sredjuje tabela i taj fajl ponovo dobija svoj i-nod, ili se reparira struktura fajl sistema i onda mozete obrisati sve.
Kod Ronnie Coleman-a je stvar sto si ti verovatno spajao particije i onda si celu particiju sa System Volume Information folderom prebacio u drugi folder (tako to radi Partition Magic) i sad se zbog dozvola, ko sto rece doggy, ne da izbrisati. Uradi chkdsk, pa probaj. Uvek sam uspeo da obrisem neposlusne foldere ili fajlove ovako, a evo jos jednog malog programa koji nadjoh u svom instalu, mada ga nisam probao.

Prilozi

• 100 posto brise fajl.zip
    133.3 KB · Pregleda: 68
Izgubio sam link, ali mogu da ga pošaljem via mail (pm), nije veliki.
+ pogodnost čita ntfs particiju kao iz DOS-a.

za brisanje tih fajlova-foldera koji odbijaju da se obrisu koristim
sledecu caku
otvorim process explorer - zamena za task manager mnogo je bolji
idem na find handle i tamo ukucam ime koje zeza
onda kliknes na close handle i zatim brisanje sasvim normalno radi

pozdrav
nexus

Nexus je napisao(la):
za brisanje tih fajlova-foldera koji odbijaju da se obrisu koristim
sledecu caku
otvorim process explorer - zamena za task manager mnogo je bolji
idem na find handle i tamo ukucam ime koje zeza
onda kliknes na close handle i zatim brisanje sasvim normalno radi

pozdrav
nexus
to isto radi Unlocker, samo jednostavnije: desni klik na fajl, pa Unlock i to je to :)

Ma nije moglo da se obrise. Prebacio sam bitne stvari i formatirao. Nijedan od programa nije hteo da ga obrise jer su svi izbacivali da brisem nepostojeci folder cak i posle defragmentacije, bezveze..

Hvala Puno Za Ovaj "Unlocker"

Rijesio je moj problem i ostace u mom racunaru zapisan zlatnim slovima!!!
Hvala jos jednom onima koji su ga predlozili....

Da rehabilitujem ovu temu, kako ne bih otvarao novu, nadam se da je ok.
Verovatno svima poznat problem - You'll need to provide administrator permission to delete this folder

Probao sam sve sto sam znao, nalazio sve moguce tutorials, ali nece. Imam 60-70gb koji ne sluze nicemu na particiji, ali ne mogu ih izbrisati. Brisao sam i rucno na kraju, ali ni tada nece sve otici, probao sam i neke programe, kao vec pominjani "Unlocker" ali ogroma vecina je prezivela. Isao sam i na, kao sto rekoh, rucno brisanje foldera, od kraja do maticnog, menjao "permissions", ne znam sta nisam. Ima li nekog resenja za ovo?

Napravi Sergei Strelec butabilni USB Windowsa PE, pa onda iz tog live sistema pobriši sa harda šta si želeo...

Probao. ovo nije hard, ovo je eksterni disk na kojem su ostali nepotrebni programi koji naravno ne rade. Upravo sam iskombinovao prebacivanje na admina, pa posle jedan po jedan fajl iz maticnog (to bi trajalo vekovima), plus Unlocker. Obrisao je nesto, traje dugo, nadam se da cu uspeti.
Hvala u svakom slucaju. Ako ne obrise, otvoren sam za jos predloga

Ako je eksterni disk, prebaci negde ono sto ti je potrebno sa njega, formatiraj disk, pa vrati nazad potrebne fajlove...

Probaj sa ovim. Dodaje u right click menu komandu da stavis sebe kao vlasnika folder-a.

Prilozi

• Take_Ownership_to_context_menu.zip
    1.4 KB · Pregleda: 5
Nazad
Vrh Dno