Šta je novo?

Caller ID

Pajlo

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
304
Dali neko zna sta treba da radim da bi mi proradio caller ID na telefonu Panasonic KX TCD150, u telekomu kazu da su aktivirali, ali neradi ???????

Ti ne trebas nista da uradis (imam kt tcd540)...

Cim su ukljucili CID u telekomu,automatski je proradio i na fiksnom telefonu (a i na racunaru posto imam cid software)....

Na samom telefonu nisam nasao nikakva podesavanja,tako da bi sve trebalo automatski da radi....

Verovatno si naleteo na model za rusko trziste.Ortak je imao isti takav problem, doduse sa zicnim telefonom(nisam siguran za oznaku telefona).

Poslednja izmena:
Twix je napisao(la):
Ti ne trebas nista da uradis (imam kt tcd540)...

Cim su ukljucili CID u telekomu,automatski je proradio i na fiksnom telefonu (a i na racunaru posto imam cid software)....

Na samom telefonu nisam nasao nikakva podesavanja,tako da bi sve trebalo automatski da radi....

MAJKE TI KOJI IMAS MODEM ,POSTO JA NEMA SANSE DA PODESIM NA KOMPU.
PROBAO SAM SA 4 MODEMA KOJA PODRZAVAJU CID I NISTA

saskons je napisao(la):
mora i modem da ti podrzava CID

saskons je napisao(la):

Dok sam imao desktop imao sam neki USRobotics Interni (pci), a na laptopu sad imam Agere ac'97 (mislim da je integrisan)......na oba radi normalno, na bilo kom programu za CID.

Jesi li ti 100% siguran da su ti to ukljucili u Telekomu???

Twix je napisao(la):
Dok sam imao desktop imao sam neki USRobotics Interni (pci), a na laptopu sad imam Agere ac'97 (mislim da je integrisan)......na oba radi normalno, na bilo kom programu za CID.

Jesi li ti 100% siguran da su ti to ukljucili u Telekomu???

PA NARAVNO NA FIKKSNOM MI SVE LEPO RADI....AL NA MODEMU ....MALO SUTRA

Koje programe koristis?

Neke sitne i besplatne,koliko se secam zove se callerid,i ima jos jedan (sad sam na poslu,a na kucnom hdd-u su mi instalacije,pa cu videti).....

Čekaj, jednu stvar nisi definisao, ako imaš ISDN liniju trebalo bi da je telekom uključio ID, ako nemaš onda moraš da okreneš 9813 (ako se dobro sećam ili zovi 988 pa pitaj za broj) i da im naglasiš da želiš da ti uključe identifikaciju. To se plaća nekih 30 ili 40 dinara dodatno mesečno. Uključe ti u toku dana.
Ako ovo nisi uradio onda nema šanse da ti radi identifikacija

zet ima isti tip telefona ali nema caller id(verovatno zbog toga sto je za neko drugo trziste...).zvao je ove u videofon-u i rekli su mu da mora nesta dodatno da se ugradi. www.videofon.co.yu

ja licno koristim panasonic telefon i samo sam zamolio u telekomu da mi aktiviraju Caller ID i to je bilo to

A da li vam se ID ispisuje odmah sa prvim zvonom ili kao kod mene oko treceg zvona? Dotle samo pise Dolazni poziv. Nervira me.

Meni ispise odmah (panasonic kx530 i valjda 500),dok kod drugara koji je 2 ulaza od mene nekad nakon drugog zvona,nekad ne izbaci u opste (i ako onaj koji zove ima dig. centralu),a nekada odmah....

Tu su valjda malo petljavine sa centralama i ostalim skalamerijama...

Vrh Dno