Šta je novo?

Call Of Duty WWII (2017)

Jeste li čuli za sindrom tople Koka Kole? To vam je ono kada ste ceo dan u nekom poslu, rintate kao magarac i na putu kući se setite da imate flašu Koka Kole. Raspoloženje naglo raste, gotovo da ste dotrčali gajbi i onda šamarčina. Flaša je ostala na stolu, a koca je mlaka. Sam(a) sebi psuješ sve unazad 12 kolena dok točiš penušavo piće u čašu. Konačno popiješ i kažeš sebi, jeste lepo ali nije to to. haha review za cod u novinama

Hteo sam da probam kako izgleda u 4k sa HDR-om ali ispada da ne moze HDR na Win 7, vec mora Win 10. Da li ovo moze nekako da se zaobidje?

Kako igra odmice,nekako mi je sve bolja i bolja,pogotovo graficki....stvarno prija ambijent posle svih ovih zadnjih futuristicko/svemirskih CoD-ova.....

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Jeste li čuli za sindrom tople Koka Kole? To vam je ono kada ste ceo dan u nekom poslu, rintate kao magarac i na putu kući se setite da imate flašu Koka Kole. Raspoloženje naglo raste, gotovo da ste dotrčali gajbi i onda šamarčina. Flaša je ostala na stolu, a koca je mlaka. Sam(a) sebi psuješ sve unazad 12 kolena dok točiš penušavo piće u čašu. Konačno popiješ i kažeš sebi, jeste lepo ali nije to to. haha review za cod u novinama

Hahahahha nisam odavno nesto bolje procitao :D

Kako igra odmice,nekako mi je sve bolja i bolja,pogotovo graficki....stvarno prija ambijent posle svih ovih zadnjih futuristicko/svemirskih CoD-ova.....

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

U pravu si, delim mišljenje, prve misije nekako ništa posebno,male mape, nekako sivilo i muljavo, a posle ide sve bolje i bolje, zadnje 4-5 misije mape veće, grafika malo bolja, pucačina do koske ko voli taj stil.
Razmišljam da je obrnem još jednom.

Kolko su glumci dobro uradjeni neverovatno. Josh Duhamela je skoro svako od pre znao pa ga brzo prepozna.
Zavrsavam na samom pocetku bunkere i pojavljuje se lik (Joseph Turner - Jeffrey Pierce) mislim da znam ko je ali ne verujem reko tripujem sigurno. Sinoc odlegao 3 sezonu serije Bosch pa mi deluje identicno glumcu koji glumi jednog od vojnika u seriji. Odem na IMDB i ladno on, neverovatno dobro odradjeno.

P.S. slazem se definitivno je ovo doba (WW2) najbolje za pucacinu (lezi ta atmosfera), poslednji koji sam obrnuo tacnije sasuo vremena u njega je bio 4 posle toga nekoliko nivoa i delete.

Poslednja izmena:
Odusevljen sam kampanjom,nisam se ovako naigrao jos od MW2 :D

Sent from M2Note

Samo mi zvuk nije nesto, nekako su mi prosli COD-ovi bili "glasniji"... Sve ostalo je vr', pogotovo cut scene i glumci

Ja sam kupio igru, cekam samo da kupim novi laptop ili graficku u narednih nedelju dana kako bi mogao da pokrenem igru. Jel probao neko igru sa 4GB ili 6GB RAM-a?

Ja imam 4gb i samo mi kad pokrenem kaze da imam manje nego sto igra zahteva i pita me da li sam siguran da hocu da je pokrenem.Radi sve savrseno.

Sent from M2Note

ja sam probao sa 6, katastrofa. zato sam isto vece porucio jos 2gb.

Kampanja ok, dobra.
Zombiji odlicni, korak ispred onih u Waw-u.
MP djubre kao i sve posle Waw-a, donekle mw2.

Cod vise voli jacu grafiku, evo ja trenutno cepam na fenomu 960T 8gb rama i 1050ti 4gb. Sve je stock, nista otkljucano i klokovano, narokao sam detalje maltene sve na on, osim nekih sitnih detalja kao sto su cache sun shadows(tako nesto bese) sa obavezno iskljucenim vsync-om( jer mi u nekim scenama lockuje fps na 30 kad je guzva na ekranu itd.) Fps varira od 45 do 80 sve zavisi... Preloading shaders je na on, koliko sam ja provalio u praksi sa cod, ako se ne ukljuci hoce da stuca u toku igre, ovako u toku ucitavanja nivoa on preloaduje i sve radi smooth.

Sent from my iPad using Tapatalk

Za 100 eura, ima sadrzaja koliko za jedan slobodan dan igranja. Interaktivni film, gde je deo akcije ostavljen igracu tako da moze da menja nivo tezine :/. ok, nije losa prica, Na stranu tehnikalije, ostavljeno je gomila podesavanja da bi igra bila igriva. Svakako gomile animacija rusenja zgrada i detaljnih tekstura. Ne volim da kupujem igru zbog toga. Nesto pre sam odigrao Far Cry, i 3 i 4 i Primal. neki uzimaju i po mnogo sati, pa i dana, pa i kad se zavrsi kampanja ostaje toliko misija koje su podesene da treba mnogo mozganja i planiranja da bi se zavrsile, cak i ako nije MP ostavlja dovoljno sadrzaja da bude na disku jos dugo dugo vremena, za manje od 50 e..

Kaze F.Majkic u opisu igre
"Sa druge strane, na zapadnom frontu su se, nakon uspešnog iskrcavanja Saveznika, Nemci povukli 500 kilometara na istok, prepustivši Pariz i mnoštvo gradova faktički bez borbe. Ogroman kontrast, ali o tome nekom drugom prilikom."
Malo je reci koliko je ovo neistinito!

Izvinjavam se na offu...

Ja bi trebalo pocetkom sledece nedelje da konacno krenem da igram igru. Do sad sam odgledao dosta multiplayer gameplay-a i dosta me podseca na Call of Duty Modern Warfare 3 u koji sam ulozio preko 50 sati, samo mi se cini da je mnogo veci grind, jer za razliku od MW3 ima klase(divizije) za koje izgleda da mora sve pojedinacno da se otkljucava.

Kaze F.Majkic u opisu igre
"Sa druge strane, na zapadnom frontu su se, nakon uspešnog iskrcavanja Saveznika, Nemci povukli 500 kilometara na istok, prepustivši Pariz i mnoštvo gradova faktički bez borbe. Ogroman kontrast, ali o tome nekom drugom prilikom."
Malo je reci koliko je ovo neistinito!

Izvinjavam se na offu...

hahaha, ok :D
nisam znao da je cod smesten u fantasy setting
bolje bi bilo da su imali taj neki wolfenstein osvrt na ww2, ne bi bilo nikakve frke

Američko poimanje drugog svetskog rata i jeste fantasy setting. Pobedu nad rezervistima i nad nemačkim vođstvom zaduženim za zapadni front, čiji je koncenzus uglavnom bio da je bolje da Amerikanci stignu pre Sovjeta, pretvorili su u mit po kome su oni najzaslužniji za okončanje rata.

Mada da su Sovjeti oslobodili čitavu Nemačku i delove još nekih zapadnoevropskih zemalja, što bi i bio slučaj da su nemačke elitne divizije bile podjednako raspoređene i motivisane na oba fronta, WW2 bi se verovatno brzo pretvorio u rat protiv komunizma, za čega se recimo V. Britanija (Čerčil) otvoreno zalagala, samo što nije imala zainteresovanih partnera za dalje ratovanje, onako bi sigurno imala.

Videlo se protiv Japana kako to izgleda kada se bore protiv motivisane i organizovane vojske, bez atomskih bombi godine bi prošle pre nego što bi ih slomili, a možda i nikada, mrcvarili bi se više nego u Vijetnamu i Koreji.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Poslednja izmena:
Američko poimanje drugog svetskog rata i jeste fantasy setting. Pobedu nad rezervistima i nad nemačkim vođstvom zaduženim za zapadni front, čiji je koncenzus uglavnom bio da je bolje da Amerikanci stignu pre Sovjeta, pretvorili su u mit po kome su oni najzaslužniji za okončanje rata.

Mada da su Sovjeti oslobodili čitavu Nemačku i delove još nekih zapadnoevropskih zemalja, što bi i bio slučaj da su nemačke elitne divizije bile podjednako raspoređene i motivisane na oba fronta, WW2 bi se verovatno brzo pretvorio u rat protiv komunizma, za čega se recimo V. Britanija (Čerčil) otvoreno zalagala, samo što nije imala zainteresovanih partnera za dalje ratovanje, onako bi sigurno imala.

Videlo se protiv Japana kako to izgleda kada se bore protiv motivisane i organizovane vojske, bez atomskih bombi godine bi prošle pre nego što bi ih slomili, a možda i nikada, mrcvarili bi se više nego u Vijetnamu i Koreji.

Sent from my MI MAX using Tapatalk
1. Kaze se i pise konsenzus, barem sa ove strane juznoslovenskog jezika.
2. Istine radi treba reci sledece - Amerikanci nisu dobili II sv rat, niti je njihovo medijsko poimanje istog tacno, tj to je samo jeftina USA propaganda za domacu upotrebu. Istine radi, ni ovo sto si ti napisao nije tacno. To je jeftina ruska propaganda, takodje samo za domacu upotrebu, koja zaboravlja da spomene da je 60% sovjetske vojne neborbene opreme i oko 30% borbene opreme i materijala, doslo iz SAD. Na zapadnom frontu su ratovale mnoge elitne Wafen SS pancer divizije, iskusne jedinice sa ruskog i italijanskog fronta, koje su nanele teske gubitke saveznickim snagama.
3. Takodje istine radi treba reci da je saveznicko sistematsko bombardovanje vojne i svake druge industrije u velikoj meri smanjilo sposobnost nemaca za vodjenje rata, primoravsi ih da prakticno od polovine 1943 iole ozbiljniju proizvodnju premeste ispod zemlje. Bombardovanje rumunskih naftnih polja, glavnog izvora nafte za Nemce, tokom celog rata, takodje je znacajno smanjilo borbenu moc Nemacke.
4. Istine radi, najveci deo zrtava i zasluga za pobedu nad nacistima u Evropi su podneli Rusi, to samo lud covek ne vidi, 9/10 nemackih vojnika je poginulo na istocnom frontu, ali prica kako su na zapadnom frontu ratovali nemacki skauti i penzioneri a na istoku nemacki superheroji, jednostavno nije istina.
5. Istine radi, teorija kako bi Sovjeti oslobodili celu Nemacku i veci deo Zapadne Evrope da su nemacke divizije po kvalitetu i brojcanosti bile jednako rasporedjene na oba fronta, spada u Ruski fantasy settings, opet iz iste propagandne masinerije, sto naravno nema nikakve, ali bas nikakve osnove u stvarnim istorijskim desavanjima.
6. Japan drzati van price, ta armija od kraja 1943 vise nije bila sposobna za bilo kakav strategijski domet (osim prodora u jugoistocnoj Kini, a i to je kratkog dana, najvise zahvaljujuci unutarkineskim podelama), a o disciplini, motivisanosti i obucenosti nema price, u medjuvremenu su svi takvi izginuli.

jos jednom, sorry za off

Poslednja izmena:
2. Istine radi treba reci sledece - Amerikanci nisu dobili II sv rat, niti je njihovo medijsko poimanje istog tacno, tj to je samo jeftina USA propaganda za domacu upotrebu. Istine radi, ni ovo sto si ti napisao nije tacno. To je jeftina ruska propaganda, takodje samo za domacu upotrebu, koja zaboravlja da spomene da je 60% sovjetske vojne neborbene opreme i oko 30% borbene opreme i materijala, doslo iz SAD. Na zapadnom frontu su ratovale mnoge elitne Wafen SS pancer divizije, iskusne jedinice sa ruskog i italijanskog fronta, koje su nanele teske gubitke saveznickim snagama.
3. Takodje istine radi treba reci da je saveznicko sistematsko bombardovanje vojne i svake druge industrije u velikoj meri smanjilo sposobnost nemaca za vodjenje rata, primoravsi ih da prakticno od polovine 1943 iole ozbiljniju proizvodnju premeste ispod zemlje. Bombardovanje rumunskih naftnih polja, glavnog izvora nafte za Nemce, tokom celog rata, takodje je znacajno smanjilo borbenu moc Nemacke.
4. Istine radi, najveci deo zrtava i zasluga za pobedu nad nacistima u Evropi su podneli Rusi, to samo lud covek ne vidi, 9/10 nemackih vojnika je poginulo na istocnom frontu, ali prica kako su na zapadnom frontu ratovali nemacki skauti i penzioneri a na istoku nemacki superheroji, jednostavno nije istina.
5. Istine radi, teorija kako bi Sovjeti oslobodili celu Nemacku i veci deo Zapadne Evrope da su nemacke divizije po kvalitetu i brojcanosti bile jednako rasporedjene na oba fronta, spada u Ruski fantasy settings, opet iz iste propagandne masinerije, sto naravno nema nikakve, ali bas nikakve osnove u stvarnim istorijskim desavanjima.
6. Japan drzati van price, ta armija od kraja 1943 vise nije bila sposobna za bilo kakav strategijski domet (osim prodora u jugoistocnoj Kini, a i to je kratkog dana, najvise zahvaljujuci unutarkineskim podelama), a o disciplini, motivisanosti i obucenosti nema price, u medjuvremenu su svi takvi izginuli.

jos jednom, sorry za off
+1

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Ma daj šta bulaznite,da ni bilo Starog i Rusi i Ameri bi bili nemački radnici :p

Vratite se na temu...

jos jednom, sorry za off

Koliko je bilo panzer divizija i brigada pri kraju rata na zapadnom frontu, a koliko na istočnom? Koliko tenkova na jednom, koliko na drugom u završnici rata?

Gde su bile najelitnije panzer divizije?

Koliko tenkova je izgubljeno na zapadnom, a koliko na istočnom frontu?

Tu se svaka priča završava.

Za one koji žele malo više da se udube u tu priču "Fire Brigades: Panzer Division 1943 - 1945" od Nevenkina.

Osim Hitlerove ofanzive u Belgiji, za čega nije imao podršku vojnog vođstva i zbog čega je pokušan poslednji pokušaj njegovog "sklanjanja" od strane istog, ozbiljnije akcije na zapadnom frontu jednostavno nije ni bilo. Nekako su ga ipak ubedili da je to besmisleno, te je povukao oklopne divizije iz Belgije i poslao ih na istok, tačnije u Budimpeštu.

Poslednja izmena:
Moraces jos mnogo knjiga da procitas, mnogo, a ne da se bavis jeftinom propagandom bilo koje strane. Smesno je koliko ti imas uske poglede na svet!
*****ska americka propaganda kako su oni pobedili maltene sami naciste ima svog pandana sa Ruske/Sovjetske strane, kako zapadni saveznici maltene nisu omirisali barut. Obe price tu totalni BS, ali totalni.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno