Šta je novo?

Call of Duty: Modern Warfare 3

Nigde nisam video toliko hejta za Cod nego ovde, ne mogu da verujem da stalno pljujete po tom serijalu, bas me zanima zasto?
Nedostaje vam nesto: prica , grafika , akcija , realnost , nanosuit , frostnova, fireball , lightsaber sta?
Samo kukate kako je sve isto, kako to ne valja , kako je to za decu, jednostavno nista konktretno niste rekli.
Kako zamislite da se nesto napravi novo i da se izmisli nesto , a da to nije do sada vidjeno, pa sve vec postoji, pogledajte knjige,filmove,serije,bilo sta, sve je copy-paste.
Ako ne valja kao sto pricate, pa zar nije bolje da izlazi svake godine, i da odigrate jednu kampanju (koja je kratka, i "ne valja") ,i igrate multiplay godinu dana(koji opet "ne valja") nego da jedan tako "los" naslov toliko traje?
To vam je isto kao sto pljujeto po Win-u, ne valja ovo-ono, ma krsh, a koja je alternativa Linux? ma daj i koliko ga njih koristi? i na njemu radi sve? kako da ne
Tako vam je i sa Cod-om, jednostavno je najbolja igra u svojoj kategoriji, jer nema ni konkurenciju.
Probajte nove naslove tipa Arma 2,Operation Flashpoint,Sniper: Ghost Warrior... i to kao valja?

Cod UO je najbolji multiplay od WW2,a COD4 od MW-a u serijalu (COD BlcOps, nisam igrao)

Pozdrav

Poslednja izmena:
Iju, spomenuo si Armu, sad ce da te lincuju objasnjavajuci ti kako nemas pojma sta je igra sa gotovo nemogucim bagovima. :D Najveci problem "filozofa" ovde je nedostatak objektivnosti i prevelike zelje za koje i oni sami znaju da nece da im se ostvare ako kapiraju trenutno stanje gaming industrije. Inace, slazem se sa textom koji si skrstio, meni je svaki cod bio odlican, sem mw2 koji mi je bio mlak, tako da cu i ovaj definitivno igrati u single playeru ma koliko prica bila za "mlakonje". And I concur i ovo sto kazes za multi, mada uveliko ocekujem ukljucenje nekoga ko ce sa svojim strucno engleskim (minus gameplay) fazonima da objasni kako je to sve ultra lako i glupo i stoga nema svrhe igrati, vec treba cekati igre koje veze nemaju sa cod stilom igranja...

Nigde nisam video toliko hejta za Cod nego ovde, ne mogu da verujem da stalno pljujete po tom serijalu, bas me zanima zasto?
Nedostaje vam nesto: prica , grafika , akcija , realnost , nanosuit , frostnova, fireball , lightsaber sta?
Samo kukate kako je sve isto, kako to ne valja , kako je to za decu, jednostavno nista konktretno niste rekli.
Kako zamislite da se nesto napravi novo i da se izmisli nesto , a da to nije do sada vidjeno, pa sve vec postoji, pogledajte knjige,filmove,serije,bilo sta, sve je copy-paste.
Ako ne valja kao sto pricate, pa zar nije bolje da izlazi svake godine, i da odigrate jednu kampanju (koja je kratka, i "ne valja") ,i igrate multiplay godinu dana(koji opet "ne valja") nego da jedan tako "los" naslov toliko traje?
To vam je isto kao sto pljujeto po Win-u, ne valja ovo-ono, ma krsh, a koja je alternativa Linux? ma daj i koliko ga njih koristi? i na njemu radi sve? kako da ne
Tako vam je i sa Cod-om, jednostavno je najbolja igra u svojoj kategoriji, jer nema ni konkurenciju.
Probajte nove naslove tipa Arma 2,Operation Flashpoint,Sniper: Ghost Warrior... i to kao valja?

Cod UO je najbolji multiplay od WW2,a COD4 od MW-a u serijalu (COD BlcOps, nisam igrao)

Pozdrav

LOLOLOLOL. :D

codmw3.jpg

http://media2.shopto.net/shopto/newsletter/Newsletter417/codmw3.jpg

Preorder

http://www.shopto.net/page.php?page...m_medium=E-mail&utm_campaign=Modern+Warfare+3

Znam kako ce vam zvucati ovo, i znam da cemo svi skoro igrati, ali mw3 isto toliko znam da nista novo nece doneti u mp, sve po starom, e da i nadam se da gresim

Pozdrav

Iznecu svoj subjektivan stav, odnosno obrazlozenje zbog cega mi je ceo serijal postao smesan nakon COD4.

Pretpostavljam da vecina ovde ima slicno misljenje jer su neke stvari I suvise ocigledne da bi se objasnjavale pa je lakse odgovoriti sa jednostavnim LOL ;)

Sto se tice single playera prvi i drugi deo su briljirali jer je stil koji su furali odlican za ww2 okruzenje i doprinosi atmosferi. Kad kazem stil mislim na pustanje masovnog broja neprijatelja da se ko obezglavljeni daju u juris ka igracu uz silne neprecizne, ali ubitacne eksplozije na sve strane.

Multiplayer mi je oduvek bio bitniji i od SP i u mojim ocima ima vecu ulogu u oceni kvaliteta celokupne igre. Tu je cod briljirao sa svojom mehanikom koji je zahtevao dobar reflex i "skill" jer je oruzje bilo sa dosta trzaja (recoil) i postojale su bolt-action puske. Takodje su uneli novine tipa bacanja granate na dugme i nisanjenje preko nisana.

Cod4 se u sp odlikuje tipicnom pro-americkom bljuvotinom od price, skriptovane masovne borbe ne odgovaraju toliko modernom okruzenju, ali su misije raznovrsne i odusevila me ona u Pripijatu recimo.

Multiplayer cetvorke je bio solidan. Puske su dosta preciznije, ali postoji kolko tolko trzaj (sem na m4a1 koja se ponasa ko laser). Perkovi i ostala cudesa su na momente preterana ali uglavnom doprinose zabavi. Takodje su dobro osmislili modove igranja pa je recimo search and destroy dobro "legao" CS veteranima. Dedicated serveri su osigurali dobar ping, a modovi uticali na porast popularnosti kompetitivnih meceva (clan warovi, lige itd.).

WaW je nekako blag pokusaj i cist plagijat mw2 u svakom pogledu, cak se ni puske ne ponasaju onako dobro kao u kecu i dvojci, MP je bukvalno reskinovan cod4 multi. Ovaj naslov je bio djene djene ali nista specijalno.

Sve ostalo posle toga je krsh neopevani, stancaju jedno te isto sa dodatkom maloumnih gluposti, kicha i shunda. Osecaj dok se igra je ko na grand show-u, sve nesto sljasti, nagrada za svaki prdez i ispaljeni metak, oni izazovi postaju dosadni i repetitivni, puske, usled uticaja konzolitisa postaju ubitacno precizne i svaka skida sa par metaka (lencuge tako ne moraju da se trude i da balansiraju). Ne postoje dedicated serveri, citeri haraju i igranje postaje frustracija.

Black ops nisam ni probao, nije vredno ni piratizovanja.

Ti konkretno uporedjujes mainstream fps sa simulacijama, a to nema veze s mozgom. Sto nisi spomenuo recimo battlefield serijal, a narocito bad company 2?

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Ja bi vise voleo da su napravili malu pauzu sa ovim modernim cudesima i vratili se na kratko korenima WWII. Ili mozda rezonuju da su na tu temu "obradili pricu" pa sada izmisljaju to sto izmisljaju.

Ti konkretno uporedjujes mainstream fps sa simulacijama, a to nema veze s mozgom. Sto nisi spomenuo recimo battlefield serijal, a narocito bad company 2?

Nisam ga spomenuo jer nisam jos stigao da probam, a ne zelim da pricam o stavrima koje ne znam.
btw BF BC2 mi deluje kao jedina alternativa koja vredi,a u onoj listi zaboravio sam Medal Of Honor.

Sto se tice americke propagande koja je 100% zastupljena u COD serijalu, mislim da je to i logicno sobzirom na sam nalov igre, i kome je to namenjeno.
Misli mda pogresno svatate igru, i sam si rekao da je arkada u pitanju, treba da bude fun. i zato je kratka kampanja, sa puno akcije i eksplozije,
kao da gledas neki akcioni film, nema razlike (umesto 90 minuta ,traje 3x duze)

To sto u MP ima cheatera to nema veze sa igrom(CS 97% cheateri,pa se igra,a sama igra je random), a nedostatak dedicated servera ce postatio normala stvar u svim igrama.

Nisam jos uvek igrao zadnji cod, ali sta te kosta da probas,bas nista.

Nedostatak dedi server nije postao normalna stvar i nijedan naslov koji ozbiljno planira da stvori MP zajednicu nece uskratiti dedi servere... Sacekaj RO2 pa ces videti kako to rade majstori. CoD igre (od MW2 posebno) nemaju potrebnu negu od strane izdavaca od momenta kad prodaju par miliona kopija. Nema, pecheva, nema valjane chit zastite, nema balansiranja... Et' to ja mislim.

SP necu komentarisati, ne zanima me jer vecina ljudi koja kupuje CoD to radi zbog MP-a. A MP je realno S*anje (pocevsi od MW2) i frustracija.

samo neko ko nije odigrao mp WaW ozbiljnije moze da kaze da ima veze sa MW1 ili MW2... ali zaista... ne igra nije za CS igrace, zapravo ni jedan COD nije za bivse CS igrace jer zahteva sasvim drugaciji pristup igranju, pogotovo WaW. Igra nije savrsena ali je sasvim solidna i definitivno ima zabavnih momenata u multiju

i da ponovim po ko zna koji put, BO je daleko ispred MW2 - koji je prava abominacija fps-a i dno dna u svakom smislu

samo neko ko nije odigrao mp WaW ozbiljnije moze da kaze da ima veze sa MW1 ili MW2... ali zaista... ne igra nije za CS igrace, zapravo ni jedan COD nije za bivse CS igrace jer zahteva sasvim drugaciji pristup igranju, pogotovo WaW. Igra nije savrsena ali je sasvim solidna i definitivno ima zabavnih momenata u multiju

i da ponovim po ko zna koji put, BO je daleko ispred MW2 - koji je prava abominacija fps-a i dno dna u svakom smislu

Priznajem da nisam igrao ozbiljnije WaW, ali bas zato sto mi je utisak bio nekako mlak i skroz mi je vristalo MW1 reskin. Ok po koji tenk malo poboljsava situaciju ali i dalje je meh...

CoD je nadmasio sve igre istog zanra (prevashodno mislim na CoD4), ne vidim u cemu je problem sa ovolikim hejtom. Ne svidja vam se, pa nemojte da je kupite/igrate. Vrlo prosto, vecini se svidja i to je realnost.

Surova realnost :d

Realnost je uvek surova, skontacete i vi to :d

Ko hoce realno neka ide u Libiju...sve ostalo je sviranje k***u...

Surova realnost :d

Tužna realnost pošto CoD nigde nije napredovao od 4-dela (koji je u trenutku pojavljivana bila odlična mp igra), osim u prilagođavanju najširim masama. A posle date korpe infinity ward-u ni ne očekujem napredak, već samo dalju mužu :(

Poslednja izmena:
Prilagodjavanju masama? Ja koliko znam mase se prilagodjavaju industriji i tome sta ona diktira, ne samo u gamingu vec i gotovo svim sferama zivota, hteli to mnogi da prihvate ili ne. Realnost je "surova", samo sto neki tu realnost gledaju i tumace kako se njima cefne, pa uglavnom izvrcu neke stvari da bi se ogradili od nje.

Prilagodjavanju masama?

Ne znam kako drugačije objasniti to što su igru pretvorili u nakićenu šljašteću novogodišnju jelku, napravili napucavanje bez bilo kakvog recoil-a, i iz nastavka u nastavak pojačavali "super moću" dobijene kill streak-ovima. Ne znam, ali sramota je da igra nosi isto ime kao i CoD:United Offensive...

Pa kao i svud, uproscavati neke stvari i tvrditi kako je to revolucionarno, ne mariti sta malo njih kaze, praviti sto jeftiniji proizvod kratkog veka i dobijati sto veci profit... ovo funkcionise u vecini grana industrije, a i sto ne bi i u gamingu. MW2 je bio dobar primer. Neku revoluciju mogu napraviti samo sa konzolama nove generacije da bi se pojacala prodaja i imao razlog za upgrade. Do tada ce sve sto je u ovoj generaciji licti jedno na drugo, verujem da bi do sada posle ovoliko godina multiplatforminga svakome ko se igra to jasno, posto je nemoguce ne skapirati.
***a, ja se zato ne bunim posto se igram jer vidim i kapiram situaciju, ali zato su mi smesni oni koji nesto kao izmisljaju a znaju da od toga nema nista vec i dalje tupe price kako je prica, "gameplay" i koji vec "common denominator" krs i sta sve. Jednostavno resenje je ne igraj se i ne palamudi o necemu kad vec vidis i nadam se kapiras situaciju. :)

Poslednja izmena:
u poslednjem CoD-u je to sve zabavno u mp-u ... a u krajnjem slucaju moze i da se iskljuci

tipa igrao sam WaW multi dosta sa jednom istom ekipom nas 10ak - 12, i kao smorili se i da se ne bi vracali na cod2 opet ajde da probamo bez perkova... gejmplej istog momenta gubi bar 30% na vrednosti... ako si CS igrac, onda ti detalji naravno smetaju i visak su... okej kerici u WaW-u i u glavnom sve iz MW2 sto dobijas iz killstreakova je OP ili se prelako dobija... ali to je poprolicno izbalansirano u BO a moglo je jos da se izbalansira

sa druge strane od mw3 ne ocekujem nista, ne verujem da cu mu pruziti sansu, pre cu se adaptirati i prebaciti u full-u na BF

Prilagodjavanju masama? Ja koliko znam mase se prilagodjavaju industriji i tome sta ona diktira, ne samo u gamingu vec i gotovo svim sferama zivota, hteli to mnogi da prihvate ili ne. Realnost je "surova", samo sto neki tu realnost gledaju i tumace kako se njima cefne, pa uglavnom izvrcu neke stvari da bi se ogradili od nje.

Naravno da se mase ne prilagodjavaju industriji nego obrnuto. COD je na mesto gde se trenutno nalazi dosao zahvaljujuci kvalitetnim (pocetnim) naslovima. Kasnije se prilagodio mainstream populaciji i popularnost mu je jos porasla. Tek nakon sto se stvori dobar brend tek onda kompanija moze da ga iskoristi i da manje ili vise utice na potrosace.

Razmisli o ovome sto si rekao za prilagodjavanje. Nikakvo prilagodjavanje "sto mase kazu" tu ne postoji, jednostavno industrija diktira sta ces da vozis, oblacis, gledas i naravno igras. Njih interesuje da marketingom proguraju stvar i da ti to prihvatis, a ako ne ti onda vecina, uz poneki predlog sta bi moglo da se izmeni, ali ono sto je u njihovom planu nece da menja comunity vec sta konkurencija radi. A sto je svakom poznato u svakom biznisu gleda se max profit sto je i logicno, pa samim tim i konstantno stekanje na "materijalu" i "idejama" da bi se proizvod sto duze zadrzao i prodavao. Sve je to realnost oko nas, zato mi i nije jasno sto neko ocekuje neke nerealne stvari od igara kad je ocigledno da je gaming ogromna industrija koja se zasniva na profitu i takva ce i da ostane. Sto se tice Cod-a, on je oduvek bio mainstream, jos od prvog dela, znaci nikakva indie igra vec pun "blockbuster AAA" gaming naslov namenjen najvecoj mogucoj populaciji, pardon prodaji. :)

Razmisli o ovome sto si rekao za prilagodjavanje. Nikakvo prilagodjavanje "sto mase kazu" tu ne postoji, jednostavno industrija diktira sta ces da vozis, oblacis, gledas i naravno igras. Njih interesuje da marketingom proguraju stvar i da ti to prihvatis, a ako ne ti onda vecina, uz poneki predlog sta bi moglo da se izmeni, ali ono sto je u njihovom planu nece da menja comunity vec sta konkurencija radi. A sto je svakom poznato u svakom biznisu gleda se max profit sto je i logicno, pa samim tim i konstantno stekanje na "materijalu" i "idejama" da bi se proizvod sto duze zadrzao i prodavao. Sve je to realnost oko nas, zato mi i nije jasno sto neko ocekuje neke nerealne stvari od igara kad je ocigledno da je gaming ogromna industrija koja se zasniva na profitu i takva ce i da ostane. Sto se tice Cod-a, on je oduvek bio mainstream, jos od prvog dela, znaci nikakva indie igra vec pun "blockbuster AAA" gaming naslov namenjen najvecoj mogucoj populaciji, pardon prodaji. :)

Odavno je proslo vreme i ekonomija vise ne funkcionise po prinicpu Henry Ford-ove filozofije (Dajte im automobil koje god zele boje, sve dok je crna). Postoji tu gomila faktora, elasticnost traznje itd ali ne zelim da idem u detalje. To sto si napisao je delimicno tacno, ali je vezano samo za momenat izlaska igre. Ne pitas se sta je dovelo do toga da bude uopste prihvacena tako siroko i zasto se glavna primesa uopste svidela igracima. Ne moze tebi niko da proda smece ako ti to ne zelis, sem ako nemas sopstveni ukus i njises se uz "moderni" vetar.

Ko kaze da ne moze da ti proda? Popularnost i "masivnost" mnogo sta prodaju. Najveca vecina koja ne moze da izgradi svoj ukus ici ce bas gde "moderni vetar" duva a samim tim pratice moderne trendove, a ko drugi diktira te trendove nego sama industrija putem enormno placenog marketinga. Naravno uvek ce biti ljudi koji to ne zele da kupe/gledaju/igraju/slusaju/oblace ali oni ce biti nebitni jer se profit napravio na ostalima a na njima ako se neko ogresi i zaradi na njemu time jos bolje. Doduse, uvek neko moze da se probudi kao Tyler Durden i krene u svoj boj... Za ostale kao i mene, ja samo mogu da ostanem posmatrac/komzumator sa strane koji to gleda i savrseno razume ali nije deo te marketinske igre (u gaming smislu).
A sto se tice COD-a, ako cemo vec cod serijal da svrstamo u trash/mainstream servis, koliko je onda on prodat? Veoma mnogo i koliko znam to je igra koja iz godine u godinu obara rekorde prodaje. I prva igra je obarala rekorde prodaje, zato sto su u to vreme harali Saving private Ryan, Band of Brothers i ostala WW2 euforija a samim tim se pojavila igra koja je imala adrenalinski gameplay i filmski story telling i kupila je gomilu igraca, pa je i fransiza je rodjena. Odatle je samo bilo pitanje planskog marketinga koliko ce se jos miliona iz nje izvuci...

Mislim da vi previse dajete sebi prava da sudite o svemu i svacemu. Ne postoji nemanje ukusa, ili neizgradjeni ukus, to je tvoj pogled na svet. Postoje razliciti ukusi, znaci nekome se svidja CoD a nekome ne. To ne znaci da onaj kome se svidja nema ukusa, vec da se njegov razlikuje od tvog! Admine ajde povedi racuna ko sta ovde tovari u temu, ili otvorite hejterski deo foruma u kome ce pojedinci da pljuju po svemu i svacemu bez da remete ljude koje zanima sta se desava sa igrom u razvoju, novostima vezanim za istu itd...

Ekonomisti, analiticari, marketing strucnjaci, filozofi....stop! :)

Vratite se temi i ne usudjujte se da mi punite glavu kako to sto pisete ima veze sa istom. :)

Nazad
Vrh Dno