Šta je novo?

Call of Duty: Black Ops 2

^^ To bi vec bio kontra marketing, MoH:W did it :d

Nadam se da je ovo poslednji izlet tesko modifikovanog quake 3 engine-a i da ce nam konacno podariti do godine graficki bolji COD i gameplay da ne bude vise karton shooter. Za pricu i sve ostalo me briga, COD serijal oduvek ima to brutalno izrezirano

^upravo tako, kao da ostali army fps imaju neke epske price, mene u svim novim cod, pored karton endzina koji deluje prosto jadno i smesno posle bad company 2, bf3 i moh wf, vise nervira sto pola igre predjes drzeci pritisnut f taster, sto je ai uzasno retardiran i sto mozes da se prosetas sa pistoljem a da ne potrosis 2 sarzera :d

Steta sto samo ja ne mogu da je pokrenem, mrtva igra, sve sam pokusao, 3 puta je reinstalirao, promenio time zone u win. na +8, instalirao steam, dodao u firewall, ugasio antivirus, "izlecio igru"..... uvek error kad pokusam da pokrenem: error during initialization
unhandled exeption caught.

Ince naravno svaka igra do ove je savrseno radila. Konfiguracija iz potpisa. Ako neko ima koju ideju- slusam :)

Steta sto samo ja ne mogu da je pokrenem, mrtva igra, sve sam pokusao, 3 puta je reinstalirao, promenio time zone u win. na +8, instalirao steam, dodao u firewall, ugasio antivirus, "izlecio igru"..... uvek error kad pokusam da pokrenem: error during initialization
unhandled exeption caught.

Ince naravno svaka igra do ove je savrseno radila. Konfiguracija iz potpisa. Ako neko ima koju ideju- slusam :)

kupiti igru ?

ceka me na preloadu da se vrnem sa posla...

p.s. frostbyte izgleda i jeste daleko napredniji, ali na sve to net kod mu je korak u nazad, cod samo da nema hitbox pola metra oko igraca sve bi bilo daleko bolje (o multiju pricam, singl je krsh u svakoj igri i onako :d )

kada nam i cod podari jedne godine novi endzine (kamo srece za ww2), proci ce dosta vremena dok se sve to ne ispegla, a onda cemo da kukamo buaaa ne znaju ni da programiraju mw3 je bio keva :p ... predugo sam u ovim igrama *** :]

^upravo tako, kao da ostali army fps imaju neke epske price, mene u svim novim cod, pored karton endzina koji deluje prosto jadno i smesno posle bad company 2, bf3 i moh wf, vise nervira sto pola igre predjes drzeci pritisnut f taster, sto je ai uzasno retardiran i sto mozes da se prosetas sa pistoljem a da ne potrosis 2 sarzera :d

Wrong. :) MOH Warfighter je ultra staticna igra iako ima dobar engine. A sto se tice ove igre, ovo koliko lici na cod toliko i nije, videces kad dodjes na takticke misije sa rasporedjivanjem vojnika, mechova i ostalih tureta, ovo je nauka za stare cod-ove. :D

Posle onog bangavog i bezivotnog MOH-a ovo dodje kao pravo osvezenje i daleko bolja igra. Iako ide kao i svaki cod, toliko i sa modernim misijama odlazi od njega i podseca na neke druge igre, mene nekako na onaj Fuel of War, iako nije bas kao on.

^ja sam pricao o endzinu, koliko je svaki cod prazna kartoncina u odnosu na frostbite igre ;)

On jeste kartoncina i koristi forward render, ali i ta frostbite igra (MOH) je isto staticna iako ima moderni defered render i bolju destrukciju nivoa. Sto je onda kad se sagleda zali boze tracenje engine-a.

To je tacno ali se i nisam nesto potresao :D Izgleda cu morati da instaliram crysis i far cry 2, da se zezam malo uz lagan tempo i po velikim prostranstvima, smucilo mi se hodnik trcanje brzinom od 60km/h gde se obavljas drzeci F taster :d

Poslednja izmena:
On jeste kartoncina i koristi forward render, ali i ta frostbite igra (MOH) je isto staticna iako ima moderni defered render i bolju destrukciju nivoa. Sto je onda kad se sagleda zali boze tracenje engine-a.

Ima li neko ideju u kom grmu lezi zec?

Pokrenem SP, "radi" kursor 10-tak sec, i posle toga nista. Ne krene igra, ostane samo proces t6sp.exe.
Win7 X64 up to date, najnoviji drajveri, 10-tak instaliranih najnovijih igara koje rade savrseno normalno...

I kod mene isto tako nece, ne znam sta moze da bude?
Jel ste igru instalirali na C: ili D:?

IGN 9.3 Amazing :lupko:

GT 9.4

...

Za 20 minuta igranja igra je dobra, videcemo dalje...

***, ne mogu da verujem da serijal i dalje dobija 9+ ocene.

zasto ne bi dobio toliku ocenu? kriterijum poslednjih godina je veoma nizak. koji mu fps parira ove godine?

Pa to nije vec objektivno novinarsko ocenjivanje ili kritikovanje nekog naslova, to je čisti marketing. Isto ko da gledas reklame za Merix prašak na TV-u, nema garancije da ce u****e gaće biti opet bele.

Mada na CVG vidim da se uglavnom ocenili SP, ali verujem da ima publike za neke komponente MP-a.

Inace review citam samo za RPG igre :D ovo ostalo samo pogledam ocenu i Pros/Cons.

pa dobro da iskljucimo ocenjivanje inovativnosti, meni bas deluje kvalitetno :) jel to beshe i dalje potomak quake 1 .BSP-a, zar ne? :D i jadan crysis 3 je od novina doneo samo engine.
"od sada cu samo u gatje da s***m"

Poslednja izmena:
Par sati igranja u multiplayeru mi opravdava ocenu 9.3... Videcemo kasnije :)

Komercijala teška. Ovo vredi daleko manje do 50 €

Jedna stvar mi nije jasna... kako ova igra zasluzuje 9.3 kod IGN-a, a Warfighter na istom sajtu dobije jedva 4.0? Da me neko ne shvati pogresno, smatram da je Warfighter obicno genericno smece, ali po cemu je BLACK OPS 2 po IGN-u toliko bolji, to ne mogu da razumem...Sve kritike upucene na racun Warfighter-a, se mogu uputiti i CoD-u.

Evo zasto je gaming industrija tu gde je. Opet ce se ovaj nastavak prodati u 10+ miliona kopija, dok igre poput Dishonored-a koje pokusavaju da budu koliko toliko originalne nece preci ni milion prodatih kopija. Onda kasnije gameri kukaju kako na trzistu imamo samo genericne FPS-ove.

Jedna stvar mi nije jasna... kako ova igra zasluzuje 9.3 kod IGN-a, a Warfighter na istom sajtu dobije jedva 4.0?

Mogu ti reci da je to po meni sasvim realno poredjenje. Igram i Bf3 (190h) i MoH:W(mnogo manje) u mp-u, sad i Bo2 ... odnos ocena je realan sasvim,
izmedju Bo2 i BF3 CQ & novog dlca u decembru ne pada mi na pamet da pokrenem MoH ikad vise, niti ne daj boze kupim neki sledeci... :)

cini mi se da je neki gameplay u pitanju:)

Zar je toliko bitno sta kaze IGN? Ako vam se svidja igrajte, ako ne...

Ne, danas je, ako oni kažu da mi se sviđa, igraću, ako kažu da je ******, onda je realno poređenje.

Onako,odigrao sam svaki cod,sem mw 3 jer mi je toliko glup bio da mi je bilo smorno da igram,sto se tice single playera naravno.MP u codu sam batalio posle world at war-a,kad su poceli da furaju spec ops multi sa malim mapama i do 18 ljudi na serveru.
Sto se tice bo keca on mi je bio osvezenje u kodu sto se tice sp,a i ovaj bo 2 deluje solidno z sada.

Sto se tice mp,iako sam igrao cod ceo zivot,bf 3 mi je miljama ispred ovoga.

Razocarao sam se igrom graficki je losija i od MW3... Igra ovako kao igra nemam blage ali nisam odusevljen dosadan je tok price za sada...

Nisam ovo još pogledao ali sudeći po ovim komentarima koje sam video ovde, bolje i da ne počinjem s obzirom da sam debelo napljuvao MoH upravo iz gore navedenih razloga, a koliko vidim ovo jedva da se nešto malo razlikuje. Napisao sam i na GT-u to isto a kad sam video da najnoviji HALO 4 ima ocenu 9.2, jedino što sam još mogao da poručim tamo je da previše osrednjih igara danas dobija olako ocenu preko 9.0. Dakle svugde je sistem ocenjivanja potpuno obesmišljen i ne predstavlja ništa više nego li do običan i jeftin marketinški trik. Sramota na šta su pojedini nekad referentni sajtovi i magazini danas spali!

Što se mene tiče, zbilja nemam nameru da svoje slobodno vreme trošim na ovakve igre danas i n-te nastavke jednog te istog 100 puta već viđenog. Evidentno da nešto u gejm industriji debelo ne valja poslednjih godina i to je nažalost činjenica s kojom se svi hteli ne hteli moraju u krajnjoj liniji složiti... ,)

Upravo zbog toga imam razlog više da navijam za momke iz Euclideona i njihov projekat koji ako se obistini i zaživi praktično iz korena može i mora da promeni ovaj trend i ovakvo jedno ograničeno razmišljanje pojedinih moćnih kompanija koje čini se danas suvereno vladaju ovim tržištem. Nekako imam utisak da bi njihov infinity geometry endžin mogao da obezbedi svima takav grafički kvalitet da bi ovaj element konačno postao nešto što se podrazumeva, pa bi samim time i oduzeo mogućnost bilo kojoj kompaniji da za komercijalne odpakte od igara kakve prave i distribuiraju danas imaju extra kredite i super ocene samo zbog par novih eye candy efekata, dobre produkcije ili lepe grafike. U tom slučaju bi se čini mi se ponovo otvorila vrata za male kreativne timove koji su uvek donosili sveže ideje i inovacije i menjali ustaljene normative odnosno kriterijume, što je po meni mnogo važnije od puke produkcije i to nraočito ove ovakve, kakvu imamo danas. ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno